Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Laurus haalt druiven uit schap

De supermarktonderneming Laurus haalt dinsdag druiven van het merk Lilla uit de schappen van de supermarkten Edah, Konmar en Super de Boer. Het bedrijf betrok deze pitloze druiven van Hagé International, een dochter van veiling The Greenery. Volgens Laurus bevatte de druiven op basis van Nederlandse wetgeving te veel restanten van bestrijdingsmiddelen.

Laurus had er al eerder bij The Greenery op aangedrongen om ervoor te zorgen dat er minder gifresten op de Italiaanse druiven achterbleven. Volgens Italiaanse regels voldeden de druiven wel aan de eisen. Een woordvoerster van Laurus zei maandag dat er geen gevaar was voor de gezondheid. Over eventuele schade kon zij niets zeggen.

Martin

McCartney aanwezig op aids-concert

Paul McCartney, Peter Gabriel en Cat Stevens zijn toegevoegd aan de lange lijst beroemdheden die op 29 november in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad een groot concert geven. Dat meldde de Britse omroep BBC maandag.

Het concert is bedoeld om oud-president Nelson Mandela te helpen met het binnenhalen van geld voor Aids-patiënten. Het concert draagt de naam 46664, het nummer dat Mandela droeg tijdens zijn 18-jarige detentie op Robbeneiland.

Ter gelegenheid van het concert is Paul McCartney samen met Dave Stewart de studio ingedoken om een speciaal nummer te schrijven, getiteld Whole Life . Peter Gabriel en Cat Stevens zullen samen op de planken staan. Eerder werd al bekend dat ook Bono, Beyoncé, Anastacia, Ms Dynamite en Queen optreden.

Het concert wordt naar verwachting bijgewoond door 40.000 mensen en zal over de hele wereld via muziekzender MTV te volgen zijn. Onder het motto 'geef een minuut van uw leven aan Aids' worden kijkers opgeroepen om een speciaal telefoonnummer te bellen. Telefoonmaatschappijen doneren de gesprekskosten aan het goede doel.

Martin

Politie houdt treinschutters aan

De politie heeft maandag twee jongens van 17 jaar uit Schagen en Den Helder in hun woonplaats aangehouden. De jongens worden ervan verdacht begin november bij Schagen op onder meer treinen te hebben geschoten. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. Bij de beschietingen zijn geen gewonden gevallen.

Nadat de jongens werden aangehouden, zijn huiszoekingen gedaan. Hierbij werden kogels en twee wapens aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om luchtdrukgeweren, aldus een woordvoerder van de politie. Het is volgens de woordvoerder nog onduidelijk of de aangetroffen munitie en wapens de bij de beschietingen gebruikte wapens zijn.

De jongens zijn maandag gehoord. De politie kwam de twee op het spoor door een buurtonderzoek en getuigenverklaringen.

Dinsdag- en woensdagavond 4 en 5 november werden in totaal vijf treinen beschoten. Hierbij is negentien keer de buitenste ruit van het dubbele glas gesneuveld. Daarna hebben volgens de politiewoordvoerder nog meer beschietingen plaats gevonden, waaronder op een auto. Wat hierbij de schade was, is niet bekend. Wel duidelijk is dat er geen gewonden zijn gevallen.

Martin

Japanse magneettrein breekt eigen record

Een Japanse zweef-magneettrein heeft maandag op een testbaan ten westen van Tokyo zijn eigen snelheidsrecord gebroken. Snelle treinen zijn in Japan erg populair bij toeristen, omdat ze zogezegd snel en bovendien relatief goedkoop zijn.

De vijf treinstellen tellende MLX01 bereikte een topsnelheid van 560 kilometer per uur, acht kilometer meer dan 4,5 jaar geleden. De trein had geen inzittenden en werd van een afstand bestuurd.

De zweef-magneettrein zweeft op hoge snelheid een klein stukje boven het spoor, zodat hij niet wordt vertraagd door wrijving. De Japanse regering heeft een bedrag van omgerekend anderhalf miljard euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van snellere treinen.

Martin

Jongen zwaargewond door vuurwerkbom

Een 15-jarige inwoner van Dieren is ernstig gewond geraakt door de explosie van een zelfgemaakte vuurwerkbom. Zijn linkerhand is verbrijzeld. Daarnaast heeft de jongen ernstige brand- en snijwonden in zijn gezicht en op de rest van zijn lichaam opgelopen, aldus maandag een woordvoerder van de politie.

De jongen stopte in het schuurtje achter zijn woning kruit van rotjes in een metalen pijp. Toen hij het kruit aanstampte, explodeerde de pijp. Een buurvrouw heeft de jongen naar de dokter gebracht. Die stuurde hem direct door naar het ziekenhuis in Arnhem, van waar hij is vervoerd naar het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam.

Martin

Grote winkels: elke week koopzondag

Veel filialen van grote winkelketens in de stad Utrecht zijn voorstander van elke week koopzondag. Die hebben voldoende capaciteit om de koopzondagen te bezetten.

Voor grote bedrijven is de zondag inmiddels verkoopdag nummer 2, na de zaterdag. Dat vertelt Lodewijk Osieck, voorzitter van ondernemersvereniging Centrum Utrecht (de oude binnenstad).

Ondernemersvereniging Centrum Utrecht en de belangenvereniging Hoog Catharijne peilen hoe hun leden denken over de koopzondag. De resultaten worden eind van de maand besproken. Willen zij elke week koopzondag in Utrecht? De koopzondag afschaffen? Alle eerste zondagen van de maand en alle zondagen in oktober, november, december koopzondag? Of nooit meer in de zomer?

HC-woordvoerster Svenne Korthals Altes 'kan nog niet op de resultaten vooruitlopen'. Echter: ,,Er zijn genoeg winkels die 52 weken per jaar koopzondag willen houden. Maar we moeten het onderling wel eens worden: samen open, samen dicht.''

Op zondag komt er een ander publiek naar de stad. Het zijn vooral mensen die voor hun plezier stadten. Ze komen minder gericht, doen vaker impulsaankopen. Winkels spelen daar ook op in met speciale aanbiedingen en kortingsacties.De directie van ketens is vaker positief dan de filiaalhouders die te maken hebben met praktische zaken als roosters en bezetting. En 'grote jongens' zijn positiever dan papa-mamabedrijven en kleine, gespecialiseerde zaken.

Overigens is er maatschappelijk kritiek op de koopzondagen: deze zouden de zondagsrust (nodig voor kerkgang, sport/cultuur of uitrusten) verstoren.

MS Fan

Meisje uur na dood verklaard te zijn weer in leven

Een uur nadat artsen vorige week een bijna twee jaar oud meisje dood hadden verklaard, kwam het kind weer tot leven. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten in de Amerikaanse staat Californië vrijdag bekendgemaakt.
Het meisje was op 7 november 'verdronken' in het zwembad bij haar ouderlijk huis in de plaats Fullerton en werd vrijwel levenloos naar het ziekenhuis gebracht.
Pogingen om haar met hartmassage en mond-op-mond-beademing te reanimeren mislukten. Artsen verklaarden het meisje om zes minuten over tien 's ochtends, ruim een uur nadat het kind uit het zwembad was gehaald, dood.
Toen een rechercheur een uur later lijkfoto's van het kind aan het nemen was, nam hij waar dat het er op leek dat het meisje weer ademde. De onmiddellijk opnieuw ingeschakelde artsen bevestigden dat het kind inderdaad 'weer' leefde.
Over de toestand van het meisje zijn geen details bekend. De gezondheidsautoriteiten onderzoeken of de artsen nalatig zijn geweest of verwijtbare fouten hebben gemaakt door het kind dood te verklaren.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Maleisiër had eetstokje in zijn hoofd

Een 30-jarige Maleisische parkeerwachter heeft vijf jaar lang met een afgebroken eetstokje in zijn hoofd gelopen. Chirurgen van een ziekenhuis in de noordelijke stad Ipoh vonden het stokje toen zij de man opereerden aan een ooginfectie. De man was met het stokje in zijn hoofd gestoken bij een beroving.
Volgens oogarts Gurdeep Singh Mann heeft de parkeerwachter, Ng Keng Choon, geluk gehad. Het afgebroken eetstokje zat tegen zijn hersenen aan. "Als het een halve centimeter dieper was gegaan, was hij dood geweest."
Ng zei dat een overvaller hem een zak over het hoofd had getrokken en door de zak heen in zijn gezicht had gestoken. Hij had na de overval geen pijn en meende dat hij geen blijvend letsel had opgelopen, totdat hij een ontsteking kreeg waardoor hij zijn rechteroog niet meer kon bewegen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Duiven voederen op Trafalgar Square voortaan strafbaar

Vogelliefhebbers die op het bekende Trafalgar Square, in hartje Londen, belanden, kijken maar beter uit. Het voederen van de talloze duiven op het plein is voortaan strafbaar. Wie het stadsbesluit aan zijn laars lapt, riskeert een boete tot 50 pond (73 euro).
De duiven op Trafalgar Square zijn een echte plaag. De uitwerpselen van de vogels berokkenen schade aan de 44 meter hoge Lord Nelson-zuil op het plein. Twee jaar geleden werd al een besluit uitgevaardigd dat de verkopers van duivenvoedsel van het plein weerde. De duivenpopulatie werd daardoor teruggedrongen van zo'n 4.000 naar ongeveer 200.
De burgemeester van Londen, Ken Livingstone, heeft zijn eigen koosnaampje voor duiven. "Gevleugelde ratten", noemt hij ze.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vrouwen in Teheran krijgen hun eigen parken

Tegen maart 2005 moeten er in de Iraanse hoofdstad Teheran vier parken worden geopend, speciaal voor vrouwen. Zo meldt de Iraanse pers maandag. Het initiatief moet de dames letterlijk en figuurlijk de nodige ademruimte geven.
De Iraanse vrouwen zijn normaal verplicht in het openbare leven, en in aanwezigheid van mannen, een hoofddoek te dragen. In de parken zullen ze de mogelijkheid hebben de vestimentaire code van de islam even te laten voor wat ze is. Bedoeling is dat elk van de parken zich uitstrekt over een oppervlakte van 10.000 vierkante meter.
"Het merendeel van de vrouwen leeft in principe op een zeer beperkte ruimte", zegt de directeur van de Organisatie voor Parken en Groene Ruimtes in Teheran. "Terwijl zij zoals iedereen recht hebben op buitenactiviteiten. Hen het recht ontzeggen op sport en fysieke activiteiten, zou onherstelbare gevolgen hebben op fysiologisch en psychologisch vlak".
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Kunstwerk blijkt lijk

Opschudding in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Arbeiders van de School voor Schone Kunsten hebben een gemummificeerd lijk aangetroffen waarvan ze in eerste instantie dachten dat het een kunstwerk was.
Volgens de politie is het stoffelijk overschot van een man die minstens vijf jaar geleden zelfmoord moet gepleegd hebben. De 'mummie' werd vrijdag ontdekt in een vleugel van de school. Die is al vijf jaar gesloten en wordt binnenkort gerenoveerd.
Een autopsie moet uitsluitsel trachten te brengen over de identiteit van het lijk. De geneesheren pogen ook te achterhalen hoe het lichaam kon uitdrogen en aldus gemummificeerd geraakte.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dieven stelen metaal van bakens in Russische Poolzee

Dieven op zoek naar zeldzame metalen hebben in de Russische Poolzee verscheidene navigatiebakens geplunderd. De radioactieve elementen die de boeien bevatten dumpten ze in het water, meldde het persbureau ITAR-Tass maandag.
De diefstal werd vorige week ontdekt bij een controle. De bakens in de Baai van Kola werken op radioactieve krachtbronnen die in een beschermde metalen capsule zitten. Iedereen die de toestellen benadert, dreigt blootgesteld te worden aan hoge doses radioactieve straling. Mogelijk hebben de dieven zichzelf daarbij in gevaar gebracht.
Industrieel materiaal en elektriciteitsleidingen worden in Rusland vaak gestolen om als schroot te verkocht te worden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Hongaarse hoeren eisen betere werkomstandigheden

Hongaarse prostituees hebben de regering maandag gevraagd om voor betere werkomstandigheden te zorgen. Een belangengroepering overhandigde minister van gelijke kansen Katalin Levai een petitie om hun eisen kracht bij te zetten.
"We willen dat de minister naar ons luistert in plaats van zich te verlaten op buitenlandse studies", zei Agnes Foldi namens de belangenvereniging. De prostituees vragen de regering verder om niet door te gaan met het plan om hoerenlopers te vervolgen. Levai sprak tegen dat de regering zoiets van plan is, maar zei ook dat de regering is teruggekomen op eerdere plannen om bordelen te legaliseren.
Hongaarse gemeentes mogen in theorie tippelzones inrichten. In de praktijk gebeurt dat niet omdat de bewoners steeds dwarsliggen als een gemeente zoiets probeert.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

75 jaar geleden bracht stoomboot Mickey Mouse

Op 18 november 1928 ging de tekenfilm Steamboat Willie in première. De film was getekend door Walt Disney en is de geboorte van het figuurtje Mickey Mouse. Het amusementsconcern waarvoor Mickey intussen symbool staat, heeft diverse vieringen georganiseerd.
Het was op een trein van New York naar Los Angeles dat Walt Disney de figuur bedacht. Nadat hij een tekening van een konijn verloren had, koos Disney voor een muis. Hij wou ze Mortimer noemen, maar zijn vrouw vond dat wat zwaar en daarom werd het Mickey.
De eerste stem van Mickey was die van Walt Disney zelf. Nadien nam Jim MacDonald over en daarna Wayne Allwine, die vandaag nog steeds zijn stem leent.

75 jaar later staat Mickey Mouse ijzersterk en heeft hij de concurrentiestrijd met Donald Duck en anderen gewonnen. Hij is de belangrijkste mascotte van het belangrijkste amusementsconcern ter wereld.
De Disney-groep brengt de film 'De drie musketiers' opnieuw uit, naar aanleiding van de verjaardag. In het Disney World-pretpark worden 75 standbeelden van de beroemde muis onthuld. De beelden zijn bedacht door sterren als John Travolta en André Agassi. Volgend jaar komt een nieuwe film uit, 'Twice upon a Christmas'. Met de computer werden drie dimensionele beelden gecreërd.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Cursus voor mannen die te verlegen zijn om naar hoeren te gaan

Ben je een verlegen man en nog maagd, aarzel dan niet langer en volg een liefdestraining in Nederland. Het liefdesbedrijf Aquarion uit Nijmegen organiseert seksuele training en intieme babbelsessies. De opleiding duurt een half jaar en kost 1000 euro.
«We hebben al heel wat de studenten. De meesten zijn tussen 30 en 40 jaar oud en zijn te verlegen om naar de hoeren te stappen», opent trainer Marion van der Stad. «Ze delen allemaal dezelfde droom. Feilloos seks hebben met een vrouw.» De cursisten krijgen eerst een aantal basistechnieken en vertrouwensoefeningen. Zo leren ze zich goed voelen in hun vel. «De volgende zes lessen zijn praktijkgericht en als de leerlingen er klaar voor zijn, dan kunnen ze seks hebben met hun lerares.» De handige Hollanders hebben ook al gedacht aan een vervolmakingscursus. «In een tweede fase kunnen ze leren hoe ze een echte lady-killer worden. Het is eigenlijk heel eenvoudig, mannen die onze lessenreeksen gevolgd hebben, worden een godsgeschenk voor alle vrouwen. Het worden niet alleen perfecte gentlemen maar ook fantastische minnaars», besluit Van der Stad.
A sick mind is a true delight ...