Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Vier dode bergbeklimmers gevonden op Mount Cook 
 
Op de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, Mount Cook, zijn woensdag vier dode bergbeklimmers aangetroffen. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse politie gemeld.

De politie weet inmiddels de identiteit van de slachtoffers maar wil die nog niet naar buiten brengen. In ieder geval zijn het geen Nieuw-Zeelanders.

De vier lijken werden bij toeval gevonden door een berggids. Drie van hen zaten met een klimtouw aan elkaar vast, de vierde werd lager op de berghelling gevonden. Volgens de politie zijn ze recentelijk gestorven.

De dood van de vier bergbeklimmers is vooralsnog een raadsel. De afgelopen tijd is het mooi weer geweest in het berggebied. Er zijn geen aanwijzingen dat de klimmers zijn verrast door een lawine.
A sick mind is a true delight ...

sledge

A'damse buurt woedend op ambulance

In Amsterdam is zondagavond ambulancepersoneel zodanig door een woedende menigte belaagd, dat de medewerkers momenteel behandeld worden vanwege de traumatische ervaring.

De ambulance moest naar de wijk Bos en Lommer om een 15 maanden oude baby te reanimeren, maar kwam daar volgens de buurt veel te laat aan. Een groep van zo'n 100 familieleden en buurtbewoners keerden zich daarop tegen de aanwezige politie en de ambulancemedewerkers. Een groep van 20 agenten moest de menigte in bedwang houden.

De ambulance werd op weg naar het ziekenhuis zelfs nog achtervolgd door de woedende menigte. De baby, een meisje, ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

:roll:  :roll:
Ik leef ook nog (een (heel klein) beetje)

Martin

Kerstman in Krefeld blijkt heroïnedealer

De politie van het Duitse Krefeld heeft in de zak van een plaatselijke kerstman een opmerkelijke vondst gedaan. De man gebruikte zijn rood-witte vermomming als dekmantel voor het dealen van heroïne, zo maakte de lokale autoriteiten woensdag bekend.

De 33-jarige man stond al eerder onder verdenking en werd daarom door agenten in burger in de gaten gehouden. Bij zijn arrestatie bleek de man enkele grammen drugs bij zich te hebben. Hij heeft inmiddels bekend.

Martin

Naar buiten

De witte tijgertjes die 12 oktober in Dierenpark Amersfoort zijn geboren, hebben hun eerste pasjes in het buitenverblijf gezet. Daar zijn ze vanaf nu voor het publiek te bewonderen.

De twee tijgertjes blijken vrouwtjes. Ze zijn Trixi en Maxi genoemd, naar de kersverse grootmoeder koningin Beatrix en moeder prinses Máxima. Moeder Reena (5) maakte eerst enkele verkennende rondjes door het buitenverblijf.



Toen ze zeker wist dat het veilig was, nam ze één van haar welpen in haar bek mee naar buiten. De winterse temperaturen deerden de kleintjes niet.

,,Tijgers hebben behalve een dikke speklaag een warme vacht. Maar we hebben wel het water uit de vijver laten lopen, niet omdat ze niet kunnen zwemmen, maar omdat ze het nat wel te koud zouden krijgen'', aldus hoofd dierverzorging Mario Hoedemaker.

Martin

Kom niet naar het vuurwerk

Het stadsbestuur van Londen organiseert met oud en nieuw een groots vuurwerk, maar burgemeester Ken Livingstone hoopt dat er niemand naar komt kijken.

Het vuurwerk duurt twee minuten en is alleen bestemd voor de tv-camera's. Londen wil als wereldstad een volwaardig vuurwerk. Maar op een grote menigte zit Livingstone niet te wachten. Dat is te veel gedoe. ,,Als er twee miljoen mensen komen kijken hebben we een probleem.''

Eric

Citaat van: MartinKom niet naar het vuurwerk

Het stadsbestuur van Londen organiseert met oud en nieuw een groots vuurwerk, maar burgemeester Ken Livingstone hoopt dat er niemand naar komt kijken.

Het vuurwerk duurt twee minuten en is alleen bestemd voor de tv-camera's. Londen wil als wereldstad een volwaardig vuurwerk. Maar op een grote menigte zit Livingstone niet te wachten. Dat is te veel gedoe. ,,Als er twee miljoen mensen komen kijken hebben we een probleem.''

YESSSS, allen daarheen  :twisted:  :twisted:

Martin

Justin Timberlake weet van winkelen

Op een koopfestijn afgelopen zaterdag in Londen liet de poptster zich vergezellen door zijn moeder en zo'n 70 tot 80 vrienden, bekenden en ander vaag volk. Het gezelschap gaf volgens Britse boulevardkranten zo'n 1,5 miljoen euro uit.

Dat bedrag wil het superdeluxe warenhuis Harrods, waar Timberlake's winkelorgie plaats vond, niet bevestigen. De grote groep mensen echter wel: 'Ze kwamen in bussen,' aldus een woordvoerder van Harrods. Timberlake is een goede bekende van eigenaar Mohamed Al Fayed. Die stelde zijn winkelparadijs zaterdagavond, na sluitingstijd, speciaal voor de zanger en zijn vrienden beschikbaar.

Timberlake had eerder op de avond een concert gegeven, in Earls Court in Londen. Voor het shoppen nam hij de tijd. ,,Ze kwamen rond half elf, en gingen pas na twee uur 's nachts weer weg'', aldus de woordvoerder. Hij erkent dat Timberlake en zijn vrienden veel geld uitgaven, maar wil niet ingaan op exacte bedragen noch aangeschafte waar.

MS Fan

Athene verwijdert Belgisch kunstwerk wegens godslasterlijk

Een schilderij van de Belgische kunstenaar Thierry de Cordier is verwijderd van een tentoonstelling over hedendaagse kunst in Athene. Reden daarvoor is dat het kunstwerk afbreuk zou doen aan het christelijk geloof door een penis en een (echt) kruis samen af te beelden. Dat heeft de Griekse cultuurminister Evangélos Vénizélos woensdag meegedeeld.
De woordvoerder van de zeer invloedrijke Griekse orthodoxe kerk, monseigneur Epiphanios, had geoordeeld dat het werk "godslasterlijk" was. Het werk zorgde al weken voor woede bij de kleine extreem-rechtse partij Laos. Woensdag werd het ook door de grote conservatieve oppositiepartij Nieuwe Democratie verweten "schade te berokkenen aan de idealen (niet de beginselen, nvdr) van de Grieken".
"Op de plaats van het werk komt een tekst met de redenen van de verwijdering van het werk", aldus Vénizélos. De controverse zou "een schaduw kunnen werpen op de tentoonstelling en een obstakel kunnen vormen in het contact van het publiek met de moderne kunst".
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Politie LA gebruikt geur van stinkdier als wapen

De uiterst stinkende geur van het stinkdier wordt door de politie van Los Angeles als wapen gebruikt. "Het stinkt echt vreselijk", aldus Shaun Mathers van de politiezone Compton.
Sinds enkele maanden stuurt hij regelmatig een zogeheten "Skunk Squad" naar leegstaande gebouwen die door prostituees, drugsverslaafden en boefjes worden gebruikt voor illegale praktijken. Daar verdelen agenten een soort gel met de naam "SkunkShot", die de geur van de klierafscheiding van stinkdieren verspreidt. "Het werkt voortreffelijk", zegt Mathers. "De stank verjaagt de indringers direct en blijft dagenlang hangen."

Tijdens een zoektocht op het internet naar slechte geuren stootten de agenten op een Australiër die de kunstmatige stinkdiergel als afschrikmiddel voor ongewenste dieren aanbeveelt. In de natuur gebruikt het stinkdier zijn walgelijke reuk als bescherming tegen vijanden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Breiverbod voor onderwijzend personeel in Uttar Pradesh

Leraressen in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh mogen voortaan niet meer breien in de klas, teneinde meer aandacht te kunnen besteden aan hun leerlingen. De regering van de deelstaat heeft het verbod ingesteld naar aanleiding van klachten van ouderorganisaties. De leraressen dreigen nu met een staking en het parlementslid Panchanan Rai heeft het voor hen opgenomen. "Mensen kunnen zich beter concentreren als ze breien", zei hij. De bond van leraren uit het middelbaar onderwijs heeft het verbod dictatoriaal genoemd.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Italiaanse krijgt 10.500 euro boete voor vervoer tonijn

Een 24-jarige Italiaanse heeft in Rome een boete van 10.528 euro gekregen voor het vervoeren van een 40 kilogram zware tonijn op haar scooter. Dat hebben Italiaanse media woensdag gemeld.
De vrouw werkt voor een vishandelaar nabij het Termini-station. Volgens mediaberichten werd de vrouw staande gehouden door de politie terwijl ze de tonijn wou leveren aan een lokaal restaurant. Volgens de politie had de dame Italië's wetten inzake voedselhygiëne met voeten getreden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Condoomspel 'Vatican Blast' verontrust Zweedse katholieken

"Vatican Blast", een populair Zweeds computerspelletje op internet, heeft voor opschudding gezorgd in Zweden, zo meldden verscheidene Nederlandse media woensdag.
In het spel delen deelnemers condooms uit. Daardoor vechten ze tegen een bisschop die aids over de wereld verspreidt.

De katholieke gemeenschap in Zweden is "verontrust en gekrenkt" door het spel, dat is ontworpen door een linkse jeugdbeweging. De jeugdbeweging deelt volgens de Nederlandse media de wijdverbreide opvatting dat het Vaticaan verantwoordelijk is voor de vele doden die de aids-epidemie dagelijks eist.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Bejaarden plannen eigen begrafenis

Het lang vooraf plannen van de overlijdensceremonie en vastzetten van het nodige geld op een speciale bankrekening, is volgens begrafenisondernemers een trend die de laatste jaren gevoelig stijgt. Begrafenisondernemers worden in de eindejaarsperiode steeds vaker geconfronteerd met alleenstaanden die de details in financiering van hun uitvaart willen vastleggen.  
A sick mind is a true delight ...

Martin

Veel siervuurwerk gevaarlijk

Ongeveer 27 procent van het siervuurwerk is gevaarlijk. Afstekers en omstanders lopen risico omdat siervuurwerk soms omvalt en brandende delen tot 25 meter ver kunnen wegschieten.

Dat heeft donderdag de Vliegende brigade vuurwerk, een samenwerkingsverband van het ministerie van VROM en de provincies laten weten. De brigade onderzocht de afgelopen vier maanden de kwaliteit van het siervuurwerk. Daarbij ging het onder meer om zogenoemde flowerbeds en multishots. Uit onderzoek bleek dat een deel sneller omvalt omdat de verpakking klein is en de lading te zwaar. De vliegende brigade bekeek voor het onderzoek 55 partijen siervuurwerk bij importeurs.

De inspecteurs hebben elf keer proces-verbaal opgemaakt tegen een vuurwerkhandelaar. De controle leidde zeven keer tot een inbeslagname, vier keer bleef het bij een waarschuwing.

Martin

Bokspromotor King 7 miljoen lichter

De controversiële bokspromotor Don King is 7 miljoen euro lichter. De Amerikaan kocht met dat bedrag een rechtszaak af van de voormalige wereldkampioen Terry Norris. "King is een kankergezwel in de bokswereld. Met deze schikking hebben we enige chemotherapie toegepast" , was het plastische commentaar van de advocaat van Norris.

De ex-profbokser, van 1990 tot 1997 in drie verschillende perioden mondiaal titelhouder in het zwaarweltergewicht, beschuldigde King van illegale praktijken. De omstreden bokspromotor zou de voormalige manager van Norris, Joe Sayatovich, hebben aangezet tot contractbreuk met de oud-wereldkampioen.

Terwijl de jury woensdag in New York al over de strafmaat beraadslaagde, kwam King alsnog financieel over de brug. "Hij zag de bui kennelijk hangen toen de jury na de pleidooien om een calculator en een vergrootglas vroeg", glimlachte de winnende advocaat fijntjes.