Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Meisje dood op straat gevonden

Een 13-jarig meisje uit Putten is vrijdagochtend dood op de Nijkerkerstraat in haar woonplaats gevonden. Ze is vermoedelijk geraakt door een automobilist die na het ongeval is doorgereden.

Het slachtoffer werd om half acht vrijdagochtend op de kruising van de Nijkerkerstraat met de Stenenkamerseweg gevonden, meldde de politie. Ze was vermoedelijk op de fiets onderweg naar school. Het meisje is ter plaatse overleden. Van de automobilist ontbreekt elk spoor. De politie hoopt dat getuigen zich melden om de toedracht van het ongeval te kunnen vaststellen en de bestuurder van de auto op te kunnen sporen.

Martin

Olifanten maandje op vakantie

Meer dan 120 Indische olifanten uit de deelstaat Tamil Nadu mogen er binnenkort een maandje tussenuit. De dieren krijgen vakantie en hoeven dus even niet meer te werken als lastdier of toeristische attractie. Ze gaan naar een natuurgebied om eens goed uit te rusten. Dat heeft het persbureau UNI vrijdag gemeld.

Een maand lang krijgen de olifanten extra lekker en vitaminerijk voedsel. Ook worden ze goed onderzocht door dierenartsen. Volgens het persbureau hebben de dieren er zelf evenwel niet zoveel zin in. De transporteurs krijgen ze met de grootst mogelijke moeite in de vrachtwagens. Aan het maandje vakantie zit één maar: de olifanten mogen op hun verblijf niet met elkaar paren.

Martin

Man verdacht van 65 moorden

De politie in China heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht zeker 65 mensen te hebben vermoord. Dat heeft de politie in de Chinese provincie Hebei vrijdag bekendgemaakt.

De man werd begin november in de stad Cangzhou gearresteerd tijdens een routinecontrole in een uitgaansgelegenheid, aldus het persbureau Xinhua. Spoedig bleek dat de man, die zich van verschillende andere namen bediende, ook betrokken was bij moordzaken in vier andere provincies. De politie in deze provincies zegt van het ministerie van Openbare Veiligheid niets te mogen zeggen.

Martin

Autodief ontvoert blinde vrouw

Een blinde vrouw heeft donderdagavond in Liverpool angstige momenten doorgemaakt toen een dief de auto stal waar zij in zat. Haar vriend was bij een tankstation even uitgestapt om snoep te kopen. Hij liet de sleutels in het contact zitten.

Eerst had de 41-jarige Judith Mason niet in de gaten dat het haar vriend niet was die instapte en wegreed. "Maar hij reed als een idioot en toen realiseerde ik me dat het iemand anders moest zijn. Ik raakte in paniek en begon te huilen. Ik zei: ik ben blind, ik weet niet waar ik ben. Hij zei alleen maar: uitstappen, schat."

Mason stapte uit en werd uiteindelijk opgepikt en weer bij het tankstation afgeleverd door een behulpzame voorbijganger. "Ik was zo opgelucht" , zegt Masons vriend, de 40-jarige Ron Roberts. "Ik snap niet dat iemand een blinde vrouw zoiets aandoet." De politie is nog op zoek naar de dief en naar Roberts' groene Ford Focus.

Scuderia Ferrari

Wist eigenlijk niet of dit hier moest of bij het humor topic :lol:
(www.fok.nl)
Koelman veroordeeld wegens column

Columnist Luuk Koelman moet met onmiddelijke ingang zijn column over Gretta Duisenberg van zijn website verwijderen op straffe van een dwangsom van 1.000 euro per dag. Ook moet hij binnen drie dagen een rectificatie plaatsen. Een en ander heeft de rechtbank vandaag besloten in een kort geding dat door Duisenberg tegen de columnist was aangespannen.

Gretta Duisenberg vindt dat zij in de column, die eerder in de Metro verscheen, op een denigrerende en seksistische wijze is geportretteerd. Koelman beschreef in zijn column hoe Duisenberg seksueel contact zocht tot Arafat, die daar niet van gediend bleek. Hij zou zelfs een Israëlisch vergeldingsactie minder erg vinden dan seks met Gretta.

Op dit moment staat de gewraakte column nog on-line:

Metro, 16 oktober 2003

In de stukgeschoten residentie van Arafat, ergens in Ramallah, ligt Gretta Duisenberg op haar stretchertje. Ze is klaarwakker. Haar blote voeten steken onder de dekens uit. Ze ziet haar roodgelakte teennagels die mooi kleuren bij haar wit satijnen nachtjapon. Vaag klinkt in de verte de sirene van een ziekenwagen. Op haar reiswekkertje is het zes uur twaalf.

Naast haar op de stretcher ligt Yasser Arafat, de man voor wie zij als menselijk schild bereid is haar leven te geven. Dag en nacht wil ze bij hem zijn. Gretta denkt aan zijn mentale veerkracht en die van het Palestijnse volk, dat al zo lang worstelt onder de Israëlische bezetting. Ze denkt aan de ongelijke strijd. Yasser en zijn volk tegenover de helikopters en de tanks van het Israëlische leger. David tegen Goliath.

Arafat slaapt als een roos. Hij snurkt dat het een lieve lust is. De schat! En dat niet alleen; deze fragiele man is op zijn manier ook nog eens een echte macho, want Yasser slaapt met zijn uniform aan. Dat is zó erotiserend. Een man in oorlog moet altijd paraat zijn.
Voorzichtig buigt Gretta zich over het hoofd van Arafat. Ze bestudeert zijn grijswitte stoppels, de vlezige lippen en de verfrommelde zwart-wit geruite doek op zijn hoofd. Hij ziet er vreemd, verwilderd uit, maar onder de dekens gaat zijn borst rustig op en neer.

Dan gebeurt het. Yasser draait zich in zijn slaap om. Hij woelt, zucht en duwt zijn knieën met kracht tegen de zachte ronding van haar dij. Plots trilt Gretta's hele lichaam. Dit is haar al jaren niet meer overkomen. De spanning van het verbodene! Ze voelt zich net een meisje van twintig. Wat moet ze doen? Yasser is geen man die je zomaar in je armen vangt. Hij is er sowieso te klein voor.
Weer voelt ze de ruwe streling van zijn knieën. Gretta denkt aan Mabel, ze denkt aan foute mannen, aan spanning en aan verliefdheid. Ze voelt zich week. Deze man is zoveel spannender dan Wim. Deze man heeft haar nodig.
Dan neemt de natuur het over. Gretta slaat de dekens opzij, krult zich over Arafat heen en gaat vol overgave over tot één op één contact.

Vijf minuten eerder. In zijn stukgeschoten residentie, ergens in Ramallah, ligt Yasser Arafat op zijn stretcher. Vaag klinkt in de verte de sirene van een ziekenwagen. Arafat is wakker, maar ligt zo stil hij maar kan en houdt zijn ogen stijf dicht. Snurken moet hij. Veinzen dat hij slaapt. Sinds die groupie in haar spijkerbroek door een gat in de muur zijn werkkamer is komen binnenkruipen, zit hij met haar opgescheept. En nu ligt dat zelfbenoemde menselijk schild tot overmaat van ramp zelfs naast hem.
De stretcher piept vervaarlijk. Gretta's hoofd met de immense bos zwart haar is nu heel dichtbij. Yasser voelt haar ademhaling. Hij ruikt haar indringende parfum. Voor het eerst in zijn leven is hij bang. Die heks moet wat van hem, zoveel is zeker. Hij rilt bij de gedachte. Maar goed dat hij wijselijk al zijn kleren heeft aangehouden.

Hij moet handelen, nu! Arafat draait zich al snurkend om, trekt zijn knieën op en zet kracht. Hij duwt uit alle macht tegen Gretta aan. Israël weg uit de bezette gebieden en dat enge mens weg van zijn stretcher. Even lijkt Gretta's lichaam mee te werken. Nogmaals duwt Arafat zoals hij nog nooit heeft geduwd.
Dan kraakt en schudt het stretchbedje en voelt hij hoe met één woeste ruk de dekens van hem worden weggerukt. O, Allah, sta me bij, denkt Arafat, terwijl Gretta's dijen hem in een onverbiddelijke houdgreep nemen. Dit wordt de gruwelijkste beproeving uit mijn leven. Hier kan geen Israëlische vergeldingsaanval tegenop.

Martin

F16 volledig uit koers bij oefening

Een Nederlandse F16-piloot heeft vrijdag tijdens een oefening in Noorwegen bijna een bemande observatietoren van de Noorse luchtmacht geraakt met een op scherp gestelde 'domme bom'. Het ongeleide projectiel sloeg op circa 150 meter van de toren in, maar ontplofte gelukkig niet. Het eigenlijke doel lag 1 kilometer verderop.

Het ging om een gezamenlijke oefening met Noorse en Belgische F16's in midden Noorwegen in de buurt van de vliegbasis Orland. Volgens een woordvoerder van Defensie raakte niemand bij het incident gewond. Over de oorzaak is nog niets bekend, maar de luchtmacht stelt een onderzoek in, aldus de woordvoerder.

Martin

Laatste groet per e-mail

Een ongebruikelijke nieuwe internetdienst stelt mensen in staat een e-mailbericht te laten versturen nadat ze zijn overleden.

De Amerikaanse service, Mylastemail.com, maakt het mogelijk verschillende afscheidsberichten te schrijven, op te slaan en na overlijden te verzenden. De laatste mailtjes staan opgeslagen op een server en zijn, zo lang men in leven is, aan te passen en te bewerken. Na overlijden worden e-mails verstuurd waarin wordt verwezen naar een voor de ontvanger bedoeld bericht.

De dienst, opgezet door het bedrijf LifeTouch, kost 9,99 dollar voor drie jaar. LifeTouch verzekert klanten dat de berichten nooit gelezen zullen worden door mensen voor wie de berichten niet zijn bedoeld. Dit meldt de Amerikaanse nieuwssite Geek.com.

Bovendien zal pas tot verzending van het laatste e-mailtje worden overgegaan indien een uitgeprint LifeTouch-document door de nabestaanden wordt overhandigd. Dit document moet door de Mylastemail-klant worden bewaard bij andere belangrijke papieren, zoals een eventueel testament. Bovendien is een overlijdensverklaring nodig voor verzending van de laatste groet.

Scuderia Ferrari

Citaat van: Martin
Citaat van: Scuderia Ferrari
Citaat van: MartinAsielzoekers slaags in Vught

Twee groepen asielzoekers in het centrum voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in Vught zijn donderdagavond laat slaags geraakt. Daarbij is een Chinees, die werd neergestoken, zwaargewond geraakt. De dader, afkomstig uit een groep van West-Afrikanen, is nog niet aangehouden, meldde vrijdag een politiewoordvoerder.

De asielzoekers raakten om onduidelijke redenen met elkaar slaags. De politie vermoedt dat de Chinezen zijn begonnen. Er werden zeventien Chinezen aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Omdat er in de nacht van donderdag op vrijdag geen tolken aanwezig waren, vordert het onderzoek langzaam. De politie verwacht vrijdagmorgen meer duidelijkheid over de achtergrond van de knokpartij te krijgen.
Het is dan maar goed dat ze uitgezet worden :?

Haat je ook Belgen :?:  :evil:  :?:
Nee maar als je hier komt om een potje te knokken vind ik niet dat je dan ook maar ff toegelaten moet worden

Scuderia Ferrari

Citaat van: MartinOranjes boos om actie premier

De Oranjes vinden dat premier Balkenende ten onrechte het beeld heeft opgeroepen dat de familie lijdt onder persiflages. Dat schrijft de Volkskrant op basis van bronnen in en rond het koninklijk huis. Zijn actie zou volgens de familie averechts hebben gewerkt.

"De Oranjes genieten juist van een goede column van Youp van 't Hek, een cartoon van Collignon en een uitzending van Kopspijkers", stelt een hofbron. Koningin Beatrix zou wel haar zorg over het toneelstuk 'Landgenoten.Beatrix spreekt 'met Balkenende hebben gedeeld, omdat het een antimonarchale strekking zou hebben.

RVD: Beatrix is niet boos op Balkenende

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) ontkent dat koningin Beatrix boos is over de actie van premier Balkenende tegen de Oranje- satire. De Volkskrant meldde vanmorgen op basis van bronnen in en rond het koninklijk huis dat de Oranjes vinden dat premier Balkenende en minister Donner van Justitie de monarchie hebben beschadigd met hun optredens.

De Volkskrant schrijft ook dat Beatrix tijdens het wekelijkse overleg met de premier alleen haar zorg over het toneelstuk 'Landgenoten. Beatrix spreekt' met hem heeft gedeeld met de premier en niets inhoudelijks heeft gezegd over de tv-programma's 'Egoland' of 'Kopspijkers'.

De RVD beklemtoont dat bij het wekelijkse gesprek van de koningin en de premier geen derden aanwezig zijn en dat dus niemand weet wat daar besproken wordt.

Martin

Citaat van: Scuderia Ferrari
Citaat van: Martin
Citaat van: Scuderia Ferrari
Citaat van: MartinAsielzoekers slaags in Vught

Twee groepen asielzoekers in het centrum voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in Vught zijn donderdagavond laat slaags geraakt. Daarbij is een Chinees, die werd neergestoken, zwaargewond geraakt. De dader, afkomstig uit een groep van West-Afrikanen, is nog niet aangehouden, meldde vrijdag een politiewoordvoerder.

De asielzoekers raakten om onduidelijke redenen met elkaar slaags. De politie vermoedt dat de Chinezen zijn begonnen. Er werden zeventien Chinezen aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Omdat er in de nacht van donderdag op vrijdag geen tolken aanwezig waren, vordert het onderzoek langzaam. De politie verwacht vrijdagmorgen meer duidelijkheid over de achtergrond van de knokpartij te krijgen.
Het is dan maar goed dat ze uitgezet worden :?

Haat je ook Belgen :?:  :evil:  :?:
Nee maar als je hier komt om een potje te knokken vind ik niet dat je dan ook maar ff toegelaten moet worden

Ok, maar je komt soms een beetje haatdragend ten opzichte van buitenlanders over.

Het zijn ook medelanders.
Maar daar maak ik een nieuwe Topic over, dit hoort hier niet thuis.

Martin

Twee doden door botsing met trein

Een man (22) en een meisje (18) uit Melick zijn vrijdagavond om het leven gekomen toen hun auto op een overweg bij Roermond werd aangereden door een goederentrein. Dat meldt de politie Limburg Noord vrijdagavond.

De botsing gebeurde rond acht uur tussen St. Odiliënberg (gemeente Ambt Montfort) en het dorpje Herten (gemeente Roermond). De trein was van DSM op weg naar Roermond. Beide inzittenden van de auto waren op slag dood.

De auto werd ruim 500 meter meegesleurd. De voertuigen kwamen tot stilstand ter hoogte van een volgende overgang. De overweg waar de auto werd aangereden had geen bomen, maar wel waarschuwingslichten.

Het treinverkeer tussen Roermond en Echt werd stilgelegd. Richting Echt kwam het verkeer rond tien uur weer op gang. De andere richting bleef gestremd door beschadigingen.

Martin

Michael Jackson kreeg met de zweep

De vader van Michael Jackson heeft zijn zoon nooit geslagen, maar hem er alleen met de zweep en de broekriem van langs gegeven. Dat zegt Joe Jackson in een interview met Louis Theroux van de BBC dat zondag wordt uitgezonden.

De zweep erover leggen is iets heel anders dan je kind slaan, zegt Jackson. " Slaan doe je met een stok." Michael Jackson zegt al jaren dat zijn vader hem heeft mishandeld.

Het interview vond plaats op een hotelkamer ergens in de VS. Aanwezig bij het gesprek is een zekere Majestik Magnicifent, die zegt dat hij Michaels persoonlijke magiër is en zich regelmatig met het interview bemoeit. Theroux, bekend om zijn tongue-in-cheek interviews, vraagt onder meer of Michael "een vriend of een vriendin" heeft. "Wat bedoel je daarmee, dat Michael homo is?" reageert Majestik. En vader Jackson: " Wij geloven niet in homo's."

Martin

Man verdrinkt tijdens vlucht voor politie

Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdag in een ziekenhuis overleden, nadat hij eerder na een vluchtpoging uit het water van de Schie was gevist, meldde de politie.

De politie achtervolgde de man omdat hij mogelijk betrokken was bij een aanrijding op de A4. Agenten zagen hem even later op de A13 ter hoogte van de Doenkade rijden. Hij negeerde meerdere stoptekens en reed richting Spaanse Polder in Rotterdam. Daar verliet hij zijn auto, sprong in de Schie en probeerde naar de overkant te zwemmen. Een politieman dook de man, die inmiddels onder water was verdwenen in het koude water, achterna. Hij bracht de automobilist op de kant. De man werd gereanimeerd, maar overleed later alsnog in het ziekenhuis.

Martin

Ga terug naar blz. 160.
Er is veel 'Raar nieuws'.

Martin

Speciale veerdienst voor Britse kleuter

Een Brits jongetje van vijf jaar krijgt zijn eigen veerdienst om van het afgelegen eilandje waar hij met zijn grootouders woont naar school te kunnen gaan op een naburig eiland. Volgens de krant The Times van zaterdag gaat die veerdienst de overheid 26.000 pond (ruim 37.600 euro) kosten plus de kosten van een begeleider die met de jongen meereist op de dertig minuten durende oversteek.

De jongen om wie het gaat, Jordan Basford, woont bij zijn grootouders op hun boerderij op het 3,5 kilometer lange eilandje Egilsay, een van de Orkney-eilanden. Zij houden daar schapen en beheren het plaatselijk postkantoor.

Op Egilsay wonen maar 28 mensen. Andere kinderen krijgen thuis onderwijs, maar de grootouders van Jordan vinden dat voor hun kleinzoon geen goed idee. "Het lijkt heel idyllisch om een onderwijzer helemaal voor jezelf te hebben, maar wij vinden dat het niet goed is dat hij de hele dag alleen is en dan 's avonds thuis ons alleen maar heeft om mee te praten. Per slot zijn wij oud." Op Egilsay is wel een school, maar daar bleek Jordan de enige leerling en er moest speciaal voor hem een leraar van een ander eiland komen.

Zijn grootouders besloten dat hij dan maar naar de drukker bezochte school op het grotere eiland Rousay moest gaan. Dat leverde problemen op, omdat de reguliere veerdienst niet aansluit bij de schooltijden.

Voordeel voor de bewoners van Egilsay is dat zij gebruik mogen maken van Jordans veerboot.