Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Letse lifter opgepakt in Irak

Een Letse student die al liftend een leuke vakantie dacht te hebben in het Midden-Oosten, is in Irak door de Amerikaanse troepen opgepakt. Die verdenken hem ervan dat hij behoort tot een groep "buitenlandse strijders".

Het Letse ministerie van Buitenlandse Zaken werd eerder deze week op de hoogte gesteld van mogelijke verblijfplaats van de student, nadat de jongeman via het Rode Kruis een brief aan zijn moeder had weten te sturen. De 23-jarige Maris Bergholds schreef dat hij in augustus werd opgepakt, nadat hij bij een politiebureau had aangeklopt omdat zijn camera was gestolen. Sindsdien is hij in verscheidene gevangenissen vastgehouden " waar verder alleen maar buitenlanders zitten", aldus de student sociologie.

Volgens zijn moeder wilde Maris in Irak informatie verzamelen voor zijn scriptie. "Hij is geen strijder. "Het is een artistieke ziel en hij is erg kwetsbaar", aldus de moeder.

Letse vertegenwoordigers in Irak hopen de jongeman snel vrij te krijgen. Letland heeft 111 militairen in Irak.

MS Fan

Ouders van 10 kinderen verongelukt

Een frontale botsing tussen twee wagens, woensdag omstreeks 19 uur, in Hermeton-sur-Meuse (Hastière) heeft het leven gekost aan drie personen. Een echtpaar uit Waulsort (Hastière) en een inwoner uit Loyers bleven op slag dood.

Het ongeval wekt grote beroering in de streek. Het verongelukte echtpaar heeft immers tien kinderen. De vrouw verwachtte naar verluidt een elfde kindje.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog steeds niet volledig opgehelderd, zo stelde subsituut Philippe Morandini van het parket van Dinant donderdag. Het parket en een verkeersdeskundige kwamen ter plaatse.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Verloren gewaand nazi-doek duikt op

In België is een verloren gewaand nazi-schilderij opgedoken, dat jarenlang in de werkkamer van NSB-leider Anton Mussert hing. Algemeen werd verondersteld dat het doek verloren was gegaan. Het schilderij, 'De Nieuwe Mens' werd vervaardigd in 1933 door kunstschilder Henri van de Velde in opdracht van Mussert.

Het magisch-realistische schilderij (2,30 meter hoog en 1,75 meter breed) verheerlijkt op bombastische wijze de nieuwe tijd, die van het nationaal-socialisme. Op het doek is een blonde man afgebeeld met ontbloot bovenlijf. Hij kijkt in de toekomst en draagt in zijn rechterhand een zwaard, dat uitmondt in vlammen.

Het Rijksmuseum heeft laten weten het schilderij te willen kopen, omdat het een goede aanvulling zou zijn op de collectie 'Nederlandse geschiedenis'. De kunsthandelaar die het nu in zijn bezit heeft staat niet onwelwillend tegenover een goed bod.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

14-jarige al drie maanden spoorloos

Een 14-jarig meisje uit de Duitse bondsstaat Badem-Württemberg is al drie maanden spoorloos nadat ze vermoedelijk met een 32-jarige buschauffeur op de vlucht sloeg naar zuid-Europa.

Het meisje was verliefd geworden op de buschauffeur die de bus bestuurde waarmee ze elke ochtend naar school ging. De liefde bleek wederzijds; drie maanden geleden besloten de twee weg te gaan. De man, getrouwd en vader van twee kinderen, nam 20.000 Euro op en verdween samen met het meisje.

De politie heeft tot nu nog geen spoor van de twee gevonden. "Ze hebben al die tijd met niemand contact opgenomen, ook hun mobiele telefoons worden niet opgenomen", aldus een woordvoerder.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Courtney Love smeekt om hulp

Courtney Love smeekt haar schoonmoeder niet langer voor de voogdij van Frances Bean Cobain te vechten. De zangeres wil dolgraag haar leven oppakken, maar dan wel met haar elf jaar oude dochter.

Op dit moment is de weduwe van Kurt Cobain (1967-1994) de voogdij kwijt en logeert de kleine meid bij oma. Courtney verklaarde de moeder van Cobain, Wendy O'Connor, onlangs nog voor gek, maar komt terug op haar oordeel. Ze kan alle steun gebruiken nu ze twee aanklachten tegen zich heeft lopen.

In tranen de rechtbank van Los Angeles uitkomend snikte de Hole-zangeres: " Dit is echt vervelend en het is mijn eigen schuld, maar ik wil gewoon mijn plaat uitbrengen en doorgaan met mijn leven. Ik hoop dat oma Wendy dat ook doet. Ik heb de hulp van mijn stiefvader, hij is geweldig."

De 39-jarige Courtney werd vorige maand volledig in de war gearresteerd door de politie toen ze stond uit te flippen voor het huis van haar ex-geliefde Jim Barber. Ze moest 2500 dollar borg betalen en kon vervolgens weer gaan. Courtney heeft voor de rechtbank verklaart onschuldig te zijn aan drugsbezit en openbare verstoring.

Martin

Oranjes boos om actie premier

De Oranjes vinden dat premier Balkenende ten onrechte het beeld heeft opgeroepen dat de familie lijdt onder persiflages. Dat schrijft de Volkskrant op basis van bronnen in en rond het koninklijk huis. Zijn actie zou volgens de familie averechts hebben gewerkt.

"De Oranjes genieten juist van een goede column van Youp van 't Hek, een cartoon van Collignon en een uitzending van Kopspijkers", stelt een hofbron. Koningin Beatrix zou wel haar zorg over het toneelstuk 'Landgenoten.Beatrix spreekt 'met Balkenende hebben gedeeld, omdat het een antimonarchale strekking zou hebben.

Martin

Man vergiftigt kinderen met rattengif

Een man uit de Chinese provincie Hunan heeft donderdag de twee kinderen van zijn minnares vergiftigd met rattengif. Een van de kinderen overleed, evenals een klasgenootje dat ook van de popcorn en sinaasappels waaraan de man het gif had toegevoegd had gegeten. Beide slachtoffers waren rond de 12 jaar. Nog eens 25 kinderen werden ziek. De 26-jarige man vergiftigde de kinderen volgens de politie uit wraak, omdat zijn (getrouwde) vriendin had geweigerd bij haar man weg te gaan.

De kinderen kregen het rattengif dushuqiang toegediend. In China zijn het afgelopen jaar tientallen mensen overleden na het eten van voedsel dat dushuqiang bevatte. Het gif is sinds het begin van de jaren '90 verboden, maar is desondanks vrij eenvoudig verkrijgbaar. Eerder dit jaar stelde de regering de doodstraf op het produceren of verkopen van dushuqiang, in die gevallen waarbij er doden vallen door het gif.

Martin

Asielzoekers slaags in Vught

Twee groepen asielzoekers in het centrum voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in Vught zijn donderdagavond laat slaags geraakt. Daarbij is een Chinees, die werd neergestoken, zwaargewond geraakt. De dader, afkomstig uit een groep van West-Afrikanen, is nog niet aangehouden, meldde vrijdag een politiewoordvoerder.

De asielzoekers raakten om onduidelijke redenen met elkaar slaags. De politie vermoedt dat de Chinezen zijn begonnen. Er werden zeventien Chinezen aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Omdat er in de nacht van donderdag op vrijdag geen tolken aanwezig waren, vordert het onderzoek langzaam. De politie verwacht vrijdagmorgen meer duidelijkheid over de achtergrond van de knokpartij te krijgen.

Martin

België vraagt uitlevering Nederlandse kidnapper

Justitie in Hasselt vraagt Nederland om de uitlevering van een leider van een groep kidnappers die in september drie kinderen ontvoerde in Hamont-Achel in Belgisch-Limburg. De man gaf leiding aan een professioneel bureau dat in opdracht van de moeder van de kinderen de ontvoering regelde.

In totaal waren acht mensen betrokken bij de ontvoering, die na een dag weer tot een einde werd gebracht. De drie kinderen waren door de rechtbank in Den Haag toegewezen aan hun in Hamont-Achel woonachtige vader. De leider van de ontvoerders is inmiddels door justitie in Den Haag weer op vrije voeten gesteld. Zijn paspoort is hem wel afgenomen.

Justitie in Hasselt vraagt nu om zijn uitlevering. Probleem is wel dat de Nederlandse wet het begrip 'bendevorming' niet kent. Dat is precies waar de Belgische justitie de man van verdenkt.

Scuderia Ferrari

Citaat van: MartinAsielzoekers slaags in Vught

Twee groepen asielzoekers in het centrum voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in Vught zijn donderdagavond laat slaags geraakt. Daarbij is een Chinees, die werd neergestoken, zwaargewond geraakt. De dader, afkomstig uit een groep van West-Afrikanen, is nog niet aangehouden, meldde vrijdag een politiewoordvoerder.

De asielzoekers raakten om onduidelijke redenen met elkaar slaags. De politie vermoedt dat de Chinezen zijn begonnen. Er werden zeventien Chinezen aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Omdat er in de nacht van donderdag op vrijdag geen tolken aanwezig waren, vordert het onderzoek langzaam. De politie verwacht vrijdagmorgen meer duidelijkheid over de achtergrond van de knokpartij te krijgen.
Het is dan maar goed dat ze uitgezet worden :?

Martin

Ongewoon hoge sterfte in zoo van Maleisië

In de nationale dierentuin van Maleisië zijn in 2000 en 2001 540 dieren overleden. Dat blijkt uit recente jaarrapporten van de dierentuin die het staatspersbureau Bernama in het nieuws bracht. De directie ontkende vrijdag aantijgingen van verwaarlozing en wanbeheer.

Het persbureau Bernama en de krant Malay Mail citeerden anonieme bronnen bij de dierentuin die de ongewone sterfte weten aan onervaren dierenartsen en slechte communicatie onder het personeel. Zo werden jonge dierenartsen aangeworven die amper iets wisten van de dieren waarvoor ze moesten zorgen. Slechte communicatie tussen oudere en jongere dierenartsen leidde er onder meer toe dat zebra's en giraffen bij een gevecht overleden nadat ze 's nachts in dezelfde stal waren achtergelaten.

Onder de gestorven dieren is een aantal zeldzame en bedreigde soorten zoals een nevelpanter, een sabelantilope, een Afrikaans dwergnijlpaard en een Indonesisch Bawean-hert. De dierentuin heeft zo'n 3.000 dieren.

De directeur van de dierentuin noemde het aantal dode dieren niet ongewoon. Er zouden diverse doodsoorzaken zijn geweest, zoals hoge leeftijd en nieuwe dieren die voedsel weigerden omdat ze moeite hadden met hun nieuwe omgeving, aldus de directeur.

Eric

Citaat van: Scuderia Ferrari
Citaat van: MartinAsielzoekers slaags in Vught

Twee groepen asielzoekers in het centrum voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in Vught zijn donderdagavond laat slaags geraakt. Daarbij is een Chinees, die werd neergestoken, zwaargewond geraakt. De dader, afkomstig uit een groep van West-Afrikanen, is nog niet aangehouden, meldde vrijdag een politiewoordvoerder.

De asielzoekers raakten om onduidelijke redenen met elkaar slaags. De politie vermoedt dat de Chinezen zijn begonnen. Er werden zeventien Chinezen aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Omdat er in de nacht van donderdag op vrijdag geen tolken aanwezig waren, vordert het onderzoek langzaam. De politie verwacht vrijdagmorgen meer duidelijkheid over de achtergrond van de knokpartij te krijgen.
Het is dan maar goed dat ze uitgezet worden :?

En in België hebben ze nog het voordeel dat een proces heel lang duurt...

Martin

Citaat van: Scuderia Ferrari
Citaat van: MartinAsielzoekers slaags in Vught

Twee groepen asielzoekers in het centrum voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in Vught zijn donderdagavond laat slaags geraakt. Daarbij is een Chinees, die werd neergestoken, zwaargewond geraakt. De dader, afkomstig uit een groep van West-Afrikanen, is nog niet aangehouden, meldde vrijdag een politiewoordvoerder.

De asielzoekers raakten om onduidelijke redenen met elkaar slaags. De politie vermoedt dat de Chinezen zijn begonnen. Er werden zeventien Chinezen aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Omdat er in de nacht van donderdag op vrijdag geen tolken aanwezig waren, vordert het onderzoek langzaam. De politie verwacht vrijdagmorgen meer duidelijkheid over de achtergrond van de knokpartij te krijgen.
Het is dan maar goed dat ze uitgezet worden :?

Haat je ook Belgen :?:  :evil:  :?:

Martin

Taxi met camera aan boord veiliger

Taxi's met een beveiligingscamera aan boord worden minder vaak overvallen en verhogen de veiligheid voor de chauffeurs. Dat meldden vrijdag directeur S. de Winter van de Rotterdamse Taxicentrale (RTC) en bedrijfsleider P. Smid van Cibatax in Eindhoven.

Bij de Rotterdamse Taxicentrale is het aantal berovingen sinds de invoering van de camera's met 65 procent afgenomen. Ook bij Cibatax nam de misdaad aan boord fors af. In 2001 waren er nog zeven incidenten. Dit jaar ging het in Eindhoven nog maar twee keer mis.

Martin

Dode baby in bagage

De Indonesische autoriteiten op luchthaven van Palu op Sulawesi hebben een stel aangehouden dat poogde hun overleden baby te vervoeren in de bagage. Het dode kind werd ontdekt tijdens een röntgencontrole. Naar eigen zeggen wilde het tweetal met hun gestorven kind naar Makassar op Sulawesi vliegen. Daar zou het kind begraven moeten worden.

Volgens het persbureau Antara was het kind donderdagochtend overleden in een ziekenhuis in Palu. De ouders hebben verklaard geen tijd te hebben gehad om een kist te kopen in hun haast de baby snel te begraven in Makassar.

De twee zijn door de politie uit humanitaire overwegingen weer op vrije voeten gesteld. Met een huurwagen hebben ze vervolgens de 450 kilometer lange rit naar Makassar afgelegd.