Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Vierdaagse stelt limiet aan aantal wandelaars

De organisatie van de Vierdaagse van Nijmegen stelt een limiet aan het aantal wandelaars. Maximaal 47.000 mensen kunnen zich voor het wandelevenement inschrijven. De organisatie heeft woensdag laten weten dat de bovengrens nodig is om de veiligheid en de openbare orde tijdens de Vierdaagse te kunnen garanderen.

De limiet van 47.000 inschrijvingen gaat volgend jaar al in. De marsleiding verwacht dat het uiteindelijke aantal wandelaars rond de 45.000 zal liggen, omdat elk jaar 3 tot 4 procent van de inschrijvers niet komt opdagen. Meer deelnemers komt volgens haar niet ten goede aan het wandelgenot en de veiligheid op het parcours.

De organisatoren van het grootste wandelevenement ter wereld wijzen er op dat het aantal deelnemers de afgelopen jaren fors is gestegen. Afgelopen juli startten 44.812 wandelaars, het grootste deelnemersveld ooit. Daarvan kwamen er uiteindelijk 40.706 over de finish.

De organisatie maakte zich de afgelopen jaren zorgen over het dalende aantal jongeren dat aan de Vierdaagse deelnam. In 2003 steeg het aantal jonge wandelaars echter weer fors.

Martin

Dood Franse gehandicapte door injecties

De Franse meervoudige gehandicapte Vincent Humbert is overleden nadat hem twee dodelijke injecties waren toegediend. Dat is de conclusie van een gerechtelijk onderzoek naar de doodsoorzaak, zo deelde justitie in Boulogne-sur-Mer woensdag mee.

Uit het onderzoek blijkt volgens justitie dat de dood van Humbert niet werd veroorzaakt door het stopzetten van de beademingsapparatuur, maar door het toedienen van het dodelijke kaliumchloride door een arts.

Het overlijden van Humbert in september leidde in Frankrijk tot veel beroering en felle discussies over euthanasie. De 22-jarige Humbert was na een verkeersongeluk al drie jaar verlamd, bijna blind en niet in staat tot spreken. Hij was zich volledig bewust van zijn uitzichtloze situatie en gaf diverse malen te kennen te willen sterven.

De arts zei vorige maand dat hij met het behandelend team had besloten ,,de stekker eruit te trekken''. Het besluit hiertoe was genomen, nadat de moeder gif had toegediend waardoor Vincent in coma was geraakt.

Martin

Moordproces Tom en Sonja begonnen in Duitsland

Onder strenge veiligheidsmaatregelen en onder enorme belangstelling van de media is woensdag in Aken het proces tegen de vermoedelijke moordenaars van Tom en Sonja begonnen. De Duitse kinderen werden eerder dit jaar ontvoerd, misbruikt en uiteindelijk vermoord.

De misdrijven leidden tot grote verontwaardiging in Duitsland. De verdachten, de 28-jarige Markus Lewendel en de 33-jarige Markus Wirtz, komen net als de kinderen uit Eschweiler, vijftien kilometer over de Nederlandse grens met Limburg. Zij zouden eind maart de 11-jarige Tom en zijn twee jaar jongere zusje Sonja hebben ontvoerd. De daders gaven zich uit als politieagenten in burger.

Lewendel en Wirtz werden half april in de kraag gevat in Zwitserland. Dat gebeurde na tips van automobilisten die beiden richting Zwitseland hadden zien rijden. Al snel legden ze een volledige bekentenis af. Vingerafdrukken en genetisch materiaal van de twee komen overeen met sporen die deskundigen bij de vindplaatsen van de stoffelijke overschotten aantroffen.

Martin

Voormalige gevangene Guantanamo eist miljoenen

Een Pakistaan die door het Amerikaanse leger is vastgehouden in het detentiecentrum in Guantanamo Bay op Cuba, eist meer dan 10 miljoen dollar schadevergoeding van de Pakistaanse en Amerikaanse regering. Dat meldde de BBC dinsdag.

Amerikaanse militairen pakten de geestelijke Mohammed Sagheer in 2001 in Afghanistan op. Hij verbleef daarna ongeveer een jaar in Guantanamo Bay. Hier houden de Verenigde Staten in Camp X-Ray ongeveer 660 mensen vast verdacht van banden met de Taliban en al-Qaeda.

Sagheer zegt geestelijk en mentaal mishandeld te zijn door de Amerikanen tijdens verhoren over zijn mogelijke banden met al-Qaeda en Osama bin Laden. Sagheer zegt onschuldig te zijn. Het is de eerste keer dat een ex-gedetineerde van Camp X-Ray schadevergoeding eist.

Martin

Regio Utrecht nieuws

Man beroofd onder bedreiging van vuurwapen

Onder bedreiging van een vuurwapen is maandagavond een 32-jarige man uit Nieuwegein beroofd. De man was rond tien over negen geld aan het pinnen bij een geldautomaat aan de Ratelaar.

Toen hij daar mee bezig was, werd hij op zijn rug geslagen. Achter hem bleek een man te staan met een bivakmuts over zijn hoofd. De overvaller bedreigde het slachtoffer met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De overvaller dwong de man, weg te rennen. Het slachtoffer belde vervolgens de politie.

De overvaller heeft enkele honderden euro's buitgemaakt en is vervolgens gevlucht. Later op de avond betrapte een 36-jarige vrouw een insluiper in haar huis aan de Dahliastraat. Op basis van het signalement sluit de politie niet uit dat het hierbij om dezelfde dader gaat.

Martin

Werkstraf voor brand sportzaal

De twee tieners die brand hebben gesticht in het Driebergse Hoenderdaal Sport zijn veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur.

Daarbij kregen zij drie maanden voorwaardelijk jeugddetentie opgelegd. De Utrechtse rechtbank heeft de 15-jarige Bunniker en de één jaar oudere jongen uit Driebergen strenger gestraft dan de eis van het Openbaar Ministerie. Hoeveel verschil er zit tussen de eis en de opgelegde straf is niet bekend gemaakt, omdat de jeugdzitting twee weken geleden achter gesloten deuren werd gehouden.

Volgens de rechtbank hebben de tieners -die zeggen dat de vuurzee niet opzettelijk is ontstaan- 'brand gesticht met levensgevaar voor anderen'. Op het moment dat de miljoenenbrand op 20 juni ontstond waren binnen ongeveer honderdvijftig sporters aanwezig.

Uit het dossier blijkt dat de jongens een dag voor de miljoenenbrand een fles spiritus hadden gekocht, bedoeld om stunts mee uit te halen tijdens het skaten. Een dag later hebben ze daarvan een hoeveelheid over een dakgedeelte van Hoenderdaal gegoten. ,,Op zo'n plek brandstichten heeft een snelle en vernietigende werking. Ondanks de spijtbetuiging van de verdachten is een forse straf op zijn plaats'', aldus de rechtbank.

Martin

31.500 euro voor biljet van 300 gulden

Op een veiling van oud papiergeld en oude aandelen in Culemborg is afgelopen weekeinde 31.500 euro betaald voor een Nederlands bankbiljet van 300 gulden uit 1927.

Dat heeft het veilingbedrijf Corné Akkermans Auctions Dinsdag bekendgemaakt. De koper van het dure biljet is een Nederlandse handelaar.

Martin

Utrecht is duur, maar niet de allerduurste

Utrecht is op veel fronten een maatje te klein voor de Grote Drie, maar met een tarief van 2,27 euro per uur kan ze op parkeergebied aardig meekomen.

Parkeren in Den Haag (1,80 euro) is zelfs goedkoper. Amsterdam en Rotterdam vragen in het centrum 3 euro.

Echt goedkoop parkeren is het nergens in de steden. Ook in plaatsen als Leiden, Nijmegen, Apeldoorn, Groningen en Arnhem schommelt het uurtarief rond 2 euro. In het verre Delfzijl, de goedkoopste parkeerstad van Nederland, kan voor dat bedrag tien uur geparkeerd worden.

Parkeren in de Utrechtse wijken om de binnenstad is met 0.98 euro per uur niet overdreven duur. Amsterdam rekent bijna het dubbele. De meeste andere steden hanteren een tarief boven de euro.

Tot zover regionieuws

Martin

Goedkoop naar de winterzon

Onderzoek van de Consumenten-bond naar de prijzen van winterzonbestemmingen toont fikse verschillen aan. Wie goed oplet kan honderden euro's besparen.

Voor deze reizen kwamen Oad en Holland International over het algemeen het goekoopst uit de test. Neckermann bleek de duurste reisorganisator.

De Consumentenbond, die in de meeste gevallen is uitgegaan van 15-daagse reizen, vergeleek de tarieven van 10 grote reisorganisaties naar de bestemmingen Malta, Cyprus, Portugal, Tunesië, Turkije, Marokko, Spanje, Madeira en Egypte. Gekozen werd voor een accommodatie onder dezelfde condities (hotel/appartement, vertrekdatum, verblijfsduur, chartervlucht, eventuele toeslagen of kortingen maar zonder vroegboekkorting) en de prijsverschillen varieerden van €53 tot €409 per persoon. Bij gebruik van het appartement Villa Petra in het Portugese Albufeira voor het maximaal aantal (zes) personen liep het verschil tussen Oad en Neckermann zelfs op tot €1320 in het voordeel van eerstgenoemde.

Martin

Jeans: casual of couture?

Goedkeurend draait de jongen voor de passpiegel heen en weer. Zijn blonde haar staat in zorgvuldige gestylde pieken nonchalant omhoog. Aan zijn billen bungelt een spijkerbroek. Hij zakt net niet naar beneden.

De rand van zijn onderbroek piept er een beetje bovenuit. Zijn vriend knikt bewonderend. ,,Doen man.'' Het duo begeeft zich naar de kassa en de blonde jongen rekent €150 af.

,,Inderdaad een behoorlijk bedrag voor een broek'', geeft Theo Spiering, managing director van Diesel toe. ,,Maar het is niet extreem veel. Voor €260 heb je een limited edition waar er wereldwijd maar 300 van geproduceerd zijn. Maar wij hebben bijvoorbeeld ook broeken vanaf €85.''

Het van oorsprong Italiaanse jeansmerk bestaat dit jaar 25 jaar. Van ruig, alternatief merk, mede door de hippe Diesel Style Lab-lijn, uitgegroeid tot 'de prêt-à-porter van de casualwear', zoals Spiering het zelf omschrijft. ,,We hoeven niet de grootste te zijn, maar we willen wel een cool merk zijn.''


(Meer dan € 35 - 40 voor een jeans tik ik nooit af. Voor mij (48 jaar) hoeft het geen merk te zijn.)

MS Fan

Becker ging vreemd toen vrouw weeën kreeg

Terwijl zijn vrouw naar het hospitaal ging omdat ze een miskraam vreesde, ging ex-tennisser Boris Becker iets drinken in een Londense bar. Daar had hij een vluggertje met een Russisch model, die een paar maanden later zwanger bleek te zijn van zijn kind.

Dat schrijft de drievoudige Wimbledon- winnaar in zijn nieuwe autobiografie. Becker had in juni 1999 net zijn laatste Wimbledonmatch achter de rug en ging een biertje drinken met enkele Duitse tennisjournalisten. Zijn vrouw Barbara wachtte op hem in hun hotelkamer.

"Ik voelde de biertjes toen ik in het hotel aankwam. Barbara was zeven maanden zwanger en het leek alsof haar weeën begonnen. Een vriendin bracht haar naar het hospitaal. Ik zei dat ik zou komen als het dringend was, maar besloot om nog iets te gaan drinken in de bar van hotel Nobu."

Het viel hem op dat een vrouw, die hij er twee weken voordien al had gezien, er nu weer zat. Toen de vrouw, Angela Ermakova, naar het toilet ging, volgde Becker haar, "omdat ze zo naar me had gekeken. We kletsten vijf minuten en deden hét. Daarna ging zij terug naar haar vrienden, ik dronk nog een biertje en ging naar mijn kamer."

De volgende ochtend bleek dat de weeën van zijn vrouw vals alarm waren. In februari kreeg Becker een fax van de Russin met de melding dat ze zwanger was. Een DNAtest bevestigde het nieuws. Becker erkende zijn dochter Anna en ziet haar nu om de twee maanden. Hij vertelde het zijn vrouw pas in september 2000. Een jaar later scheidde hij van Barbara.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Duitse pianisten spelen in lift

Het Duitse pianocollectief The Piano Possible heeft een originele locatie gevonden voor haar optredens. De pianisten plannen een optreden in een oude lift in München.

De muzikanten zullen op en neer gaan tijdens de opvoering van een speciaal geschreven compositie. De componisten Klaus Schedl, Heinz Friedlen Philipp Kolb hebben voor de gelegenheid aangepaste partituren geschreven. Het publiek zal plaatsnemen op de derde, vierde en vijfde verdieping van het gebouw. De toehoorders zullen de pianisten langzaam zien voorbijglijden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Familie slachtoffers 11 september reageren woedend op kunstwerk

James Cauty heeft zich de woede van de familieleden van de slachtoffers van 11 september op de hals gehaald. De Britse kunstenaar maakte afbeeldingen in postzegelformaat van een brandende Big Ben. De beelden zijn een verwijzing naar de aanslagen van 11 september 2001 tegen Twin Towers in New York.



De brandende toren en het opschrift met de datum van vandaag, 5-11 doen meteen terugdenken aan de aanslagen van Al- Qaida waarbij de Twin Towers met crashende vliegtuigen werden neergehaald. Waarom werd juist 5-11 gekozen? Op 5 november vieren de Engelsen met vreugdevuren de mislukking van het zogenaamde "Gunpowder Plot", een samenzwering onder leiding van Guy Fawkes die in 1604 probeerde The Houses of Parliament op te blazen. James Cauty wil met zijn werk aandacht vragen voor de strijd tegen het terrorisme in Groot-Brittannië en Irak. De familieleden van de slachtoffers zijn niet opgezet met het initiatief. Ze bestempelen zijn kunst als «goedkoop» en «ongevoelig» Cauty heeft in ieder geval zijn doel bereikt: gratis reclame en bekendheid verwerven. Hij reageert verontwaardigd op de kritiek. «Ik begrijp de negatieve reacties niet zo goed, maar het feit dat er gereageerd wordt, bewijst dat de mensen nog altijd begaan zijn met de strijd tegen het terrorisme», aldus Cauty. Hij is niet aan proefstuk toe. Cauty maakte ook al een ophefmakend portret van de Queen met gasmasker, met op de achtergrond een oorlogscène in Irak.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Boze dronken vrouw urineert in politiewagen

De politie in het Noorse Stord had de handen vol met een dronken vrouw. De vrouw was boos omdat de agenten haar aanhielden voor dronkenschap. Op weg naar het politiekantoor gaf ze een agent een klap en ze urineerde van pure woede in de politiewagen. Ze riskeert nu een veroordeling voor geweld tegen politieagenten.

De problemen begonnen toen de vriend van de vrouw haar sleutels achterhield. De man wilde zo vermijden dat ze dronken achter het stuur kroop. Maar daar kon de dame niet om lachen. Ze viel haar vriend aan, maakte hem de sleutels afhandig en reed weg. Ver kwam ze niet. De gewaarschuwde politie kon de vrouw snel onderscheppen. Ze zat met een fles drank achter het stuur en dat was voor de agenten voldoende om haar aan te houden. Tijdens de overbrenging naar het kantoor liep het pas echt uit de hand. De woeste dame mepte er op los en urineerde twee keer in de wagen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Rizla lanceert sigarettenpapiertje lichter dan haartje

De producent van roltabak Rizla lanceert een nieuw type sigarettenpapiertje. De Silver Slim Size Paper is ultra licht en weegt minder dan de helft van een mensenhaar.

De fabrikant investeerde 26.208 uur in de ontwikkeling van haar nieuwste product. Het blaadje kan enkel gebruik worden voor het roken van tabak. «Met de Silver Slim Size Paper kan je geen joint rollen. Het papiertje is enkel geschikt voor het gebruik van tabak. Het is iets groter dan het standaardformaat. De papiertjes zijn speciaal ontwikkeld voor rokers die houden van een stevige trek en een volle smaak», beweert een woordvoerder van Rizla.
A sick mind is a true delight ...