Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Grootste saffier ter wereld geveild voor 1,49 miljoen dollar

De grootste saffier ter wereld heeft een nieuwe eigenaar. De blauwe edelsteen van 478 karaat is woensdagavond in Genève door Christie's geveild voor 1,49 miljoen dollar (omgerekend 1,2 miljoen euro). De koper bleef anoniem. De edelsteen werd in 1913 ontdekt en bewerkt door Cartier. Koning Maria van Roemenië kreeg de prestigieuze steen als geschenk van haar echtgenoot en droeg hem bij zijn kroning in 1922. Ruim tweehonderd geïnteresseerden woonden de veilig in de salons van hotel Richemond bij. In amper twee minuten werd de steen na een laatste telefonisch bod geveild voor 1,49 miljoen dollar. De waarde was geschat op 800.000 dollar.

In totaal werd woensdagavond voor 25,19 miljoen dollar aan juwelen geveild. "Een groot succes", zei François Curiel, voorzitter van Christie's Europe. "Het is tien jaar geleden dat we bij een dergelijke verkoop de kaap van 25 miljoen dollar overschrijden. Een teken dat de wereldeconomie aantrekt", aldus Curiel. Voor de liefhebbers mét geld: donderdagavond veilt Sotheby's de grootste witte diamant (kleur D) met de grootste zuiverheid. De steen van 103,83 karaat is geschat op 7,3 à 9,3 miljoen euro.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Onderzoek Dutroux kostte al 2,3 miljoen euro

De zaak Dutroux heeft het gerecht, zonder de lonen van politie en het nieuwe gerechtsgebouw in Aarlen, tot nu toe al 2,3 miljoen euro gekost. Het grootste deel daarvan is gegaan naar technische en wetenschappelijke onderzoeken en het doorzoeken van de verlaten mijngangen in Jumet, zo vernam de krant uit goede bron bij de federale overheidsdienst Justitie. Het proces, dat op 1 maart 2004 begint, zal naar schatting zes tot acht weken duren.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Kleuter misbruikt klasgenootjes

Een 5-jarige kleuter uit de Nederlanse stad Nijmegen wordt beschuldigd van seksueel misbruik. De kleuter zou de geslachtsdelen van tien tot vijftien klasgenootjes hebben betast en stokjes in hun anus hebben gestoken. De Prins Clausschool stuurde het kind begin oktober van school. Hulpverleners zouden zich over het jongetje en zijn mogelijke slachtoffers hebben ontfermd.

Justitie zegt geen onderzoek te hebben gedaan, omdat vervolging van een 5-jarige onmogelijk is. Bovendien zou verhoor van de slachtoffers weinig opleveren, omdat ze te veel met hulpverleners hebben gepraat en daardoor zijn beïnvloed. De eerste signalen van ouders kwamen eind augustus. Sommige ouders vinden dat de schooldirectie te laat in actie is gekomen. De kleuter zit nog steeds thuis.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Buckingham Palace gaat journalist-lakei aanklagen

De Britse journalist die twee maanden als lakei in Buckingham Palace heeft gewerkt zal door de Koninklijke familie worden aangeklaagd. De man mocht zich volgens zijn contract niet uitlaten over wat hij tijdens zijn werk meemaakte.

Het verhaal van de journalist verscheen woensdag in het Britse boulevardblad Daily Mirror. De lakei, Ryan Parry, was twee maanden terug aangenomen zonder daarvoor veel moeite te moeten doen. Hij solliciteerde via de website van het Koninklijk huis, liet in zijn cv zijn journalistieke activiteiten weg en mocht beginnen.

Perry kon al na enkele dagen in elk vertrek van het paleis komen. Zo had hij als hij terrorist was geweest zonder problemen de koningin kunnen vermoorden. Hij schrijft nu in het blad onder andere naar welk televisieprogamma de Koningin het liefst kijkt. En aan die publicaties wil de Koningin een eind maken. Ze heeft de rechter gevraagd om een verbod.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dader brand Jülich (D) bekent

In het Duitse Jülich heeft de politie een persoon opgepakt die wordt verdacht van de brandstichting in een flat, twee weken geleden. Hierbij kwamen zes mensen om het leven: een een gezin van vijf personen en een oudere vrouw. Een week later vond in dezelfde plaats een poging tot brandstichting plaats.

De brand van twee weken geleden blijkt te zijn aangestoken door een brandweerman. De 32-jarige man zou volgens de Duitse justitie ontevreden zijn en wilde zich bij het blussen onderscheiden. Hij zal worden vervolgd voor moord en brandstichting.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man ziet sekslijn aan voor huwelijksbureau

Een man die een sekslijn aanzag voor een huwelijksagentschap heeft nu het plaatselijke telefoonbedrijf aangeklaagd, nadat hij een rekening van bijna 13.000 euro had ontvangen.

De 25-jarige Kire Iliovski uit Macedonië sprak bijna 135 uur met een vrouw waarvan hij dacht dat het zijn toekomstige vrouw zou kunnen zijn. Aan de grote rekening zag hij echter dat het om een sekslijn ging in plaats van een bureau dat mensen in contact met elkaar brengt.

De ongelukkige beller heeft telefoonmaatschappij Macedonian Telecommunications aangeklaagd.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vrouw verzint mishandelingen

Een 51-jarige vrouw uit Roermond heeft toegegeven op 25 oktober van dit jaar een valse aangifte van zware mishandeling te hebben gedaan bij de politie. Ook gaf ze toe dat de aangifte die zij in 2000 had gedaan, ze zou in het Limburgse Kessel door een groep jongeren mishandeld zijn, vals was.

Door raadpleging van het archief kwam de politie erachter dat de vrouw al vaker aangifte had gedaan van mishandeling en beroving. Aangezien de politie in al die gevallen nooit getuigen of daders had gevonden, besloot zij de vrouw nogmaals te horen. Toen gaf zij toe dat ze de aangiftes had verzonnen. Naar eigen zeggen waren de aangiftes een schreeuw om aandacht.

De politie heeft de vrouw doorgestuurd naar het Riagg. Als zij zich niet laat behandelen, zal zij strafrechtelijk vervolgd worden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

VPRO blaast Nationale Wetenschapsquiz af

De VPRO heeft besloten de tiende Nationale Wetenschapsquiz, die morgen zou worden opgenomen, toch af te blazen. Aanleiding is de publicatie van de vragen in de VPRO-gids. De vragen werden per ongeluk deze week al geplaatst waardoor de zes kandidaten, drie hoofdredacteuren van dagbladen en drie wetenschappers, zich op de quiz konden voorbereiden.

Eerst wilde de VPRO de opname toch nog door laten gaan uit respect voor de kandidaten. De presentator Wim T. Schippers voelde daar echter niet veel voor. De VPRO heeft nu besloten de quiz op TV te vervangen door een uitzending met een korte toelichting op de antwoorden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Treinpassagier schiet ruiten kapot

Een nog onbekende treinreiziger heeft vanavond op het traject tussen Den Helder en Heerhugowaard vijf ruiten en een tl-balk in de trein kapotgeschoten.

De conducteur liet na de ontdekking van de vernielingen de trein bij Anna Paulowna stoppen, waar de politie aan boord kwam. Agenten hebben de hele trein doorzocht maar konden de dader(s) niet vinden. Mogelijk is er gebruik gemaakt van een luchtdrukwapen. De ruiten zijn volgens de politie van binnenuit stuk geschoten.

Het is niet voor het eerst dat er op dit traject treinen beschoten worden. Begin november vond er al eens een schietincident plaats. Hierbij werd echter de buitenkant van de trein beschadigd. Twee 17-jarige jongens werden toen aangehouden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vermiste meisjes uit Uden terrecht

De twee 15-jarige meisjes uit Uden die vorige week werden vermist, zijn terecht. De vermoedens van een eventueel verblijf in Zwitserland bleken te kloppen, ze verblijven momenteel in een Zwitsers opvangcentrum.

Hun ouders zijn nu onderweg naar Zwitserland om de meiden op te halen. De twee werden sinds vorige week woensdag vermist. Na enkele dagen namen ze wel contact op met de ouders, vanuit Duitsland. Daaruit bleek al ze hoogst waarschijnlijk op weg waren naar Zwitserland, om daar een vakantievriendje te ontmoeten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Johnny Depp verkozen tot 'sexiest man alive'

Het Amerikaanse tijdschrift People Magazine heeft acteur Johnny Depp uitgeroepen tot 'sexiest man alive' van 2003. Dat heeft het blad donderdag bekendgemaakt.

De 40-jarige ster uit 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' van dit jaar werd verkozen boven onder anderen de acteurs Brad Pitt, die de titel al twee keer heeft gehad, Hugh Grant, Russell Crowe en Denzel Washington. De meest sexy man van vorig jaar, Ben Affleck, kwam bij deze verkiezing niet eens meer voor in de top-10.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Beroering rond Oostenrijkse biechtshow

In Italië is men er al enkele jaren mee vertrouwd, maar nu start ook de Oostenrijkse zender ATV+ met een "biechtshow". Daarin neemt tv-presentator Hermes Phettberg mensen een pseudobiecht af.
De show wordt vanaf 21 november, 10 afleveringen lang, op de Oostenrijkse tv-kijkers losgelaten. Volgens de programmamakers begint de show daar waar de moraalridders terugschrikken.
Wekelijks worden tot vier gasten in de biechtstoel ontvangen.
Oostenrijkse katholieken reageren verontwaardigd. Ze wijzen de programmamakers erop dat ze zich op erg glad ijs begeven en sluiten niet uit dat er op basis van artikel 188 van het Oostenrijkse strafrecht juridische stappen gezet zullen worden. Het artikel in kwestie verbiedt onder meer de spot te drijven met andere godsdiensten of van hun symbolen gebruik te maken. De straf voor gebeurlijke inbreuken kan oplopen tot zes maanden cel.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Nirvana-bassist beoogt politieke carrière

Krist Novoselic, mede-oprichter en voormalig bassist van de Amerikaanse grungerockgroep Nirvana, denkt eraan zich kandidaat te stellen voor het vice-gouverneurschap van de Amerikaanse staat Washington. Dat stond donderdag te lezen in de Amerikaanse krant The Seattle Times.
Novoselic, die in augustus nog verklaarde dat hij de muziekindustrie beu was, is al actief binnen de Democratische partij. Hij is wel behoedzaam om het op te nemen tegen de huidige vice-gouverneur Brad Owen, eveneens een Democraat en bovendien ook gelegenheidsmuzikant. Toch wil Novoselic in 2004 niet langer langs de zijlijn toekijken en voerde hij daarvoor gesprekken met de partijleiders.

"Ik heb goed nagedacht over hoe ik mij volgend jaar wil engageren en een bijdrage kan leveren", aldus de 38-jarige Novoselic.
Het vice-gouverneurschap is een grotendeels ceremoniële functie en houdt eigenlijk niet veel meer in dan het voorzitterschap van de Senaat van de staat en het vervangen van de gouverneur bij afwezigheid of belet.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Fins kampioenschap kroegtafeltrommelen gestart

In Finland, waar bizarre 'wereldkampioenschappen' als gsm-werpen, moddervoetbal, winterzwemmen en vrouwendragen zeer geliefd zijn, wordt momenteel om ter best op cafétafeltjes getrommeld. Naar vrijdag in Helsinki bekend werd, lopen momenteel de voorrondes van het nationaal kampioenschap.

Deelnemers dienen daarbij voor een jury twee minuten lang zonder andere hulpmiddelen dan hun armen, benen en ook hun hoofd, een drumsolo op een tafeltje uit te voeren. De finale heeft midden januari in Helsinki plaats. Het eerste nationaal kampioenschap kroegtafeltrommelen is vorig jaar -voor kenners niet echt verrassend- gewonnen door drummer Twist-Twist Erkinharju van de ook buiten Finland bekende rockgroep Leningrad Cowboys.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Grootste witte diamant vindt geen koper op veiling

De grootste witte diamant die ooit ter veiling werd aangeboden, is donderdag niet verkocht geraakt. De steen van 103,83 karaat (20 gram) moest donderdag onder de hamer bij Sotheby's. De waarde werd geschat tussen 7 en 9 miljoen euro, maar het bieden stopte bij 6,5 miljoen.
De diamant werd te koop aangeboden door de groep Steinmetz. De kostbare steen werd gewonnen uit een Zuid-Afrikaanse mijn en heeft een doorsnede ter grootte van een kwartel-ei. De steen heeft geen naam: dat voorrecht was bestemd voor de eventuele koper.

Het zal anderhalf jaar werk vergen om de diamant in de juiste vorm te slijpen, zegt Sotheby's. De steen werd in september in Washington tentoongesteld, te midden van de zeven meest uitzonderlijke diamanten ter wereld.
Tot op heden zijn wereldwijd slechts drie zogenoemde 'witte' diamanten te koop aangeboden op een veiling: 'Star of the Season', 'Mouawad Splendou' en 'Star of Happiness'. De diamanten, van 'kleur D', hebben een bijna perfecte zuiverheid en een gewicht hoger dan 100 karaat. Hun prijzen waren dan ook navenant: ze gingen onder de hamer tussen de 10 en 13 miljoen euro.
A sick mind is a true delight ...