Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Oostenrijker zet via internet aan tot zelfmoord

De politie in Oostenrijk heeft dinsdag een 34-jarige man gearresteerd die ervan wordt verdacht via internet mensen te hebben aangezet tot zelfmoord voor zijn eigen seksuele genoegens. Niemand met wie hij contact had, heeft zelfmoord gepleegd, aldus de politie dinsdag.

In zijn laatste contact via internet probeerde de verdachte een vrouw te overreden seks met hem te hebben, waarna zij zichzelf zou moeten doden, zo zei de politie. Als ze niet in staat was zelfmoord te plegen, zou de man haar wurgen en de keel doorsnijden. Hij gaf ook tips over ophanging en bleef vragen aanwezig te zijn bij de zelfmoord, aldus de politie.

De man werd gearresteerd toen hij achter zijn computer zat. Gevraagd naar zijn motief zei hij te willen kijken hoever hij kon gaan.

Martin

Tilburger heeft 590 kilo vuurwerk in garagebox

De Tilburgse politie heeft dinsdagmiddag in een garagebox aan de Robbert Fruinstraat in Tilburg 590 kilo vuurwerk gevonden. Het gaat volgens een woordvoerder van de politie om professioneel vuurwerk. De 55-jarige eigenaar van de garage is aangehouden.

De garagebox is omgeven door woningen. De politie kwam het vuurwerk op het spoor toen agenten bij een surveillance verpakkingsmateriaal van de knallers in de tuin van de garage-eigenaar zagen liggen.

Het korps Midden- en West-Brabant heeft dit jaar opnieuw een speciaal vuurwerkteam om illegaal transport, illegale handel en illegale opslag van vuurwerk te voorkomen en te bestrijden. In 2002 werd er bijna 27.000 kilo vuurwerk onderschept. De vuurwerkvangst van dinsdagmiddag is de eerste grote in Tilburg en omgeving van dit jaar.

Martin

Een op de vijf werknemers drinkt excessief

Een op de vijf werknemers drinkt excessief. Dat is voor mannen, gemiddeld meer dan twintig glazen alcohol per week of minstens één keer per week meer dan zes glazen achter elkaar. Bijna 40 procent drinkt wel eens alcohol vlak na het werk. Een op de twintig is een probleemdrinker. Werknemers in de horeca, bouwnijverheid, landbouw, visserij en cultuur drinken het meest.

Bijna 40 procent drinkt wel eens alcohol vlak na het werk. Een op de twintig ondervindt regelmatig problemen van drinkgedrag. Werknemers in de horeca, bouwnijverheid, landbouw, visserij en cultuur drinken het meest.

Dit blijkt uit een enquête die het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving in opdracht van de ministeries van Sociale Zaken en Volksgezondheid heeft verricht onder 4289 werkende mensen. Het onderzoek is dinsdag op een congres over alcohol en werk in Woerden gepresenteerd en wordt binnenkort met een reactie van het ministerie aan de Tweede Kamer aangeboden.

Het regelmatig afnemen van alcoholtests bij arbeiders, zoals in de Verenigde Staten gebeurt, vindt het instituut echter te ver gaan.

Martin

Bejaarde bruid en bruidegom moeten apart slapen

Het oudste bruidspaar van Nieuw-Zeeland beklaagt zich erover dat het twee dagen na zijn huwelijk nog steeds apart moet slapen.

Nadat de twee zondag trouwden in het bejaardenhuis waar zij allebei wonen moesten de 99-jarige Jim Gorringe en 84-jarige Dinah Leach gaan slapen in hun eigen kamers, die in verschillende vleugels van het gebouw liggen. Dat is nog steeds zo. Gorringe zei dat hij de staf om een tweepersoonsbed zal vragen. Leach zei dat zij en haar man desnoods genoegen zouden nemen met aangrenzende kamers.

Waarom Goringe en Leach, die elkaar drie jaar geleden in het bejaardenhuis leerden kennen, niet bij elkaar kunnen slapen is niet geheel duidelijk. De hoofdzuster refereerde aan "medische kwesties" en zei dat de situatie "niet zwart-wit" was. In december komen twee kamers naast elkaar voor het paar beschikbaar, zei zij. "We hebben echt het beste met hen voor."

Martin

Damestoiletten in zorginstellingen het schoonst

De meeste kans op een hygiënische omgeving om in een openbare gelegenheid u behoefte te doen, is het damestoilet in een ziekenhuis, zorginstelling of dokterspraktijk. De vieste wc's bevinden zich bij de heren in openbare gebouwen als stad- en gemeentenhuizen, politiebureaus, sportcomplexen, musea en NS- en busstations.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het vakblad Service Management voor de schoonmaaksector, dat dinsdag is gepubliceerd. Gemiddeld bleek dit jaar na een inspectieronde langs 150 openbare toiletten een op de vijf wc's schoon te zijn. In 2002 was dit nog 17 procent.

Van de dames-wc's werd bijna een kwart schoon bevonden, tegen 19 procent een jaar geleden. Bij de heren werd 17 procent hygiënisch bevonden. Dat komt neer op een verbetering van 2 procentpunt ten opzichte van 2002.

Martin

Run uit Duitsland op bier en fris uit blik

Vanuit het Duitse grensgebied is een run ontstaan op Duits bier en fris uit blik dat in Nederland wordt verkocht. Aanleiding is de statiegeldheffing die de Duitse overheid voor blikjes drank heeft ingevoerd. De meeste winkels bij de oosterburen vinden het inzamelen van de lege blikjes zo'n gedoe dat ze met de verkoop zijn gestopt. De Duitse fabrikanten dumpen hun voorraden momenteel tegen lage prijzen in Nederland.

"Normaal gesproken verkopen we dertig blikjes per week, nu zijn dat er 100.000", zei woordvoerder H. Vos van grenssupermarkt Holland Markt Ter Huurne bij Haaksbergen dinsdag.

Sinds kort zit er op Duitse frisdrankblikjes een statiegeldheffing van 25 of 50 eurocent. Consumenten en supermarkten zijn niet blij met de heffing en hebben de blikjes in de ban gedaan. "De fabrikanten zitten nu met een enorm overschot. Wij kunnen de blikjes met 25 tot 50 procent korting inkopen" , aldus Vos. Volgens hem is de kans klein dat de in Nederland gekochte Duitse blikjes in Duitsland worden ingeleverd. "De paar Duitse winkels die nog wel blik verkopen, hebben een eigen systeem opgezet om te voorkomen dat Duitse blikjes via het buitenland statiegeldvrij worden ingekocht en de consument in Duitsland het statiegeld opstrijkt."

De oosterburen mogen dan in Nederland goedkoop drank uit blik inkopen, omgekeerd is er ook een consumentenstroom. Sterke dranken als whisky en cognac zijn in Duitsland tot 50 procent goedkoper dan in Nederland.

Martin

Kangoeroes in het wild in Frans woud

De kangoeroe gedijt goed in een bos in het Franse department Yvelines ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Parijs. Waarschijnlijk de bewoners van de streek hebben de afgelopen dagen op eigen initiatief verkeersborden geplaatst die in Australië niet zouden misstaan. Ze waarschuwen tegen overstekende kangoeroes, aldus het Franse dagblad Le Parisien dinsdag.

De kleine circa 75 centimeter lang wordende kangoeroes wonen in het woud van Rambouillet. Een lid van een lokale jagersbond meent dat ze goed zijn aangepast aan de streek. Hij schat dat er een vijftigtal in het wild leven in het grensgebied van de departementen Yvelines en l'Eure-et-Loir.

De kangoeroes leven niet in een speciaal park zoals hun voorgangers of voorouders die ongeveer dertig jaar geleden ontsnapten uit het wildpark van Emancé in dezelfde streek.

Juridisch zijn de buideldieren echter nog niet ingeburgerd in Frankrijk. Administratief bestaan ze niet en genieten zo geen officiële bescherming en ze staan evenmin te boek als schadelijk.

Martin

'Betrapt' liefdesstelletje krijgt het aan de stok met moeder

Een 36-jarige man uit Doorn is in de nacht van zondag op maandag aangehouden wegens mishandeling.

De politie kreeg de melding van een vechtpartij. Daar had een 16-jarig meisje uit Doorn met een 19-jarige jongeman uit Doorn in een auto gezeten en de liefde bedreven. Zij werden betrapt door haar moeder en de 36-jarige vriend uit Doorn van haar moeder. Toen de 19-jarige jongeman uit de auto stapte, ontstond een woordenwisseling en vervolgens een vechtpartij tussen hem en de 36-jarige man. Daarbij liep de jongeman verwondingen aan zijn rug op. De 36-jarige man is in het politiebureau ingesloten.

Martin

Winkeliers willen 100 euro-biljet weren




11-11-2003

Winkeliers willen 100 euro-biljet weren
Nu de winkelmaand december in aantocht is, overwegen grote winkelketens briefjes van 100 euro niet langer te accepteren. Met dit dreigement zet de detailhandel politie en justitie onder druk om harder op te treden tegen vervalsingen.

Volgens directeur H. Kok van de Raad Nederlandse Detailhandel hebben gesprekken tussen de branche, justitie en De Nederlandsche Bank (DNB) over het tegengaan van falsificaties geen resultaat opgeleverd.

,,Er gebeurt zover wij zien niets. Het aantal incidenten neemt toe'', zei Kok dinsdag. Zonder namen te noemen zei Kok dat enkele grote winkelbedrijven de grote biljetten willen weren. ,,Die gedachte is niet prettig, maar wel begrijpelijk.''

MS Fan

Amerikaanse bisschoppen debatteren over voorbehoedsmiddelen

De Amerikaanse bisschoppen overwegen een pleidooi voor de versoepeling van het kerkelijk verbod op voorbehoedsmiddelen. Zij zullen hierover praten op hun jaarlijkse herfstbijeenkomst die maandag en dinsdag plaatsvindt.
De bisschoppen vinden het belangrijk om over een versoepeling na te denken omdat onderzoek heeft aangetoond dat katholieken evenveel gebruik maken van anticonceptiemiddelen als niet-katholieken.
Ook zullen de Amerikaanse bisschoppen een kritische blik werpen op het resultaat van hun inspanning om het vertrouwen van de Amerikaanse katholieken terug te winnen. Dit vertrouwen is de afgelopen jaren bijzonder geschaad door de niet aflatende stroom schandalen rond seksueel misbruik door geestelijken. Een enquête heeft aangetoond dat de doorsnee katholiek redelijk positief is over de recente hervormingen binnen de katholieke Kerk in Amerika.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Voetbal ter ere van de paus

Het is bekend dat Paus Johannes Paulus II een enorme voetbalfan is. Meerdere malen heeft hij op zijn wekelijkse audiënties complete voetbalelftallen ontvangen en toegesproken. En daarom wilde de voetbalwereld iets voor de Heilige Vader terugdoen, vanwege zijn 25-jarig pausjubileum, zo meldt "Katholiek Nederland" maandag. Woensdag 12 november wordt in Warschau een vriendschappelijke voetbalwedstrijd gespeeld tussen de elftallen van Italië en Polen. De dag ervoor zal de paus in het Vaticaan een delegatie van Italiaanse en Poolse voetballers ontvangen. Of de paus de wedstrijd zelf op televisie gaat bekijken, is niet bekendgemaakt.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Politie in Hanoi bestrijdt criminaliteit met paintball-wapens

De politie in de Vietnamese hoofdstad Hanoi gebruikt sinds maandag paintball-wapens om overvallers en illegale motorracers beter te kunnen achtervolgen. De politie gaat dieven en snelheidsduivels met rode, gele en groene verfbommetjes markeren om te voorkomen dat ze tussen duizenden andere motoren en in de mensenmassa opgaan. Hanoi heeft niet zoveel problemen met overvallen, maar straatraces met motoren duiken steeds vaker op.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Moordwapen Jesse James voor recordbedrag geveild

Het vuurwapen waarmee de beroemde Amerikaanse gangster Jesse James is doodgeschoten, is op een veiling verkocht voor 350.000 dollar (303.000 euro). Niet eerder werd zo'n hoog bedrag neergeteld voor een wapen uit de Amerikaanse western-geschiedenis. Het wapen is een Smith & Wesson, kaliber .44, uit 1875. De koper wil anoniem blijven, zei woensdag een woordvoerder van het bedrijf dat de veiling organiseerde, Little John Antique Arms Inc.. Jesse James werd op 3 april 1882 in St. Joseph, Missouri, doodgeschoten door een van de leden van zijn roofbende, Bob Ford.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Lsd is weer in opmars

De drug lsd lijkt terug van weggeweest. De Duitse politie en douane onderscheppen lsd steeds vaker aan de grens met Nederland. De drug wordt aan jongeren aangeboden als goedkoop alternatief voor xtc, zo meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad woensdag. Lsd was vooral in de jaren zestig populair. Het is niet verslavend, maar wordt als gevaarlijker dan xtc beschouwd door de onvoorspelbare uitwerking. Gebruikers kunnen er een ernstige psychose aan over houden. Lsd wordt nu verkocht in tabletvorm met een logo, evenals xtc. De Duitse autoriteiten onderschepten de eerste zes maanden van dit jaar fors meer lsd. Werden de eerste helft van 2002 nog 2.000 pakketjes onderschept vanuit Nederland, in dezelfde periode dit jaar waren dat er 25.000.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Duitse politiehond ontslagen: vangt meer konijnen dan criminelen

Hondentrainer Bianca Mauermann (29) is ontroostbaar. Haar hond Falk is ontslagen. De bloedhond was in dienst bij de politie in het Duitse Dreesden. Falk kreeg een training om criminelen op te sporen en in te rekenen maar zo ver is het nooit gekomen. De hond liet bij opsporingsacties van de poltie de boeven lopen en ging steevast achter de konijnen aan.

«Misschien was Falk een beetje te soft voor dit politiewerk maar zijn ontslag is toch hard aangekomen», aldus Mauermann. Het ontslag betekent nog niet meteen het einde van de hond. Een naamgenoot geeft hem een tweede kans als jachthond. Falk Hesse (39) ontfermt zich nu over Falk. De jager wil de politiehond omturnen tot jachthond.
A sick mind is a true delight ...