Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Priesters tekort voor duizenden huwelijken op 1 dag

Omdat de stand der sterren donderdag optimaal is, willen er in de Indiase hoofdstad New Dehli meer dan twaalfduizend stellen in het huwelijk treden. Naast een verkeerschaos, te wijten aan de traditionele processie van de bruidsparen, wordt er op die dag ook een tekort verwacht aan Hindoe-priesters. Die zeggen dat de stand van de reuzenplaneten Jupiter en Saturnus op de 27 november ideaal zal zijn. Zij zouden maar zwakke negatieve invloed uitoefenen. De Indiers houden bij de keuze van een partner en van een huwelijksdatum vaak rekening met de raad van astrologen.
A sick mind is a true delight ...

Eric

Citaat van: MS FanBelgië goed voor 4 op 5 in beslag genomen namaakproducten

In de Europese Unie zijn in de eerste helft van dit jaar 50 miljoen vervalste producten in beslaggenomen door de douanediensten. Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. Liefst 40 miljoen van de producten werd in beslaggenomen in België. Volgens de Europese Comissie is dit te danken aan de zeer goede opsporing in de haven van Antwerpen en de luchthaven van Zaventem.

Mirakel we hebben iets goed gedaan in België...dat noem ik pas echt raar nieuws. :lol:  :wink:

MX

Stelletje criminelen.. :P

F1REM Ghost - Matt Herben - G2c

Martin

Vietnamese bruiden online per opbod verkocht

Een Taiwanees parlementslid wil een website van het net halen waarop volgens hem Vietnamese bruiden worden verkocht aan de hoogste bieder. De vrouwen worden op de site voorgesteld als maagden van het platteland die Mandarijns kunnen spreken en de Taiwanese keuken beheersen, zei parlementariër Hsu Chung-hsiung.

Hsu, lid van de Nationalistische Partij, toonde journalisten de KIMO-veilingsite, waar het bieden begon vanaf 250.000 Taiwanese dollar (6.168 euro). De website, eigendom van Yahoo!, is een van de bekendste online-veilingen van het land. Hsu wil dat de website wordt gesloten omdat die vernederend is voor Taiwan, dat prat gaat op de bescherming van de mensenrechten. Na de parlementaire sessie van maandag waren de foto's van de vrouwen van de site verdwenen. Het ministerie van binnenlandse zaken heeft beloofd een onderzoek in te stellen.

Er leven in Taiwan zo'n 43.000 Vietnamese vrouwen die met Taiwanezen zijn getrouwd.

Martin

Amerikaanse sluipschutter krijgt doodstraf

Een jury heeft maandag de Amerikaanse sluipschutter John Muhammad ter dood veroordeeld. Muhammad schoot vorig jaar in de omgeving van de hoofdstad Washington tien personen dood. Het ging om willekeurige slachtoffers.

Volgens de jury moet de voormalige militair wegens terrorisme en moord worden geëxecuteerd door middel van de elektrische stoel of een dodelijke injectie. Muhammad werd vorige week schuldig bevonden aan moord op een van de tien mensen die toen willekeurig werden gedood. De rechtszaak tegen zijn vermoedelijke mededader, de 18-jarige Lee Boyd Malvo, begon vorige week.

Martin

Aanslag: kogelgaten in kantoor Quote

Het kantoor van uitgeverij Quote Media is vrijdag onder schot genomen. Dit heeft hoofdredacteur Jort Kelder van maandblad Quote maandag gemeld. Kelder constateerde vrijdagavond dat er negentien kogels zijn afgevuurd op het pand aan de Singel in Amsterdam.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ook een kogel afgevuurd op het huis van Quote-eigenaar M. van den Biggelaar in Amsterdam, zei Kelder. " De kogel vloog door het raam van de kinderkamer." Er vielen geen gewonden.

Kelder zegt niet te weten wie er achter de aanslag zit. "Quote is een blad dat de journalistieke grenzen opzoekt. We weten niet wie hier achter kan zitten."

De politie bevestigde maandag dat er vrijdag aangifte is gedaan van de schietpartij, maar had verder nog geen informatie. "De zaak is in onderzoek", aldus een woordvoerder.

Quote schrijft onder meer over zakenmensen die volgens het blad wellicht banden met de onderwereld hebben. Het blad geeft jaarlijks de Quote 500 uit, waarin de vijfhonderd rijkste Nederlanders en hun geschatte vermogen worden vermeld.

Martin

Drukke ochtendspits op vier in fileranglijst

Het regenachtige weer heeft maandagochtend lange files op de snelwegen veroorzaakt. Op het hoogtepunt, rond half negen, stonden er 67 files met een totale lengte van 466 kilometer. Daarmee komt deze ochtendspits terecht op de vierde plaats van de drukste spitsen aller tijden.

Dat heeft een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst (VID) gezegd. Hij noemde het opvallend dat er weinig ongevallen waren. De grootste problemen deden zich voor op de A2 richting Utrecht. Tussen het knooppunt Hintham en Everdingen stond 27 kilometer file. Oorzaak daarvan was een ongeval dat al 's morgens vroeg was gebeurd.

Ook de A16 (Rotterdam-Breda) raakte behoorlijk verstopt. Een vrachtwagen verloor ter hoogte van Zwijndrecht een oplegger. Drie rijstroken waren daardoor lange tijd afgesloten. Door het ongeval stond het verkeer tussen het knooppunt Terbregseplein en Hendrik-Ido-Ambacht over een lengte van vijftien kilometer stil.

Koploper in de fileranglijst is nog altijd 8 februari 1999. Door sneeuw en gladheid stond er die dag in totaal 975 kilometer file. Op de tweede plaats staat 10 februari 1999 met 567 kilometer, ook veroorzaakt door sneeuw en gladheid. De nummer drie is van meer recente datum. Op 6 januari 2003 leidde een combinatie van sneeuw en bevriezing van wegen tot 510 kilometer langzaamrijdend en stilstaand verkeer.

Martin

Om 'n vingerhoed lach je niet

Ongeveer 40.000 mensen kwamen dit weekeinde af op de jaarbeurs voor verzamelaars in Utrecht. Van lege colablikjes tot waardevolle curiosa, je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt verzameld. Wat drijft de verzamelaar?

Wanneer Kees Klaassen op verjaardagen vertelt dat hij vingerhoedjes verzamelt, gaat er nooit iemand lachen. Want vingerhoedjes zijn niet om te lachen en vingerhoedjes verzamelen is vooral een uiterst serieuze bezigheid. Mensen die bekend zijn met het fenomeen weten ook dat de Nederlandse Vingerhoedclub dé plek is voor informatie. ,,Voor eenieder die serieus wil meedoen in het vingerhoedgebeuren.''

Onze verzamelaars zijn mensen met oog voor het kleine, zegt Klaassen. En daar zit 'm waarschijnlijk precies de weergaloze aantrekkingskracht van de vingerhoed: hij past in je reiskoffertje. ,,Mannen op zakenreis die iets moeten meenemen voor hun vrouw, kunnen natuurlijk geen gigantische pakketten meeslepen. Een vingerhoed is dan ideaal. Wist u dat Turkije hierop inspeelt? Turken zetten echt in op de vingerhoed.''

Martin

Judoka te zwaar: beha en string uit

Voor even kwam de deelname van Edith Bosch aan de NK judo in gevaar. Het grote judotalent uit Vlaardingen bleek 's ochtends bij de weging in Amsterdam 15 gram te zwaar.

Dus deed ze ter plekke haar beha en string ook maar uit en ging naakt op de weegschaal staan. Het was niet genoeg: nog altijd tien hele grammetjes te veel. ,,Eigenlijk wel logisch, want die dingen bevatten niet zo veel stof'', zei Bosch later lachend.

Snel even wat hardlopen zorgde uiteindelijk voor de uitkomst. Bosch, de nummer twee van de laatste WK, bleek een kwartier later tien gram lichter en werd 's middags voor de vijfde keer Nederlands kampioen.

Een ander saillant detail: ze kreeg na afloop de medaille omgehangen door haar voormalige levenspartner Mark Huizinga.

Martin

Decemberzegels met warmtegevoelige inkt

De Decemberzegels zijn dit jaar voorzien van een verborgen tekst in warmtegevoelige inkt. Dat meldde maandag TPG Post. De zegels zijn vanaf 25 november verkrijgbaar.

Het gaat om twintig verschillende zelfklevende zegels (van 0,29 eurocent per stuk i.p.v. 39 eurocent). De ontwerpers zijn Ron van Roon en auteur Ronald Giphart.

Ron van Roon creëerde een rood-geel ontwerp met warme kerstsymbolen en illustraties die de persoonlijke warmte uitbeelden tussen mensen. Elke Decemberzegel heeft een persoonlijke boodschap, geschreven door Ronald Giphart. Door te wrijven over een groen-blauwe balk of door een omgevingstemperatuur die hoger is dan 22 graden Celsius verschijnt de tekst. Zodra de tekst afkoelt, verdwijnt die boodschap weer.

Vijf voorbeelden zijn 'Miauw van jou' bij het ontwerp Kat en Hond, 'Geluk mag!' bij de zegel met een hand met klavertje vier en 'Bal zoekt boom' met een kerstbal. Ook is er een zegel met de tekst 'Op het wij-jaar' met twee champagneglazen en een met een afbeelding van een schrijvende hand en de kreet 'Verwen je pen'.

TPG Post heeft dit jaar 13,6 miljoen velletjes Decemberzegels gedrukt.

MS Fan

Voor scrabbelaars is SMS-taal (nog) geen moedertaal

Dat scrabbelaars hun spel heel serieus nemen, weet iedereen die wel eens met een fanatieke speler rond het Scrabble-bord heeft gezeten. Nu bepaalde mensen voorstellen om ook sms-taal te aanvaarden, veroorzaakt dat in Scrabble-kringen grote beroering, zo staat zondag in de Britse krant The Sunday Telegraph.

Voor wie geen opgroeiende kinderen heeft: de sms-berichtjes waarmee vooral tieners elkaar eindeloos bestoken, hebben geleid tot een eigen taaltje dat wordt gekenmerkt door vernuftige afkortingen om de tekstberichtjes zo bondig mogelijk te houden.

Dat jongeren een soort eigen taalcode ontwikkelen, is op zichzelf lang niet nieuw. Het succes van de sms-diensten is in dit verband een nieuwe doorbraak, want de teksten die bedreven sms'ers uitwisselen, zijn voor niet-ingewijden niet simpel te begrijpen. Daartegenover staat dat het aantal wél-ingewijden razendsnel blijft stijgen. Zo snel dat in scrabblekringen al is gesuggereerd om een aantal courante afkortingen voortaan toe te laten en zelfs cijfers te aanvaarden (vooral in het Engels wordt veel met cijfers gewerkt, zoals "GR8" voor "great").

Dat is de Associatie van Britse Scrabblespelers echter in het verkeerde keelgat geschoten. Een duidelijk geschokte woordvoerder liet aan de krant weten dat "nieuwe woorden, om aanvaard te worden, eerst wat meer gewicht moeten krijgen dan ze ontlenen aan het feit dat ze verschijnen op de gsm's van tieners".
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Indiër beweert 68 jaar niet te hebben gegeten

Een Indiër van 76 jaar bevestigt dat hij de laatste 68 jaar heeft overleefd zonder te eten, drinken en zich te ontlasten. De dokters die niet in staat waren hem te ontmaskeren als een bedrieger zijn verbijsterd.
Prahlad Jani, een religieuze hindoe, aanvaardde de medische uitdaging en liet zich 24 uur op 24 uur onder toezicht plaatsen in het Sterling ziekenhuis van Ahmedabad, de commerciële hoofdstad van de staat Gujarat, waar hij ongeveer 40 dokters in verlegenheid bracht. Jani werd tien dagen in observatie geplaatst onder het wakend oog van een camera zodat de dokters er van overtuigd waren dat hij zijn gelofte niet kon breken.
Daartegenover staat dat op geen enkele manier kan onderzocht worden wat Jani de laatste 68 jaar heeft gedaan. "Hij toonde tekenen van urinevorming die terug werd geabsorbeerd door de wand van zijn blaas. De medische raad had geen enkele wetenschappelijke verklaring voor dat feit", verklaarde neuroloog Sudhir Shah.
Jani verklaarde dat hij werd gezegend door de goden en dat hij hun oproep had gehoord toen hij acht jaar was. Hij kreeg het levenselixir door een gat in zijn verhemelte, wat hem toeliet te leven zonder voeding of water. Jani heeft zaterdag het ziekenhuis verlaten en zei zich terug te zullen trekken in een grot in de woestijn van de naburige staat Rajasthan.
Een andere dokter zei dat het ziekenhuis hoopt Jani te kunnen testen op het gat dat hij heeft tussen zijn mond en zijn neus. Dokter Shah zei dat het hospitaal meer dan een jaar heeft nodig gehad om Jani te overtuigen zich onder toezicht te plaatsen. De dokter wou dat Jani zich onderwierp aan tests van de NASA omdat zijn gave praktisch zou zijn voor astronauten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Pamela Anderson geeft godsdienstlessen

Naaktmodel Pamela Anderson heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Ze geeft godsdienstlessen in de school van haar zoon. «Ik weet ook wel dat dit het laatste is wat de mensen van mij verwachten, maar mijn geloof heeft me al vaak op de been gehouden», aldus Anderson.

De blonde babe blijft verrassen. Na naaktsessies in de Playboy en haar openbaring over haar dodelijke leverziekte, verbaast La Anderson de wereld opnieuw. Tijdens de opname van het BBC- programma ´De Hand Van God´ vertelde Anderson dat ze les geeft aan de zondagsschool van haar zoontje. «Ik lees er voor uit de Bijbel en probeer er de kinderen op te voeden. De reden waarom ik dit doe is omdat ik zelf geloof in God. Mijn geloof heeft me vaak in nare tijden overeind gehouden», aldus Anderson. De actrice is ervan overtuigd dat haar sexy imago perfect te rijmen valt met haar geloof. «Misschien verbaas ik nu heel wat mensen. Ze verwachten zoiets niet van een blonde vrouw.» Ook haar laatste project staat haar geloof niet in de weg. Anderson levert haar stem aan een nimf in de Amerikaanse tekenfilm Stripperella. «Dat is toch geen probleem. Mijn personage moordt niet en overtreedt de wet niet. Trouwens dit is eigenlijk entertainment en daar is toch niks mis mee», besluit Anderson. Of Pamela Anderson de godsdienstlessen in haar ´vegetarische outfit´ (zie foto) geeft, valt te betwijfelen, al weet je natuurlijk nooit met haar.

A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Chocolade kerstman zet bank in rep en roer

Een kerstman uit chocolade heeft een filiaal van de Bank of Scotland in de Schotse hoofdstad Edingburgh in rep en roer gezet. Het bankpersoneel wist niet wat het aan moest met de verdachte zending. Tot overmaat van ramp dachten de bedienden dat de strik rond de verpakking een draadje was van een bomontsteking.

Er werd onmiddellijk alarm geslagen. De honderd bedienden werden geëvacueerd en de zender van het verdachte pakket werd opgespoord. Er werd een röntgenfoto van de kerstman genomen. Toen bleek dat er helemaal niets aan de hand was. «Iedereen is altijd heel alert rond deze tijd van het jaar. We nemen liever geen risico's», besluit een bankbediende.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Journalist wordt bestolen tijdens interview over misdaad

Beter beeldmateriaal had de journalist niet kunnen verzinnen. Een televisiereporter in Bangladesh interviewde minister van Binnenlandse Zaken Chowdhury toen hij bestolen werd.

De NTV- journalist ondervroeg de minister op een drukke markt en keek vreemd op toen een dief tijdens het gesprek aan de haal ging met zijn portefeuille. Pikant detail is wel dat het interview over misdaad ging. De journalist is alvast 65 euro armer en een passend gesprek rijker.
A sick mind is a true delight ...