Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Kerstcadeau voor de hond die alles heeft: een diamanten halsbandhanger

Wie ondanks het dure pond dezer dagen naar Engeland reist om kerstinkopen te doen, moet absoluut ook aan de hond denken. Want de Sunday Telegraph signaleert dat de Britten als eersten in Europa kunnen kennismaken met de nieuwe, superdeluxe, hondenaccesoires die in Amerika zijn ontwikkeld door Warner Bros, de filmstudio die ons Scooby-Doo bracht. Die laffe cartoonviervoeter staat merkwaardig genoeg model voor een decadent dure modelijn voor honden. Een platina, met diamanten bezette hanger om aan de halsband te hangen bijvoorbeeld, waarop de initialen van de hond staan (initialen in het meervoud, inderdaad). Kostprijs: 18.000 euro.

Voor zuiniger baasjes is er een hondenjasje bezet met glinsterende Swarosky-kristallen dat kan worden ingepakt tegen betaling van 1.300 euro. Meer praktisch ingestelde hondenliefhebbers kunnen voor nog geen 1.000 euro een reiskoffertje kopen met onder meer een nagelschaartje en vlooienpoeder.

Voor wie dit allemaal maar bizar vindt, nog één cijfer om aan te tonen waar dierenliefde toe kan leiden. Volgens het researchbureau Euromonitor gaven de Amerikanen vorig jaar aan de dierenarts en aan dierenaccesoires maar liefst 15 miljard uit. En de Britten doen nog dwazer, want met een bevolking die slechts een fractie is van de Amerikaanse spendeerden zij maar liefst 8 miljard aan hun blaffende lieveling.
A sick mind is a true delight ...

Eric

Citaat van: MS FanMan vernielt radarauto politie

Een nog onbekende man heeft vrijdagochtend een radarauto van het politiedistrict Noordwest-Veluwe vernield. Hij sloeg om 07.25 uur uit het niets met een hard voorwerp de achterruit van de auto in en deukte het dak.

De agent die in de auto snelheidsovertreders flitste, kon de man in de nog duistere omgeving niet meer te pakken krijgen. Het is nog onduidelijk welke omvang de schade heeft.

Het zou me niet verwonderen dat een aanhanger van de Tuf-Tuf club hier achter zit :?

Martin

Taxi's weigeren homo's

De Lijst Pim Fortuyn slaat alarm over islamitische taxichauffeurs in Amsterdam die naar verluidt steeds vaker homoseksuelen weigeren te vervoeren van en naar homo-uitgaansgelegenheden in de hoofdstad.

Volgens de LPF-Kamerleden Eerdmans en Hermans zijn bij de partij diverse meldingen binnengekomen van incidenten tussen taxirijders en homo's, die zich met name voordeden bij het Centraal Station en in de bekende Reguliersdwarsstraat. Eerdmans noemt het ,,stuitend" dat anno 2003 homo's op deze manier worden gediscrimineerd. De LPF heeft de ministers Peijs (Verkeer) en Donner (Justitie) om opheldering gevraagd en wil dat de onderste steen boven komt.


Martin

Tweede man Walt Disney met ruzie weg

Het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney ziet zijn tweede man, Roy Disney, vertrekken. Dat blijkt uit een brief van de oprichter van het bedrijf, die de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal maandag op zijn internetsite heeft gezet.

Disney schrijft er vast van overtuigd te zijn dat Michael Eisner, topman van het concern, beter had kunnen opstappen. "Ik heb de laatste jaren grote problemen met de richting en de stijl van het management", aldus Disney in zijn brief aan Eisner.


Martin

Kabinet akkoord met elektronische aangifte

Aangifte van bijvoorbeeld diefstal of mishandeling bij de politie kan straks via internet. Daarnaast krijgt de politie de mogelijkheid via de elektronische weg processen-verbaal te maken en te versturen.

Het kabinet heeft ingestemd met een voorstel van minister Donner (Justitie), waardoor strafbare feiten per computer gemeld kunnen worden. Op elk moment van de dag kan aangifte gedaan worden, zonder last te hebben van wachttijden. Voor de politie betekent dit dat zij zich minder met administratieve rompslomp hoeft bezig te houden.

Verwacht wordt wel dat het aantal aangiften toeneemt omdat de drempel voor aangifte lager is. Het kabinet zal met het oog op introductie van de elektronische aangifte nader vaststellen voor welke strafbare feiten wel en voor welke delicten geen elektronische aangifte mogelijk wordt.


Martin

Jonge homo's vrijen onveilig

Jonge homo- en biseksuele mannen vrijen vaker onveilig dan drie jaar geleden. Zij geven ook zelf vaker aan dat het hen moeite kost om altijd veilig te vrijen. Toch lijkt er geen sprake te zijn van 'aids-optimisme' onder homomannen. Ze zijn zich terdege bewust van de gevaren van HIV en aids.

Dat blijkt uit het tweede landelijke Monitoronderzoek dat de Schorerstichting in samenwerking met GGD-en over heel Nederland onder ruim 1200 homo- en biseksuele mannen heeft gehouden. Het onderzoek is maandag in Amsterdam op het Nationale Aidscongres gepresenteerd.

Eerder werd al bekend dat uit het onderzoek ook bleek dat de bereidheid om een test te ondergaan is gestegen. In 2003 bleek 54 procent van de onderzochte mannen op HIV te zijn getest. Dat is 12 procent meer dan in 2000. Ook het aantal mannen dat tegen hepatitis is gevaccineerd, is toegenomen: tot 45 procent. In 2000 was dat nog 31 procent.


Martin

'GG&GD, minister Verdonk, OM bedreigen aidsbestrijding'

De bestrijding van HIV en aids in Nederland wordt bedreigd door GG&GD's die hun werk niet doen, het Openbaar Ministerie (OM) en minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Dat zei voorzichter M. Verbrugge van de HIV Vereniging tijdens het aidscongres in Amsterdam.

"De GG&GD in Amsterdam heeft vorig jaar 5000 mensen met klachten ongetest weggestuurd. Minister Verdonk jaagt HIV-positieve asielzoekers in de illegaliteit, waardoor zij niet meer bereikbaar zijn voor behandeling en preventie", aldus Verbrugge.

Zijn grootste zorg betreft echter het vervolgingsbeleid van het OM. Sinds 2001 worden niet alleen mensen met HIV die dwang toepassen bij onveilige seks, vervolgd. "Inmiddels zijn we sinds vorige maand afgedaald naar het niveau dat er een straf van 160 uur dienstverlening op staat als je je als HIV-positieve laat pijpen en je partner slikt het zaad door", aldus een verontwaardigde Verbrugge.

Hij verwees naar een rechtszaak die vorige maand in Zwolle diende. "Dat is een delict waarbij volgens onderzoek geen transmissie van HIV plaatsheeft. " Volgens hem leidt het beleid van het OM ertoe dat mensen zich twee keer bedenken voor ze zich laten testen.


Martin

Justin dol op stripclubs

Justin Timberlake vindt een stripclub dé perfecte gelegenheid om uit te gaan. Hij geeft toe "zo nu en dan" in een erotische tent rond te hangen, maar zegt daar dan vooral om de strippers te lachen.

"Striptenten zijn altijd zo grappig. Die dames proberen daar een beetje sexy te zijn en als ze naar je lachen blijken ze bijvoorbeeld een tand te missen. En daar geven ze helemaal niets om", lacht Justin.

De 22-jarige Justin, die momenteel met de 31-jarige actrice Cameron Diaz samenwoont, zegt in zijn Britney-tijd regelmatig samen met de popdiva naar de erotische clubs te zijn gegaan. "Britney wilde daar altijd heen om inspiratie op te doen voor haar dansroutines."

Britney en Justin zijn overigens niet meer bevriend. De zangeres liet onlangs weten dat haar ex nogal klein geschapen was en dat deed voor Justin de deur dicht.


Martin

Shell-directeur doodgestoken

De Amerikaan Todd Staheli, directeur gas en energie van Shell Brazilië, is zondag dood aangetroffen in zijn huis in Rio de Janeiro.

De 39-jarige Staheli zou zijn neergestoken. Zijn vrouw is zwaargewond in een ziekenhuis opgenomen. Het stel heeft vier kinderen, van 3, 5, 8 en 13 jaar.


MS Fan

Grensongevallen vaak door onwetendheid

Een verschillend verkeersreglement veroorzaakt heel wat ongevallen bij Belgen die, vooral tijdens de zomermaanden, de Nederlandse grens oversteken. Dat blijkt uit een onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) en een collega-organisatie uit Zeeland.
Samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) onderzocht het BIVV een 700-tal "grensongevallen" die zich tussen 1998 en 2001 hebben voorgedaan. De Belg raakt vaak in een ongeval betrokken omdat hij het verkeersreglement of -organisatie van de noorderburen niet goed kent, zegt het BIVV.
Zo doen er zich heel wat kop-staartaanrijdingen voor, omdat een Belg die aan lichten links wil afslaan voorrang denkt te moeten geven aan het rechtdoorgaande verkeer uit de tegenovergestelde richting, terwijl dat meestal niet hoeft. De tegenovergestelde richting heeft dan meestal toch rood.

In Nederland blijft de voorrang ook behouden, nadat een voertuig gestopt is. Wat opnieuw heel wat Belgen in de war brengt.
Tot slot stipt het BIVV aan dat in Nederland "wielertoeristen" gewoon fietsers zijn en niet dezelfde rechten hebben als bij ons. Ze mogen bijvoorbeeld niet op de rijweg fietsen in plaats van op het fietspad. "Dergelijke vreemde gedragingen zijn voor de plaatselijke weggebruikers vaak oorzaak van risico- en conflictsituaties met ongevallen tot gevolg", zegt Pieter De Neve van het BIVV.
Daarnaast is het verschil in maximum snelheid op wegen buiten de bebouwde kom -80 in plaats van 90 km/u- aanleiding tot te snel rijden, onvoldoende afstand houden en inhaalmanoeuvres. "Maar dat heeft weinig met onwetendheid te maken, maar alles met attitude", zegt De Neve. "De maximumsnelheden staan op Nederlandse wegen meestal goed aangeduid".

Nederlanders op hun beurt rijden in België dan weer relatief veel door het rood en trappen het gaspedaal in, zodra ze de grens over zijn. "Blijkbaar verwachten de Nederlanders in België nauwelijks snelheidscontroles".
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Amerikaanse politieagenten slaan Afro-Amerikaan dood

In de Amerikaanse stad Cincinnati (in deelstaat Ohio) is zondag een 41-jarige Afro-Amerikaan overleden nadat hij door politieagenten herhaaldelijk met de matrak was afgetroefd. Het incident werd vastgelegd met een video-opname en maandag door plaatselijke tv-zenders uitgezonden.
De agenten waren zondagochtend naar een fast-foodrestaurant gestuurd waar zij aan de toegang een bewusteloze Nathaniel Jones aantroffen. Toen Jones, die bijna 200 kilo woog, weer bij bewustzijn kwam, verzette hij zich fel tegen zijn arrestatie. Twee agenten sloegen daarop uiterst hardhandig met hun matrakken op de man in.

Jones overleed na overbrenging naar het ziekenhuis. Uit een autopsie maandag bleek dat de man een zwak hart had.
Op een persconferentie maandag verdedigden politiefunctionarissen het gedrag van de agenten: zij deden het optreden af als "wettelijke zelfverdediging".
Een gelijkaardig voorval in april 2001 lokte in Cincinnati drie nachten van gewelddadige rellen uit.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Boogbrug Sydney opnieuw beklommen

De autoriteiten van Sydney hebben maandag een spoedonderzoek gelast naar de beveiliging van de befaamde boogbrug in de haven van de Australische stad, nadat er voor de tweede keer in nog geen twee weken tijd iemand in was geslaagd langs de stalen boog naar de 134 meter hoge top te klimmen. Nadat ruim een week geleden de beruchte Fransman Alain 'Spiderman' Robert naar boven was geklommen, waagde maandagochtend een 26-jarige man uit Sydney de klim. Van de top nam hij een Australische vlag mee naar beneden. De man is beboet.

De Harbour Bridge van Sydney geldt als een van de beeldbepalende monumenten van de stad en sinds '11 september' zijn de autoriteiten bang voor terroristische aanslagen op de brug. De brug wordt daarom continu beveiligd door een particuliere bewakingsdienst.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Blindengeleidehond redt gezin van brand in huis

Gina, de blindengeleidehond van de Australische Jackie Saunders, heeft het gezin van haar bazin gered van een brand in hun huis in Melbourne. De zwarte labrador, anders de rust en gehoorzaamheid zelve, ging middenin de nacht te keer als een gek. Gina bleef blaffen en onrustig heen en weer rennen totdat Saunders wakker werd, opstond en een knetterend geluid in het plafond hoorde. Toen ze haar slaapkamerdeur opendeed, begreep ze wat er aan de hand was omdat ze een sterke brandlucht rook. Zij wekte haar zoon en dochter en de vriend van de zoon die was blijven slapen. Alle vier wisten het brandende huis ongedeerd uit te komen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Ongelukkige Duitser stuurt souvenir terug naar Thaise tempel

Een Duitser die twee jaar geleden tijdens een bezoek aan Bangkok een scherf groen glas had meegenomen uit de tempel van de Smaragden Boeddha, heeft het souvenir teruggestuurd omdat hem sindsdien niets dan ongeluk ten deel is gevallen, zowel in zijn persoonlijke leven als op zijn werk. Dat heeft de Engelstalige Thaise krant The Nation maandag bericht.

De Duitser, aangeduid als Jürgen Z., heeft de scherf naar het ministerie van cultuur heeft gestuurd met excuses en het verzoek het aan de tempel terug te bezorgen. Een Thaise vriend had hem dat aangeraden toen hij zich over zijn veelvuldige pech beklaagde, zei hij. De scherf lag op de grond en was afgebroken van een oud paviljoen op het terrein van de tempel, de beroemdste van Thailand. De Thaise gids had gezegd dat de Duitser het wel mee kon nemen na de Smaragden Boeddha in een gebed om toestemming te hebben gevraagd.

Een functionaris van het ministerie zei tegen de krant dat er niets mag worden meegenomen van historische plaatsen in Thailand en dat er maximaal drie jaar gevangenisstraf staat op zo'n overtreding. De voorzitter van de organisatie van gidsen zei daarentegen niet te geloven dat het verboden is een scherfje mee te nemen dat anders zeker zou worden weggegooid.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Amerikaans jongetje mag woord 'lesbisch' niet gebruiken

Een 7-jarige jongen in de Amerikaanse staat Louisiana heeft op school straf gekregen omdat hij aan een klasgenootje had verteld dat zijn moeder lesbisch is. 'Ik zal nooit meer het woord 'lesbisch' op school gebruiken', luidde de strafregel die het jongetje, Marcus McLaurin uit groep 3, moest schrijven. De Amerikaanse burgerrechtengroep Civil Liberties Union (ACLU) heeft dat maandag gemeld.

Marcus voerde op 11 november een gesprek met een van zijn klasgenootje, die hem had gevraagd naar zijn vader en moeder. Ik heb geen vader en moeder, maar twee moeders, zei Marcus, want mijn moeder is lesbisch. "Lesbisch is als een meisje van een ander meisje houdt", legde Marcus uit, aldus de ACLU.

Een leerkracht hoorde wat Marcus zei en stuurde hem meteen naar het schoolhoofd, die hem de strafregels oplegde. Een assistent van het schoolhoofd belde Marcus' moeder en zei haar dat Marcus zo'n vies woord had gebezigd dat hij het niet door te telefoon wilde herhalen.
De ACLU eist verontschuldigingen. De schoolleiding wilde geen commentaar geven.
A sick mind is a true delight ...