Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Nieuwe wagen Noorse premier is te zwaar voor weg

De Noorse premier Kjell Magne Bondevik kan nog geen beroep doen op zijn beveiligde dienstwagen. De nieuwe BMW van de eerste minister weegt vier ton en dat is het dubbele van een normale wagen.

Vooral het gewapende staal en het veiligheidsmateriaal in de auto wegen zwaar door in het geheel. Wagens voor vier personen in Noorwegen mogen maximaal twee ton wegen. De auto moet herbouwd worden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Defecte bankdeuren houden personeel en klanten buiten

Het personeel van het filiaal van de bank NatWest in het Engelse Bournemouth stond zaterdag voor een defecte deur. Ze verwittigden de slotenmaker, maar die kwam niet meteen opdagen. Voor de bedienden zat er niets anders op dan wachten en klanten huiswaarts sturen.

«De slotenmaker zou binnen de vier uur komen, maar hij kwam niet opdagen», adus een bankbediende. «We stuurden de klanten huiswaarts. Bijna iedereen bracht begrip op voor onze situatie. Behalve één man. Hij maakte er echt een probleem van dat hij de bank niet binnen kon.» Een klant vond de situatie dan weer grappig. «De manager verontschuldigde zich een breuk, maar ik vond het wel leuk. Het is toch haast ongelofelijk dat je een bank niet binnen kan.»
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Brit rijdt 246 km/h op Franse snelweg

Een 33-jarige BMW bestuurder heeft dit weekeinde een nacht in een Franse cel doorgebracht nadat hij was aangehouden voor te hard rijden. De Brit reed met 246 kilometer per uur over de Franse snelwegen. Het is daar maar toegestaan om 130 kilometer per uur te rijden.

De Brit moet maandag al meteen voor de rechter verschijnen. Hij kan een aanklacht wegens het in gevaar brengen van levens aan zijn broek krijgen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Hoofdagent Twente verdacht van criminele contacten

Een 52-jarige hoofdagent van het politiekorps Twente is maandag aangehouden op verdenking van het onderhouden van criminele contacten. De man zou ook ambtsgeheimen hebben geschonden en betrokken zijn geweest bij diefstal.

De rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld. De agent is voorlopig geschorst. De politie wil voorlopig niet meer informatie vrijgeven over de vermeende criminele activiteiten van de agent.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Wapendracht verplicht voor bewoners dorpje Kansas

De 210 inwoners van het gehucht Geuda Springs in de Amerikaanse deelstaat Kansas zullen binnenkort bij wet verplicht zijn een wapen én munitie in huis te hebben. Amerikaanse media meldden maandag dat de gemeenteraad van Geuda Springs hiertoe heeft beslist. De reden is niet de algehele oorlog tegen de terreur of al te grote invloed van Charlton Hestons wapenlobby NRA, maar de constatering dat het dorpje geen politiekantoor heeft. Wie eerlang zonder wapen in huis betrapt wordt, mag een boete van tien dollar verwachten. Het gemeentelijke besluit geldt evenwel niet voor fysiek en/of geestelijk gehandicapte mensen én voor burgers die morele bezwaren tegen schiettuigen hebben.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man krijgt drilboor in hals en overleeft

Harry Möller is op één centimeter na aan de dood ontsnapt. De arbeider kreeg de halve meter lange drilboor waarmee hij werkte, in zijn hals. Zijn vrouw vond hem, verwittigde de hulpdiensten en een helikopter pikte Möller met de boor op.

«Hij heeft geluk gehad. Het scheelde één centimeter, anders was hij dood»,aldus een ziekenhuiswoordvoerder. Möller boorde gaten in de grondlaag van een bouwcomplex in Trudering nabij Munchen. Plots gleed hij uit over de vochtige ondergrond. Möller viel en kreeg de boor in zijn hals. Zijn vrouw Karin vond haar ongelukkige man toen ze rond het middaguur even langskwam met zijn lunch. «Ik vond hem met de boor in zijn hals. De boor draaide nog. Mijn man was was in shock en had verschrikkelijk veel pijn.» Een helikopter pikte de ongelukkige op en de vlucht eindigde na een kwartier op de operatietafel. Möller verloor zijn zin voor humor niet. «Wanneer zal ik terug een pintje kunnen drinken.» De dokters waren unaniem. Möller heeft onnoemelijk veel geluk had.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Cowbridge viert jubileum met koeienrace

Het dorpje Cowbridge in Wales viert op originele wijze haar 750 jarige bestaan. De organisatoren van het feest plannen een koeienrace en hopen op de steun van acteur Anthony Hopkins.

Het voorbeeld voor Cowbridge is het Spaanse Pamplona. In de Noord-Spaanse stad is de jaarlijkse stierenrace door de binnenstraten het hoogtepunt van de vieringen rond San Fermin. Honderden jonge mannen gaan achterna gezeten door een horde stieren op de loop. Het evenement levert gegarandeerd spektakel op. Precies daarom willen de feestvarkens in Cowbridge hetzelfde organiseren, zij het aangepast aan de dorpsnaam. Ze willen geen stieren maar koeien in hun straten loslaten. «De idee van de koeienrace komt van Simon Fowler. Op zich is het schitterend, alleen zijn koeien een beetje traag», merkt Mike Meredith van het organisatiecomité op. Misschien vindt Sir Anthony Hopkins een oplossing voor dit probleem. De acteur liep school in het dorpje en is aangezocht om mee te helpen bij de organisatie van de feestelijkheden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Zwarte Piet krijgt duur cadeautje

Hoewel Zwarte Piet als de hulp van Sinterklaas normaliter alleen cadeautjes uitdeelt, heeft hij zondag in Hoofddorp ook wat gekregen. Tijdens een sinterklaasfeest bij een bedrijf aan de IJweg stopte een kindje hem een ring toe.

Later bleek dat de ring uit 18-karaats goud bestond en was ingelegd met een edelsteentje. Aangezien het kind niet meer te vinden was, heeft de Piet de gift bij de politie gemeld.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Duitsland gaat strijd aan met mixdrankjes

Slecht nieuws voor onze oosterburen. De ook in Duitsland uiterst populaire alcoholische mixdrankjes worden naar alle waarschijnlijkheid in prijs verdubbeld. De door de Duitse regering aangestelde regeringscommissaris voor drugs, Marion Caspers-Merk , heeft gisteren voor een "strafbelasting" gepleit op de zogenoemde "alcopops", zoals Breezer en andere zwak-alcoholische mixdrankjes.

Met de prijsverhoging wil Marion Caspers-Merk de alcoholconsumptie bij jongeren terugdringen en de drempel daartoe verhogen. Een vergelijkbaar initiatief leidde in Frankrijk al tot instorting van de markt van alcopops. De politica claimt dat de limonades met alcohol een softdrug zijn, die tot het gebruik van harddrugs kunnen leiden.

Zoals te verwachten, wezen de drankenfabrikanten de plannen meteen af. Volgens hen is een belastingverhoging van 100% niet het juiste middel voor gezondheidspolitiek. Hoe dergelijke verleidingen wèl zouden moeten weerstaan, liet de woordvoerder in het midden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

14-jarig meisje van fiets geslagen

In het wijkpark Blokmeer in Wognum is gisterenochtend rond tien over acht een 14-jarig meisje van haar fiets afgeslagen. Ze kreeg een trap tegen haar fiets van twee onbekende mannen. Hierna kreeg ze een schop in haar buik en tegen haar been.

De mannen zochten in de jaszakken van het meisje naar geld. Maar dat had ze niet bij zich. De daders droegen beiden een zonnebril en donkere kleding met sportschoenen. De een droeg witte gympen en de ander zwarte. Het meisje had pijn in haar buik en een buil op haar scheenbeen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Huilen tegen betaling

Tegen betaling huilen lijkt een grapje. In Tilburg is het een serieuze zaak. De Universiteit van Tilburg is op zoek naar vrouwen die tegen betaling willen huilen. Tegen een vergoeding van 30 euro mogen mensen een 'huilfilm' komen kijken bij professor en huilpsycholoog A. Vingerhoets. De 'verdrietige' tranen worden geanalyseerd en vergeleken met tranen die door een eucalyptuszalfje worden opgewekt.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Chirac maakt misstap door foto Blairs zoontje te tonen

De Franse president Jacques Chirac heeft consternatie veroorzaakt in Groot-Brittannië door de pers een foto te laten zien van het 3-jarige zoontje van de Britse premier Tony Blair, Leo. Chirac was maandag op bezoek bij Blair en had de foto van hem gekregen als persoonlijk cadeautje. Blairs medewerkers moesten na Chiracs actie kranten bellen om de fotoredacties te vragen de foto niet te publiceren, berichtte de Daily Telegraph. De Blairs beschermen hun kinderen tegen teveel aandacht van de pers. Tot nu toe zijn slechts enkele foto's van Leo verschenen sinds zijn geboorte. Verschillende kranten publiceerden dinsdag evengoed een foto van Blair en Chirac, met de foto van Leo in de hand.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Detroit gevaarlijkste stad van de VS

Autostad Detroit, in de Amerikaanse staat Michigan, is de gevaarlijkste stad van de Verenigde Staten. Het verdringt daarmee Saint Louis (Missouri) van de eerste plaats, zo heeft uitgeverij Morgan Quitno Press maandag gemeld. Vergeleken met andere Amerikaanse steden zijn er in Detroit meer moorden, geweldplegingen, roven, inbraken en autodiefstallen per 1.000 inwoners. De stad stond van 1999 tot 2001 reeds aan de top van de weinig benijdenswaardige rangschikking. Saint Louis en Atlanta (Georgia) volgen op twee en drie. Washington, dat lang als "moordhoofdstad" van de VS gold, staat op plaats vijf. Veiligste stad is Amherst in de staat New York.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Nieuw slot maakt fiets bijna onsteelbaar

De Fietsersbond is enthousiast over een nieuw slot dat niet te kraken is zonder dat de bijbehorende fiets onbruikbaar wordt. Het Nederlandse bedrijf Multicycle presenteert woensdag in het Velorama in Nijmegen de praktisch onsteelbare fiets. "Dit kan het begin zijn van een forse afname van het aantal fietsendiefstallen", aldus de Fietsersbond.

De rijwielen van de fietsenfabrikant worden voorzien van een zogeheten MC-trapasslot. Bij het vergrendelen van de fiets klikt vanuit de zadelstang een pin in de trapas, waardoor de pedalen niet meer draaien. Een fiets met trapasslot is nog steeds te stelen, maar niet zonder het frame door te zagen.

De Fietsersbond noemt het systeem "beter dan alle bestaande veiligheidssloten". De bond adviseert wel het gebruik van een tweede slot om de fiets aan een ander object vast te ketenen. Een fietsendief kan dan niet alsnog de hele fiets of bijvoorbeeld het voorwiel meenemen.

Martin

Gregoriaanse muziek voor nerveuze kalkoenen

Britse kalkoenen die nerveus worden van het vooruitzicht om op een kersttafel te belanden, krijgen de komende maand kalmerende muziek te horen. Experts van het gedrag van dieren in Edinburgh hebben een speciale cd samengesteld, die tien rustgevende geluiden bevat. Gregoriaanse muziek, het geluid van windorgels, de zee, galopperende paarden of gelukkige kalkoenen, moet de dieren een vredig gevoel geven.

De cd wordt verspreid onder een reeks kalkoenfokkerijen die de dieren levert voor consumptie aan de kersttafel. Volgens een woordvoerder van de nationale boerenorganisatie NFU zorgt het constante achtergrondgeluid ervoor dat de beesten niet kunnen schrikken van onverwachte geluiden.

Dierenbeschermers reageren via de BBC laatdunkend op de cd. Volgens hen moeten de omstandigheden veranderen waarin de kalkoenen worden gehouden. De fokkerijen veroorzaken de stress, niet het naderende kerstfeest, vinden de dierenactivisten.