Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Apart toilet in Britse kerk om kindermisbruik tegen te gaan

Een methodistenkerk in de Britse stad Plymouth heeft in het gebouw aparte toiletten voorzien die alleen kinderen mogen gebruiken. Het kerkbestuur heeft gekozen voor deze scheiding tussen volwassenen en kinderen om het risico op seksueel misbruik te verkleinen.

Volwassenen en kinderen mogen zich in de kerk niet tegelijkertijd in dezelfde toiletruimte bevinden, behalve als het gaat om de dichtste familieleden, meldt de BBC. Een speciale wc-suppoost houdt toezicht op het toiletbezoek in het kerkgebouw.

Voorganger Paul Smith van de methodistenkerk meent dat ook andere openbare gebouwen deze regel moeten invoeren. "Het zou niet de eerste keer zijn dat de kerk in dit soort zaken een voortrekkersrol speelt. Wat kan er immers allemaal niet gebeuren als volwassenen en kinderen samen in een toiletruimte belanden? Het kan leiden tot penibele situaties, die we best maar helemaal kunnen voorkomen."

De maatregel past in een beleidsplan dat de methodisten in Groot-Brittannië onlangs hebben aangenomen en dat tot doel heeft de kansen op seksueel misbruik binnen het kerkverband te minimaliseren.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vrouw van 450 kilo te dik voor ziekenwagen

Een zwaarlijvige vrouw van liefst 450 kilo is naar het ziekenhuis vervoerd in een pick-up bestelwagen nadat bleek dat zij niet in een ambulance kon, zo meldt de Egyptische krant Al-Gumhuriya zaterdag.

De 40-jarige vrouw, wier naam niet werd bekendgemaakt, was al vier jaar aan haar bed gekluisterd tengevolge van verschillende aandoeningen, aldus de krant.

Zij kreeg hulp door een initiatief van een praatprogramma van een plaatselijk tv-station, dat hulp zoekt voor mensen in problemen. De presentator was ingelicht over het geval van de vrouw en stelde voor haar naar het ziekenhuis te laten overbrengen.

Volgens de krant had de vrouw vijf uur nodig om van haar appartement op de eerste verdieping naar beneden te komen. Toen bleek dat ze te omvangrijk was om in de ambulance plaats te nemen, werd een bestelwagen gehaald. Het ganse gebeuren werd opgenomen en uitgezonden door de plaatselijke televisie.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Amerika's nieuwste statussymbool: een plasbak in huis

Amerikaanse mannen hebben een nieuw en uniek statussymbool ontdekt: een urinoir in de badkamer waarin geplast kan worden zoals in openbare toiletten, zo onthult de Sunday Times.

Die sanitaire doorbraak danken ze aan de ook hier te lande niet onbekende Ozzie Osbourne, ooit befaamd hard rocker en nu berucht hard-vloeker in zijn eigen tv-reality programma The Osbournes. In een van die uitzendingen toonde Ozzie met gepaste trots zijn plasbak, naar eigen zeggen een cadeau van vrouw Sharon omdat hij zo slecht kan mikken. Dat voorbeeld werd gevolgd door een beroemde American Footballster en sindsdien is het hek van de dam.

Doordat de huizen in Amerika steeds groter worden en steeds vaker vier of vijf toiletten hebben, is ruimte geen beletsel en wie zo'n huis kan kopen, kan zich ook best een urinoir permitteren. Wat er toe heeft geleid dat steeds meer sanitair-specialisten nu ook een selectie plasbakken in hun cataloges hebben opgenomen. Waar wachten wij op?
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man (99) stapt in huwelijksbootje

In Nieuw-Zeeland is een man afgelopen zondag in het huwelijk getreden met zijn vriendin. Op zich is dat natuurlijk niets bijzonders, maar wel dat de man al 99 is en zijn vrouw 84. Het is voor beiden al het derde huwelijk, meldt de pers in Nieuw-Zeeland.
Met dit huwelijk heeft Jim Gorringe het nationaal record als oudste bruidegom in handen. Hij versloeg een 97-jarige die in 1936 in het huwelijk trad.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Julia Roberts kookt liever

Julia Roberts zegt liever achter het fornuis te staan om een lekker potje voor haar man Danny Moder te koken dan een nieuwe film te maken. De actrice is met de opnamen van Mona Lisa Smile begonnen vlak na in 2002 met Moder in het huwelijksbootje te zijn gestapt.

Roberts vond het heel moeilijk om zich meteen na zo'n belangrijke dag weer op haar werk te storten. In een interview zei ze: "Je hoopt op het één maar je moet het ander doen. Omdat ik nog steeds rijst in mijn haar heb, zit ik het liefst thuis en maak ik het eten klaar."

Martin

Singapore: chatrooms moeten dicht

Singapore roept internetproviders op om alle chatrooms af te sluiten. Volgens de autoriteiten in het land functioneren de online babbeldiensten steeds meer als een ontmoetingsplaats voor sekslustigen.

Informatie- en communicatieminister Lee Boon Yang heeft tegenover het parlement van Singapore verklaard dat de regering in het land bezorgd is over de gevolgen van misbruik van online chatrooms in het land.

"We zien de recente beslissing van Microsoft, om de niet-gemodereerde MSN-chatboxen af te sluiten, als een positieve ontwikkeling", aldus de minister. "We hopen dat meer van dit soort initiatieven zullen volgen."

Microsoft heeft in september verklaard z'n chatrooms in de meeste landen te zullen sluiten, omdat ze werden gebruikt door onder meer op seks beluste pedofielen. Veel chatboxen worden bezocht door minderjarigen.

Martin

Heythuysen blijft wachtgeld weigeren

De Midden-Limburgse gemeente Heythuysen is niet van plan ook maar een cent wachtgelduitkering aan oud-burgemeester I. Maks-van Veen te betalen, ondanks een uitspraak van de bestuursrechter vorige week. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente maandag gezegd.

Een meerderheid van de gemeenteraad in het Midden-Limburgse Heythuysen wil hoger beroep instellen tegen die uitspraak van de bestuursrechter. Die bepaalde dat de per 1 januari 2003 ontslagen burgemeester recht heeft op een wachtgeldregeling en dat is tegen het zere been van de raad.

Een woordvoerster van de gemeente zei maandag, dat een raadsmeerderheid in Heythuysen tegen een wachtgeldregeling is, die Heythuysen ongeveer 400.000 euro zou gaan kosten. Volgens deze politici heeft Maks haar ontslag aan zichzelf te wijten, omdat ze volgens de gemeente lippenstift gestolen zou hebben uit een plaatselijke drogisterij.

SDG

Van een dure lippenstift gesproken... :lol:

Martin

Ruim 30 doden bij uitdelen ramadan-giften Sudan

In de Noord-Sudanese stad Port Sudan zijn zeker 31 mensen om het leven gekomen bij een stormloop op pakjes met hulpgoederen die liefdadigheidsinstanties uitdeelden ter gelegenheid van de heilige vastenmaand ramadan. Dit heeft een Sudanese minister zaterdag gezegd.

,,De plaats was te klein voor de menigte arme mensen, velen van hen bedelaars, een situatie die leidde tot de verstikkingsdood van 31 mensen'', aldus Milaik. Onder de doden zijn zestien vrouwen en tien kinderen. 46 Anderen raakten gewond. 'Zakat', liefdadigheid voor de armen, is een van de pilaren van de islam.

Martin

'Wereldrecord' voor Matrix Revolutions

De film The Matrix Revolutions heeft een nieuw record gezet door in de eerste vijf dagen 204 miljoen dollar (ruim 173 miljoen euro) op te brengen.

Dat meldde de BBC. De film ging woensdag in 100 landen in 18.000 bioscopen in première. Volgens filmstudio Warner Bros. heeft geen enkele film zoveel geld opgeleverd tijdens de openingdagen.

Martin

Hoe word je astronaut? Dankzij oma!

Zijn oma gaf hem als kleine jongen boekjes over spannende avonturen op verre planeten. De sciencefiction-blaadjes - drie voor een gulden - wekten een onweerstaanbaar verlangen naar de sterren. Eind april wordt André Kuipers (45) als tweede Nederlander het heelal in geschoten.

Wat denkt hij dat het meest indrukwekkend zal zijn in de ruimte? Kuipers aarzelt niet: de aarde. ,,De aanblik van die grote blauwe bol in het zwarte niets... dat is mijn droom.''

Martin

Kleuter drie kwartier schijndood

Een politieman heeft het leven gered van een tweejarig meisje uit Californië dat veertig minuten eerder voor dood was verklaard. De peuter was in een zwembad gevallen en was ondanks verwoede pogingen tot reanimatie dood verklaard.

De inspecteur die een routine-onderzoek verrichtte voor het autopsierapport, sloeg alarm toen hij zag dat het kind licht ademde. Volgens de medische faculteit van de universiteit van Californië is het niet ongewoon dat kleine kinderen een langdurig verblijf onder water overleven, zeker als het water koud is. Uitzonderlijk echter in het geval van de tweejarige Mackayala is dat zij gedurende 40 minuten geen levensteken gaf.

Martin

Ongewenste vreemdeling na tien jaar uitgezet

De politie van Amsterdam heeft vorige week een man uitgezet die tien jaar lang een flink aandeel had in de criminaliteitscijfers in Amsterdam Zuid-Oost. De 46-jarige man, met een ellenlang strafblad, kon al die tijd niet worden uitgezet omdat rechercheurs het land van herkomst niet konden vaststellen. De man gaf bij iedere arrestatie een valse naam en nationaliteit op.

Al in 1994 bestempelde justitie de man als ongewenst vreemdeling, nadat de rechter hem voor diefstal had veroordeeld. Daarna volgden de veroordelingen elkaar in rap tempo op. Gewelddadige overvallen, vuurwapenbezit, vechtpartijen, diefstallen. Maar liefst 35 keer werd de man opgepakt.

De veelpleger kwam begin jaren 90 naar Nederland. Volgens de vreemdelingenpolitie heeft hij van de twaalf jaar die hij in Nederland verbleef, zeven jaar in een cel gezeten. Dat heeft de Nederlandse staat minimaal een half miljoen euro gekost.

Toen de politie de man onlangs weer arresteerde, gaf hij wel zijn echte naam en nationaliteit op. De reden daarvoor was dat één van zijn kinderen doodziek in een ziekenhuis in Syrië ligt. Hij wilde nu zelf graag terug en werkte dus mee aan zijn uitzetting. Op kosten van de overheid en met 60 euro zakgeld.

McChouffe

Microsoft vergeet domeinnaam hotmail.co.uk te verlengen

Microsoft is vergeten de registratie van de domeinnaam hotmail.co.uk te verlengen. Ondanks de waarschuwing heeft men dit waarschijnlijk gewoon over het hoofd gezien.
Toen het domein op de vrije markt terechtkwam is het vrij snel opnieuw geregistreerd. De nieuwe eigenaar was zo aardig om contact te zoeken met Microsoft om hotmail.co.uk weer over te dragen aan het bedrijf.
Microsoft was echter niet bereikbaar voor de telefoontjes en mailtjes van de man. Toen The Register contact opnam met de softwaregigant gaf het bedrijf te kennen ermee bezig te zijn. Het domein zal binnen een paar dagen weer in handen zijn van Microsoft.
Nominet UK, het bureau dat de registratie van alle .uk domeinen verzorgt, zegt dat het niet is afgeweken van de normale procedure.

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

Martin

China bouwt speciale fabriek voor pandakoekjes

China heeft een fabriek laten bouwen waar uitsluitend koekjes worden gemaakt voor de reuzenpanda's in gevangenschap. De panda's moeten daardoor gevarieerder te eten krijgen. De koekjes zien eruit als bamboe, het lievelingskostje van de zwart-witte beer, en is voorzien van extra vezels en vitamines.

De panda is het symbool voor de wilde dieren die in China leven, hoewel er nog maar duizend in bamboebossen in het wild voorkomen.

Wetenschappers van het Reuzenpanda Voortplantings- en Onderzoekscentrum in Chengdu zoeken al lange tijd naar een goede voeding voor de panda's die in gevangenschap leven. De veertig panda's in het centrum zijn inmiddels dol op het koekje, meldde maandag de BBC. De vraag is echter of beter voedsel de panda ertoe kan bewegen zich in gevangenschap voort te planten. Het komt niet vaak voor dat een panda in gevangenschap een jong krijgt.