Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Leeg podium in Hanoi bij polsstokhoog

Aziatische atleten blinken vooralsnog niet uit in het polsstokhoogspringen. Bij de Spelen van Zuid-Oost Azië in Hanoi bleef het podium na de mannenwedstrijd op deze discipline angstwekkend leeg. Alleen het goud werd opgehaald, door Amnat Kunpadit. De Thaise atleet was de enige die de aanvangshoogte van 4.80 meter wist te bedwingen. De andere deelnemers faalden allen bij drie pogingen.

Martin

Twee Rembrandts gestolen in Australië

Uit een huis in het zuidoosten van Australië zijn twee etsen van Rembrandt ontvreemd, heeft de politie donderdag gemeld.

De etsen, een zelfportret en een portret van Rembrandts moeder, zijn tien bij tien centimeter groot en hebben een geschatte waarde van 700.000 Australische dollar (ongeveer 425.000 euro). Zij hingen aan een muur in de slaapkamer van het huis in Mount Eliza en waren al zeven generaties lang, sinds de 18de eeuw, in het bezit van de familie.

Martin

Nog nooit was het zo zonnig

2003 gaat de boeken in als het zonnigste jaar sinds de eerste meting in 1901. Gistermiddag brak de winterzon in De Bilt het oude record uit 1959. De teller van het weerinstituut passeerde het oude recordaantal van 1986 zonuren.

Vrijwel alle maanden, maar vooral februari en maart, waren dit jaar uitgesproken zonnig. Elk seizoen kreeg van het KNMI het predikaat zeer zonnig. Den Helder was in 2003 het allerzonnigst.

Martin

De premier staat in zijn hemd

Minister-president Balkenende dreigt de Haagse ziektekostenverzekeraar Azivo met juridische stappen wegens een paginagrote advertentie waarin hij in zijn onderhemd staat.



Bedrijven worden altijd aangeklaagd als ze portretten van bewindslieden gebruiken voor commerciële of andere doeleinden.Door de jaren heen riep de RVD heel wat vrijpostige bedrijven tot de orde. Drogisterijketen Etos werd begin jaren tachtig op de vingers getikt toen die Ruud Lubbers gebruikte in een advertentie voor scheerzeep. Transavia was hetzelfde lot beschoren toen die vice-premier Kok een welverdiende vliegvakantie toewenste. Een fabrikant van airconditioners haakte in op de Troonrede waarin koningin Beatrix repte over schone lucht. Alabastine mocht de stem van prins Bernhard niet gebruiken. Premier Balkenende overweegt juridische stappen tegen ziektekostenverzekeraar Azivo. De verzekeraar plaatste afgelopen zaterdag een paginagrote advertentie in de Haagsche Courant, waarop de premier letterlijk in zijn hemd staat.De Balkenende-advertentie verwijst naar het kabinetsvoornemen om de komende vier jaar 2,3 miljard euro te bezuinigingen op de zorg. Daardoor verdwijnen medische behandelingen en medicijnen uit het ziekenfondspakket. Bij de foto staat: 'Wie de gezondheidszorg uitkleedt, staat zelf in zijn hemd'. De woordvoerder benadrukt dat de premier zich alleen heeft gestoord aan de afbeelding, niet aan de inhoud.

Martin

Vandalen steken kerstman lek

In Den Dolder is een opblaasbare kerstman lekgestoken. De onbekende daders zetten het mes in de hals en de buik van de tweeënhalve meter hoge opblaaspop.

De pop werd met een compressor overeind gehouden en was van binnenuit verlicht. Eigenaresse H.van Eck is ontdaan, vooral door de manier waarop de vernielers te werk gingen, alsof ze echt iemand om het leven brachten. ,,De dader moet wel ziek van geest zijn.'' De kerstman was een sinterklaascadeau en trok sinds zaterdagavond veel bekijks, vooral van kinderen. Het was ook een blikvanger voor inzittenden van passerende treinen.

Martin

Amalia kan niet trouwen met Gabriel

Het toekomstige huwelijk van het enkele dagen oude prinsesje Catharina-Amalia en het Belgische prinsje Gabriel houdt de gemoederen van juristen al danig bezig. De Belgen kondigden kort na de geboorte aan dat ze een eeuwenoude wet wilden schrappen die een huwelijk tussen leden van het Belgische en Nederlandse koningshuis verbiedt. Maar dat gaat zomaar niet, aldus de deskundigen.

De Belgische Raad van State heeft ontdekt dat het verbod alleen met een grondwetsprocedure kan worden aangepakt, schrijft dagblad De Standaard. Dat betekent dat op zijn vroegst de volgende regering van België er over kan beslissen. Bovendien is in het parlement een tweederde meerderheid nodig.

Het verbod stamt uit 1830, toen de Belgen zich onafhankelijk van Nederland verklaarden. Het voorlopig bewind was bang dat het land via een koninklijk huwelijk alsnog bij de Nederlanden zou komen te horen.

Veel haast heeft het schrappen van het decreet niet. Er zijn nauwelijks Belgische prinsen en prinsessen op huwbare leeftijd. Wel speculeren sommigen al op een echtverbintenis tussen Amalia en Gabriel, het tweede kind van de Belgische kroonprins Filip dat eveneens nog in de wieg ligt.

Martin

Peuk op straat, 46 euro boete

Rokers voor kantoren op de Westblaak in het centrum van Rotterdam riskeren een boete van 46 euro als ze hun peuk op straat gooien. Na klachten over het grote aantal peuken op straat, zal de politie vanaf 1 januari op de Westblaak en het Binnenwegplein streng optreden.

Ook wordt strenger gelet op het legen van asbakken op straat door automobilisten. Wie daarop wordt betrapt, moet 231 euro afrekenen.

Het is echt niet zo dat we achter bomen gaan zitten kijken of rokers hun sigaret op een normale manier uitmaken, maar wanneer we het zien, treden we op. Het is toch een kleine moeite om de boel schoon te houden?

Martin

België schaft spoorboekje af

Het spoorboekje is passé in België. Alleen de nieuwe dienstregeling, die vanaf komend weekend geldt, wordt nog op papier uitgebracht. Alle volgende edities zijn uitsluitend via internet, losse folders of met een cd-rom te raadplegen.

Een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij NMBS zegt donderdag dat het afgelopen jaar nog maar 6.600 boekjes werden verkocht, tegen 40.000 tien jaar geleden. Het drukken betekende een verliespost van 1,6 miljoen euro. De bond van treinreizigers zegt dat er zo weinig boekjes verkocht worden, omdat ze moeilijk te verkrijgen zijn. Ze liggen niet in de boekhandel zoals in Nederland.

Eerder al zijn de Franse spoorwegen gestopt met het drukken van een boekwerk. De NS zegt desgevraagd geen enkele aanleiding te zien het boekje af te schaffen. "Het is hier met een oplage van 140.000 nog altijd een bestseller", zegt een woordvoerder.

Lender

Naakte man hakt vrouw in mootjes met zwaard

Een expert op het gebied van oosterse vechtkunsten uit de New-Yorkse Bronx heeft zijn vrouw in mootjes gehakt met twee samurai-zwaarden, terwijl hij naakt rondrende en kreten als "Ik ben god!" en "Ik ben onsterfelijk!" uitslaakte. Dat meldt de politie van New York.

Na zijn daad vloog hij de inmiddels gearriveerde politie aan. Een agente vuurde veertien schoten af, waarbij ze de losgeslagen man, maar ook een mede-agent raakte. Eén kogel raakte de agent in zijn knie, en één werd gestopt door zijn kogelwerende vest. Zowel de agent als de 'samurai' zijn opgenomen in het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel.

De 32-jarige Ivor Forbes had géén strafblad, en stond niet bekend als gewelddadig. Het echtpaar was pas een jaar getrouwd en leek gelukkig, zo melden de buren. Doodslag en verboden wapenbezit zullen de man ten laste gelegde worden.
www.gamequarter.be -> Help de commnunity en registreer (je kan je account voor de site ook gebruiken voor het forum)

sledge

Edah-klant in cel wegens ''geen mandje''

De 32-jarige Carst Kijlstra uit Assen is maandagavond in een Edah-supermarkt in zijn woonplaats gearresteerd omdat hij boodschappen deed zonder mandje. Kort voor sluitingstijd snelde hij de winkel binnen. Met drie ons sudderlappen in zijn handen liep hij naar de kassa. Daar weigerden ze af te rekenen omdat hij geen karretje of een mandje had gebruikt.

Kijlstra vond dat ze niet zo lullig moesten doen en weigerde de winkel te verlaten zonder het vlees, maar de kassameisjes wilde niet afrekenen. Kijlstra moest met een beveilingsbeambte na een discussie mee naar het kantoor. Daar werd hem een toegangsverbod voor de Edah gedurende één jaar opgelegd. "Terwijl ik daar vaste klant ben. Met zegeltjes en al", aldus Kijlstra.

Kijlstra werd uiteindelijk door de politie opgehaald met een busje en heeft een half uur in een cel moeten zitten. Ook kreeg hij een boete van 130 euro wegens huisvredebreuk. Hij heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen, want hij weigert de boete te betalen.

Woordvoerster Lonneke Sanders van het moederconcern van Edah, Laurus, zegt dat er in de supermarkt een duidelijke waarschuwing hangt dat een kar of mandje verplicht is. ''Daarmee probeert Laurus diefstal tegen te gaan. En beleid is beleid''.
Ik leef ook nog (een (heel klein) beetje)

Martin

Vrouwen op Malta kleinste binnen de EU

Vrouwen op Malta zijn de kleinste van de huidige en toekomstige lidstaten van de Europese Unie. Dat blijkt uit een rapport van het Maltese bureau voor de statistiek, dat donderdag werd gepubliceerd.

Vrouwen zijn op Malta gemiddeld 159,9 centimeter lang. De gemiddelde lengte van vrouwen binnen de EU is 164 centimeter, 3 centimeter korter dan de Nederlandse vrouw.

Ook Maltese mannen zijn met gemiddeld 169,9 centimeter niet groot. Alleen Portugese mannen zijn een halve centimeter korter. De gemiddelde Europeaan is 175,3 centimeter, de Nederlandse man haalt 180 centimeter.

Het mediterrane land van kleine mensen heeft vermoedelijk niet de slankste inwoners. Het rapport concludeerde dat 60 procent van de Malteser bevolking overgewicht heeft of zwaarlijvig is, ruim 10 procent meer dan in Nederland.

MS Fan

Beeld van Padre Pio huilt rode tranen

Tientallen mensen verzamelen zich dagelijks in het Zuid-Italiaanse plaatsje Brancaleone om te bidden bij een standbeeld van de heilige Padre Pio. Volgens de pelgrims huilt de heilige tranen van bloed. Een privé-kliniek in de regio heeft al bevestigd dat het om menselijk bloed gaat. Resultaten uit politielaboratoria laten nog op zich wachten.
Op 2 december biggelden de eerste rode tranen uit de ogen van Padre Pio, vertelt loco-burgemeester Gentile Scaramozzino. Sindsdien komen er steeds meer mensen bidden bij het beeld.
Woensdag moest de politie eraan te pas komen omdat gelovigen probeerden met zakdoeken een traan van de heilige te bemachtigen en mee naar huis te nemen.

Berichten over huilende heiligen zijn niet zeldzaam in Italië. Zo zouden in 1995 zeker twaalf beelden een traan hebben gelaten. In Messina huilde vorig jaar ook al een beeld van Padre Pio, een monnik die in 1968 overleed en die in juni heilig werd verklaard door paus Johannes Paulus II.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Heusdenaar geflitst met snelheid van 1.857 km/u

Diego Billardello uit de Heusden-Zolderse Pastoor Paquaylaan geeft het toe: hij houdt zich niet altijd even correct aan de opgelegde snelheidsbeperkingen. Toch schrok hij zich een uit de kluiten gewassen hoedje toen hij onlangs een proces-verbaal in de bus kreeg voor laagvliegen. Diego had volgens het velletje papier met een snelheid van maar liefst 1.857 km/u door de Heusdense dorpskern gescheurd. "Foutje gemaakt bij het opstellen van het pv", klinkt het bij de lokale politie.  
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Verkoop Hitler-wijn breekt records

"Zelfs slechte reclame is reclame", blijkt nog maar eens. De kerstverkoop van Hitler-wijn breekt alle records dankzij de pogingen in Brussel en Berlijn om de wijn van de markt te halen. De Italiaanse wijnboer Alessandro Lunardelli begon in 1995 de flessen Hitler-wijn in heel Europa te verkopen na het succes in Italië van zijn Mussolini-wijn.

Sindsdien werd de man steenrijk met de verkoop van zijn omstreden wijn. Nu swingt die verkoop helemaal uit de pan, mede door de pogingen om hem te verbieden. "Die aanklachten waren het beste wat me kon overkomen", zegt Lunardelli vanuit het hoofdkwartier van zijn bedrijf in de buurt van Udine in Noord-Oost-Italië.
 
Eerder werd Lunardelli ook al aangeklaagd voor de verkoop van zijn Mussolini-wijn, maar hij ging vrijuit omdat niet kon bewezen worden dat hij met de verkoop het fascisme promootte. De nieuwe hetze rond de Hitler-wijn leverde Lunardelli duizenden nieuwe klanten in heel Europa op.
De Hitler-wijn is op de markt gebracht met de slogan "Eén volk, één rijk, één leider" de slogan van de Nazi's in de jaren dertig en veertig. Er zijn ook varianten van de Hitler-wijn met afbeeldingen van andere Nazi-kopstukken als Rommel en Göring.

Beschuldigingen over zijn nazi-sympathieën kan Lunardelli makkelijk counteren. "Ik verkoop ook flessen met op het etiket Marx, Stalin, Lenin en Che Guevara. Ik gebruik dus historische figuren van allerlei strekkingen. Vreemd dat er over de Stalin-wijn geen rechtzaak komt, hoewel die toch ook zo'n 15 miljoen mensen zou vermoord hebben."
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Jennifer Lopez steelt voor duizenden euro's aan kleren

Jennifer Lopez is betrapt op diefstal. Na een fotosessie voor kledingmerk Louis Vuitton heeft de popster voor duizenden euro's aan kleding en andere 'hebbedingetjes' gestolen. Het kledingmerk zette de zangeres vervolgens buiten.
"Het is een stilzwijgende overeenkomst dat wanneer iemand voor ons werkt zij gratis een aantal artikelen mee mag nemen. Dan gaat het vaak om kledingstukken die de modellen echt heel erg mooi vinden", stelde een woordvoerder. "Jennifer is echt te ver gegaan, ze heeft bijna de hele studio leeggehaald. Ze heeft schoenen, jurken, tassen, echt van alles meegenomen. Tien minuten later stond iedereen nog verstijfd van schrik bij te komen toen een medewerker van Jennifer belde met de mededeling dat ze een paar sokken was vergeten...."

Lopez haar plek is inmiddels ingenomen door Kate Moss en Naomi Campbell voor toekomstige reclamecampagnes.
A sick mind is a true delight ...