Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Neusdeel Concorde geveild voor bijna half miljoen euro

Een veiling van onderdelen van een van de onlangs afgedankte Concorde-toestellen in Londen heeft maandag veel meer opgebracht dan vooraf was verwacht. Het meeste geld werd neergeteld voor een neusdeel van het supersonische toestel. Een in Hongarije geboren New-Yorker betaalde 320.000 pond (460.000 euro) voor de spitse punt. Vorige maand werd een zelfde neusdeel in Parijs geveild voor 420.000 euro.

Ook voor de andere Concorde-memorabilia was veel belangstelling. Een dekentje uit het toestel bracht 1.700 euro op; twee vliegtuigstoelen gingen voor 13.000 euro van de hand. De totale opbrengst van de veiling bedroeg 1,1 miljoen euro; ruim 715.000 pond is voor British Airways, de rest gaat naar goede doelen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Amerikaanse soldaat ontslagen na huwelijk met Iraakse vrouw

Een in Irak gestationeerde Amerikaanse soldaat is met een berisping uit het leger ontslagen omdat hij een korte pauze in zijn patrouille had ingelast om te kunnen trouwen met een Iraakse vrouw. Dat heeft zijn advocaat dinsdag gezegd.
De 27-jarige sergeant Sean Blackwell, die deel uitmaakte van de 1ste pantserdivisie van het Amerikaanse leger, werd in het bijzonder gestraft omdat hij de tijd en de locatie van de patrouille had onthuld aan zijn aanstaande en de Iraakse rechter die hen in de echt verbond. Blackwell heeft geluk dat hij 'slechts' is ontslagen. Volgens zijn advocaat had hij ook voor de krijgsraad gesleept kunnen worden voor plichtsverzuim en het negeren van bevelen.

Blackwell trouwde op 17 augustus tijdens een patrouille met de Iraakse arts Ehdaa. Om haar te kunnen trouwen, liet hij zich eerst tot moslim bekeren. Nadat het huwelijk bekend was geworden bij Blackwells commandanten, verbood het Amerikaanse leger ieder contact tussen Blackwell en Ehdaa. Pas de laatste weken mogen zij elkaar weer bellen.

Ehdaa is na de trouwerij meermalen bedreigd door anti-Amerikaanse Irakezen en zal binnenkort naar West-Europa vertrekken om zich daar te herenigen met haar man. Immigratie naar de Verenigde Staten zal langer gaan duren, aldus de advocaat. De advocaat van Blackwell zei dat hij verwachtte binnenkort het verhaal van het paar te kunnen verkopen aan een uitgeverij. Hij zei dat er daarna misschien ook nog een film in zat.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Euroflop: we winkelen minder in buitenland in plaats van meer

Inwoners van de eurolanden gaan niet vaker winkelen in andere landen waar de euro als betaalmiddel geldt dan voor het eurotijdperk. Ongeveer 12 procent van de EU-burgers heeft de afgelopen maanden iets gekocht in een ander euroland. Een jaar eerder was dit nog 13 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie.
Consumenten blijken vaak iets in eigen land te kopen omdat ze producten in andere landen niet vertrouwen. Het verschil in taal speelt nauwelijks een rol. Eurocommissaris Byrne van Consumentenzaken noemt de uitkomst opmerkelijk. Volgens hem kan hetzelfde product in een ander land soms wel tot 40 procent goedkoper zijn.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

België paradijs voor hackers

Volgens netwerkbeveiligers is België een paradijs voor hackers. Met name het grote aantal breedbandaansluitingen maakt ons land een El Dorado voor computerkrakers.

"Breedbandsurfers hebben de neiging hun computer aan te laten staan. Een open invitatie voor hackers om er een pakketje software in te droppen en de computer vanop afstand te besturen. Zo kunnen ze waar ook ter wereld een systeem aanvallen, via de computer van een argeloze Belgische breedbandgebruiker", zeggen ze bij netwerkbeveiliger Ubizen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Chinese studenten ziek na ontbijt met rattengif

Zesenzeventig studenten uit de Chinese regio Guangxi zijn ernstig ziek geworden nadat ze een ontbijt hadden gegeten dat rattengif bevatte.De slachtoffers hadden maandag in de eetzaal van het Hechi college in Yitzhou een ontbijt genuttigd. In het eten zat vermoedelijk een verboden rattengif, dat in sommige winkels nog te verkrijgen is.
De Chinese politie en de gezondheidsautoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. In oktober kwamen in China tien mensen om het leven nadat ze onbewust rattengif hadden gegeten op een lunch na een begrafenis. Vorig jaar werd een man ter dood veroordeeld omdat hij 38 mensen rattengif had voorgeschoteld.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Thaise man kan niet scheiden van Duitse echtgenoot

Een Thaise man zit opgescheept met zijn Duitse echtgenoot. De Thai(42) had zich voorgedaan als vrouw en huwde in 1994 met zijn Duitser in Denemarken. Hij wil nu af van zijn man maar een de rechter in Celle besliste dat een scheiding niet kan omdat het homohuwelijk in Duitsland niet erkend is. «Ik ken ook de beweegreden van zijn huwelijk niet. Stapte hij in het huwelijksbootje uit liefde of zocht hij een manier om een permanente verblijfsvergunning te verwerven. Feit is dat hij niet kan scheiden», aldus een rechtbankwoordvoerder.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Tsjechische familie heeft konijn met drie penissen

De Tsjechische familie Samkova wil op een vreemde manier een vermelding in het Guinness Book of Records. «We hebben een konijn met drie penissen. Dit moet toch een record zijn», beweert Lenka Samkova. De familie kweekt vreemde konijnen. «Het begon met twee konijnen met twee penissen maar die hebben we al opgegeten. Nu hebben we er eentje met drie penissen. We waren zelf onder de indruk en gingen met het konijntje naar de dierenarts. Hij was helemaal van slag. Hij had zoiets nog nooit gezien», vertelt Lenka Samkova. De familie droomt van een vermelding in het Guinness- boek. De samenstellers lieten weten dat ze geen bestprestatie kunnen verbeteren om de eenvoudige reden dat ze nog geen eerdere meldingen kregen van konijnen met penissen. Als de familie Samkova het nodige bewijsmateriaal opstuurt, dan maken ze nog kans volgens het Guinnes Book of Records.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Mannen van 60 hebben beter sperma dan jongens van 20

Zestigers hebben beter sperma dan twintigers. Tot die conclusie komt de Deense professor Jens Bonde na een kwaliteitsonderzoek van het sperma bij duizend Deense mannen. «Een mogelijke verklaring is dat moeders nu vaker blijven roken tijdens de zwangerschap», denkt Bonde. De prof en zijn onderzoeksploeg aan de universiteit van Arhus onderzochten de kwaliteit van het sperma bij duizend mannen van alle leeftijden. De vorsers kwamen tot twee opmerkelijke vaststellingen. De kwaliteit van het sperma bij twintigers is slechter dan dat van zestigers en ze hebben ook de helft minder spermacellen. «Een verklaring hiervoor is dat heel wat moeders tegenwoordig ook tijdens hun zwangerschap blijven roken. Bijkomend onderzoek is nodig om de juiste effecten van het roken op foetussen vast te stellen en de gevolgen ervan voor de latere spermaproductie», besluit Bonde.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dakloze helpt gokker aan fortuin

Stephen Johnson heeft dankzij de gelukwensen van een schooier 861.349 euro gewonnen. Johnson vergaarde zijn fortuin na het gokken op een online casino. De manager uit het Engelse Oxfordshire wil nu een huis in Spanje bouwen en een sportwagen kopen. «Ik gaf een schooier een pond en hij wenste me geluk en zie, even later win ik een smak geld. Een deel ervan wil ik spenderen aan een goed doel voor daklozen», aldus Johnson. Stephen Johnson liet zijn hart spreken en gaf een dakloze bedelaar een pond of 1,44 euro. De man bedankte Johnson en wenste me geluk met alles wat ik onderneem zou. «Een paar uur later surfte ik naar de site van Ladbrokes en deed mee met een online gokspel. Ik won onmiddellijk 172.269 euro», aldus Johnson. De volgende dag probeerde hij het opnieuw.

Johnson zat in een winning mood. «Het was opnieuw raak, ik won 17.226 euro en even later opnieuw 50.246 euro», vertelt Johnson. Het feest bleef duren. Een dag later dikte het totaal weer aan en zo verzamelde hij de totaalsom van 600.000 pond of 861.349 euro. De manager wil met het geld een huis in Spanje bouwen en een sportwagen kopen. «Het is fantastisch maar ik denk dat ik het nu wel gehad heb. Ik gok nooit meer, wel wil ik een deel van mijn geld spenderen aan een project voor de opvang van daklozen. Zonder de gelukwensen van die man was het me misschien nooit gelukt.» Directeur Keith Oliver van de gokmaatschappij Ladbrokes is blij met de winnaar. «We zijn heel gelukkig en wensen Stephen het beste.»
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Kat uit Bagdad maakt reisje van zes weken in Britse tank

In een Britse legertank is een broodmager poesje gevonden dat al sinds Bagdad aan boord moet zijn geweest. Het overleefde de zes weken lange reis naar Groot-Brittannië door condensatie van de wanden van de tank te likken. Soldaten vonden het diertje toen ze de tank aan wal wilden rijden in Southampton. Het diertje werd Gracie gedoopt en heeft een nieuwe thuis gevonden in een asielcentrum.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dwerg kruipt maand in glazen kist voor expo

De Chileense kunstenaar Luis Guerra pakt uit met een opmerkelijk
project. Hij sluit Roberto Avendano voor een maand op in een kleine
glazen kist. Avendano is een dwerg en mag enkel uit de constructie voor
een plaspause.
«Roberto krijgt een stoel, tv en een rek vol magazines.
Hij mag enkel voor een sanitaire stop uit de kist», zegt Guerra.
«Ik weet ook wel dat sommige mensen dit maar niets vinden, maar dit is
wel degelijk een kunstwerk. Bovendien is uitdagen een onderdeel van en
een kunst op zich», zegt Guerra. «Roberto heeft heel wat confort in de
kist en hij mag er ook eten. Moet hij naar het toilet dan hangen we
gewoon een bordje met opschrift: 'kunstwerk is naar het toilet' op»,
zegt Guerra.
Roberto Avendano ziet het wel zitten. «Gelukkig ben ik een
heel geduldig man. Het zal niet moeilijk zijn om in de kist te blijven
zitten.» Avendano zal in het Centrum voor Experimentele Kunst zitten in
Santiago.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Zwitsers maken sneeuwkanon voor privégebruik

De Zwitserse firma Bächler Top Track pakt uit met een primeur. De
fabrikant van sneeuwkanonnen heeft een nieuw type gelanceerd. Met de
'Home Snow' kan iedereen sneeuw maken in zijn eigen tuin. Zo kan iedereen voortaan genieten van een witte kerst.

Bächler Top Track maakt al dertig jaar sneeuwkanonnen voor skipistes.
Het bedrijf heeft nu haar aanbod uitgebreid met de Home Snow. De Home
Snow kost 3.590 euro, draait op 230 volt en maakt echte sneeuw bij min
twee graden. De machine produceert een kubieke meter sneeuw per uur. Het hart van de machine is een 1800 watt krachtige motor.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man verandert naam na verspreking in Bubba Bubba Bubba

Een collega verspreekt zich en meer was er voor Raymond Allen Gray Jr(39) uit het Amerikaanse Illinois niet nodig om zijn naam ook effectief te wijzigen in Bubba Bubba Bubba. Zijn nieuwe naam is afgeleid van zijn koosnaam Buddy.

Zijn vader gaf Raymond Allen Gray de bijnaam «Buddy», maar zijn vriendjes hadden moeite met de uitspraak ervan. Ze noemde hem «Bubby» en dat werd zijn meest gebruikte bijnaam. Zo spraken ook zijn collega's hem aan tot er één van hem Bubba prevelde. Een geweldige vondst en Allen Gray twijfelde geen ogenblik. «Fantastisch en ik wilde meteen mijn drie namen omdopen. Zo is Raymond Allen Gray, Bubba Bubba Bubba geworden», aldus Buba Buba Buba. De nieuwe naam staat intussen al op zijn rijbewijs.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dronken arrestant besmeurt cel met uitwerpselen

Een dronken Nederlander ( 28 ) werd aangehouden voor overdreven snelheid en smeerde na een alcoholtest zijn uitwerpselen uit op de vloer en ramen van de cel. Nadat hij zijn cel opgekuist had, mocht hij zonder rijbewijs ophoepelen. Hij kan een gepeperd proces-verbaal in zijn brievenbus verwachten.

De politie deed de man stoppen, omdat hij veel te snel door het plaatsje Echt scheurde. Toen de politie om half drie 's nachts de man aan een alcoholtest onderwierp, liep het mis. Hij werd opgesloten in de wachtcel en deed er uit protest zijn behoefte op de vloer. Toen de politie hierover een opmerking maakte, vond hij er niets beter op dan zijn uitwerpselen op de ramen en vloer uit te smeren. De politie liet hem eerst ontnuchteren en daarna mocht hij zijn boeltje zelf opkuisen.Toen hij weer mocht gaan, probeerde hij nog een politiestempel mee te graaien. Dat lukte niet. Hij mocht de stempel en zijn rijbewijs op het bureau achterlaten. Hij krijgt een uitgebreid proces-verbaal in de bus.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Veilingsite verkoopt straaljager

Dromen jouw bengels van een heuse straaljager als sinterklaascadeau?
Geen nood, surf even naar ebay.nl. De Nederlandse veiligsite verkoopt
een Poolse MIG-21. De startprijs is één euro en iedereen kan een bod
uitbrengen.

De straaljager is 16 meter lang, 7 meter breed en 4 meter hoog. De
maximumsnelheid van het toestel bedraagt 2230 km per uur. Vliegen kan
niet meer, omdat de hoofdstroomkabel doorgeknipt is. Maar zo'n toestel
staat wel aardig in de tuin voor kinderen die graag ravotten.
A sick mind is a true delight ...