Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Verdachten gewapende overval opgepakt

De politie heeft vanochtend twee verdachten van achttien jaar aangehouden die ervan worden verdacht gisteravond een overval te hebben gepleegd op kindertehuis Trivium in Dordrecht.

De eerste verdachte werd door de spoorwegpolitie aangehouden omdat hij niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs. Uit nader onderzoek bleek dat hij mogelijk betrokken was bij de overval. De tweede verdachte werd in een woning in Rotterdam aangehouden. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.

Volgens de directeur van het kindertehuis hebben de aanwezige kinderen een behoorlijke klap opgelopen: "Wij zijn een instelling die kinderen helpt met problemen thuis, dus is het al een extra kwetsbare groep."
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Tubeke: molotovcocktail tegen bestelwagen: dader zelf verbrand

Twee mannen hebben maandagmorgen een molotovcocktail gegooid naar een bestelwagen in Tubeke. Daarbij liep een van de daders zelf brandwonden op. De dader verkeert niet in levensgevaar, zo maakte het parket van Nijvel dinsdag bekend. Aanleiding voor de brandstichting zou een familiaal conflict zijn. De daders zijn de schoonzonen van de eigenaar van de wagen. De gewonde dader zal ondervraagd worden als hij het ziekenhuis mag verlaten. Zijn medeplichtige werd na ondervraging door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Michael Jackson verkoopt Bentley

Michael Jackson verkoopt zijn Bentley. De limo werd in 2001 speciaal voor de King of Pop gemaakt en heeft slechts 21.750 kilometer op de teller staan, aldus Amerikaanse media. Het is een publiek geheim dat Wacko Jacko in geldnood verkeert. De Arnage Red Label Turbosedan is uitgerust met allerlei snufjes zoals 'flat screen'-schermen en consoles om videospelletjes te spelen. De auto werd voornamelijk gebruikt om artiesten naar Neverland te rijden voor de productie van de video 'What More Can I Give'. Sterren als Beyonce Knowles, Tom Petty en natuurlijk Jackson himself zetten hun handtekening in het interieur. De luxewagen wordt verkocht op een veiling van klassieke wagens op 25 januari. Of de opbrengst van de verkoop naar een goed doel gaat of in Jacksons eigen zakken verdwijnt, is niet bekend. Een nieuwe Bentley van dat soort kan, zelfs zonder snufjes, zowat 280.000 euro opbrengen.

De verkoop van Michaels Bentley komt na een voor de zanger miserabele periode. Hij kampt met een negatief imago nadat hij zijn baby over een balkon liet bungelen en zijn excentrieke levenswandel uit de doeken werd gedaan in een aantal tv-programma's. Bovendien verloor hij een proces van 5,3 miljoen dollar over afgelaste millenniumconcerten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Oranjes: armer dan je denkt

De Nederlandse koninklijke familie is jarenlang rijker geacht dan ze in werkelijkheid is. In de nieuwe Quote Top 500 van rijke Nederlanders, die woensdag verschijnt, is de familie gekelderd, aldus het Algemeen Dagblad. Quote heeft het vermogen van de koninklijke familie bijgesteld van 2,5 miljard naar 1 miljard euro. De Oranjes zijn daarmee in euro's gemeten de grootste daler op de lijst. Prins Bernhard beklaagde zich onlangs bij het Amerikaanse zakenblad Forbes, dat een soortgelijke lijst publiceert, over de onjuistheid van de schatting van het Oranje-kapitaal. Hij stelde dat het vermogen geen 2,5 miljard maar 'slechts' 215 miljoen euro bedraagt. Quote geeft toe dat het bedrag van 2,5 miljard euro een schatting was, maar dat de bijstelling van Bernhard onhoudbaar is. In de regering Balkenende II wordt elke Nederlander geacht, voortaan de broeksriem aan te spannen. Een al te rijk koninklijk huis zou daarbij door de modale Nederlander wel eens scheef bekeken kunnen worden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Russische wetenschappers hebben resten Ark van Noë ontdekt

Volgens de Russische krant Pravda (letterlijk: De Waarheid) is een groep Russische wetenschappers ervan overtuigd dat ze de resten van de Ark van Noach/Noë ontdekt hebben. Dat gebeurde in de buurt van de berg Ararat in Turkije, waar de ark volgens de overlevering na de zondvloed zou aangespoeld zijn. De Russische expeditie bezocht in het begin van de herfst voor het eerst de regio. De expeditie werd geleid door Andrej Poljakov en werd deels gefinancierd door het TV-station Neizvjetsnaja Planeta (Ongekende Planeet).

Poljakov vertelde aan de Pravda dat zijn team voor de beklimming van de Ararat -de heilige berg van het Armeense volk- eerst verschillende andere plaatsen aan de voet van de berg, die eveneens geassocieerd worden met het verhaal van Noach, had bezocht. De Armeniërs gebruikten destijds reuzengrafstenen, waarin kruisen gegraveerd waren. Die stenen werden in het verleden vaak als anker voor schepen gebruikt.

Poljakov is ervan overtuigd dat men daadwerkelijk de plaats gevonden heeft waar de ark is aangespoeld, al ligt die niet op de Araratberg, maar in de bergen rondom. Hij vermoedt dat de ark eerder iets weg moet gehad hebben van een duikboot, omdat hij anders de zondvloed nooit had kunnen overleven. "We vonden een enorme constructie met hout dat gefossiliseerd is. Het lijkt op een jacht waarvan het dek zo groot is als een voetbalveld". Koerden uit de regio vertelden dat de streek in 1948 door een aardbeving getroffen werd en dat toen een gedeelte ervan aan de oppervlakte kwam. "Het wrak van de ark is nu verdeeld in twee delen door een stuk rots. Het steekt zo'n twee meter boven de oppervlakte, de rest van het wrak is bedekt. Maar we hebben de opinie nodig van wetenschappers om te bewijzen dat dit echt de ark van Noach is."

Poljakov en zijn team plannen volgend jaar alvast een nieuwe expeditie met wetenschappers. Daarbij zullen Armeniërs, Amerikanen en Russen de Araratberg van vier kanten beklimmen. Dat moet de onderzoekers in staat stellen om het rotsmassief in detail te ontleden en alle mythes rond de ark uit te pluizen.

Een van de expeditieleden werd door ziekte getroffen bij het beklimmen van de berg. Dat bleek het gevolg te zijn van giftige gassen. "Er is dus een wetenschappelijke reden waarom zovele expedities geen succes kenden op de Araratberg", meent Poljakov. Dat neemt niet weg dat er in wetenschappelijke kring heel wat scepsis heerst over de "ontdekking van de ark". In het verleden is al gebleken dat die wel vaker als excuus gebruikt werd om financiering voor wetenschappelijke expedities los te weken.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Kinderen en babysit sterven vuurdood in Antwerpse flat

Bij een appartementsbrand in Antwerpen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee kinderen en een 25-jarige vrouw die op de kinderen pastte, omgekomen. De moeder ontdekte de levenloze lichamen bij haar thuiskomst.

De brand brak uit in een appartement op de eerste verdieping van de Isabellalei 16. Maar omdat het vuur zelf doofde door een gebrek aan zuurstof, werd de brand door niemand opgemerkt. De moeder van de twee kinderen ontdekte het drama toen ze woensdagmorgen thuis kwam. Haar twee kinderen, een meisje van vijf en een jongen wiens leeftijd nog niet bekend werd gemaakt en de babysit van 25 jaar, waren overleden. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Geesteszieke patiënt geëxecuteerd in VS

Gisteren is in een gevangenis van de Amerikaanse staat Georgia een geesteszieke patiënt geëxecuteerd. Het gaat om de 55-jarige James Willie Brown. Hij kreeg een dodelijk gif toegediend wegens zijn veroordeling voor de verkrachting van en de moord op een 22-jarige topless danseres in 1975.

Medici hadden tijdens het proces vastgesteld dat Brown leed aan paranoïde schizofrenie. In 1990 oordeelde de rechter in hoger beroep dat Brown toch voor zijn daad moest sterven. Sinds het begin van dit jaar zijn er al 58 gevangenen in de Verenigde Staten geëxecuteerd.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Titanic slechtste film ooit

Titanic, de film die in 1998 maar liefst elf Oscars won, is door kijkers van het BBC-programma Film 2003 gekozen tot slechtste film ooit. Dat meldde de Britse zender woensdag op haar website.

Titanic, met in de hoofdrollen Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, kwam in 1997 uit. De film trok een recordaantal bezoekers. De film van James Cameron kreeg onder meer de Oscar voor beste film en beste regisseur.

Op nummer twee in de lijst van 'slechtste films ooit' staat de science-fictionfilm AI: Artificial Intelligence van regisseur Steven Spielberg.

Pearl Harbor eindigde op de derde plaats. In de toptien staan ook Vanilla Sky en Eyes Wide Shut. In beide films heeft acteur Tom Cruise een hoofdrol.

Martin

Nederlander verdacht van miljoenenbedrog

De Duitse politie verdenkt een 47-jarige Nederlander van miljoenenbedrog. De man uit Apeldoorn bestelde samen met handlangers allerlei goederen ter waarde van 12 miljoen euro, maar betaalde niet.

Dat maakte de politie in Krefeld woensdag bekend.

De bestellingen liepen via een firma in het Duitse Emmerik, vlak over de grens. Tot de goederen behoorden campers, keukens, fietsen en tapijten.

De politie achterhaalde veertig gedupeerden in Nederland, Groot-brittannië, België, Italië en Duitsland. Een deel van de goederen kon in beslag worden genomen.

Martin

Letterman is vader!

Talkshowhost David Letterman is op zijn 56ste vader geworden. Zijn vriendin Regina Lasko heeft afgelopen maandag het leven geschonken aan zoon Harry Joseph Letterman.

Letterman liet dus ook bij hoge uitzondering zijn show over aan zijn vaste sidekich Paul Shaffer - de bandleider. Hij zei dan ook tegen het publiek: " Als u denkt: 'er klopt iets niet aan dit plaatje' dan heeft u gelijk. Ik sta hier omdat David op dit moment in het ziekenhuis is; hij verwacht elk moment vader te worden."

Uiteraard was de presentator voor de show van dinsdag alweer van de partij en de grappen en grollen over zijn ruim negen pond zware zoon waren dan ook niet van de lucht. "Het eerste dat ik deed toen ik hem mee naar huis nam, was hem over het balkon laten bungelen!"

Martin

Vrouwenbende runde winkel in gestolen waar

De politie in Groningen heeft een criminele vrouwenbende opgerold die een winkel runde in gestolen merkproducten. De politie gaat ervan uit dat het illegale boetiekje enkele jaren lang gemiddeld ruim 100.000 euro omzet opleverde, maakte ze woensdag bekend.

De verdachten zouden winkeldiefstallen gepleegd hebben in Groningen, Assen, Emmen, Leeuwarden en Drachten. De politie heeft drie vrouwen aangehouden in de leeftijd van 19, 24 en 37 jaar. Mogelijk volgen meer aanhoudingen.

De zaak kwam aan het rollen toen vorige week een medewerker van een winkel in Emmen werd belaagd en mishandeld door de 24-jarige vrouw. Bij haar thuis vond de politie vervolgens een grote hoeveelheid nieuwe merkkleding.

De dure merkkleding werd soms letterlijk met stapels tegelijk uit winkels gestolen. In de woning van een 37-jarige vrouw in de stad Groningen werd voor tienduizenden euro's merkkleding en luxe producten gevonden. Ook werd een nauwkeurige boekhouding van de handel en wandel van de dames aangetroffen. Slechts de naam van de afnemers werd wijselijk niet vermeld.

De politie constateerde dat sommige beroofde winkels slecht beveiligd zijn. " De verdachten gaven aan dat het vaak erg gemakkelijk was, aldus politiechef R. Vos. De bende zette onder meer tassen en kinderwagens in die beschermd zijn tegen de detectie van antidiefstallabels.

Martin

Rechter waagt zich niet aan sekseis

Een Israëlische man heeft tevergeefs via de rechter seks met zijn vrouw proberen af te dwingen. De rechtbank in Jeruzalem verklaarde zijn eis tot twee keer gemeenschap per dag, "elke morgen en avond", niet ontvankelijk. Dat meldde de krant Yediot Aharonot woensdag.

Martin

KNMI: helder zicht tijdens maansverduistering

Wie in de nacht van zaterdag op zondag naar buiten kijkt, heeft een grote kans om de maansverduistering te zien. Volgens het KNMI beloven de vooruitzichten een redelijk heldere nacht. "Mogelijk zijn er enkele wolkenvelden, maar het ziet er goed uit", zei meteoroloog H. Plomp woensdag.

De maan beweegt vanaf 00.33 tot 04.04 uur door de schaduw van de aarde. De totale verduistering duurt slechts 22 minuten, van 02.08 tot 02.30 uur. Enkele sterrenwachten in het land zijn 's nachts open, zodat belangstellenden het verschijnsel via de telescoop kunnen waarnemen.

Een maansverduistering komt 66 keer per eeuw voor, wat neerkomt op ongeveer twee maal in de drie jaar. Het verschijnsel treedt op wanneer de aarde zich tussen de zon en de maan bevindt. De maan komt dan terecht in de schaduw van de aarde en neemt een rode kleur aan. Dat komt doordat het zonlicht door de aardatmosfeer wordt gebroken.

Martin

Viaduct op de A15 krijgt vloerverwarming

Een viaduct bij knooppunt Benelux op de snelweg A15 in Rotterdam heeft woensdag 'vloerverwarming' gekregen. In opdracht van het gemeentelijk havenbedrijf is een reusachtige warmtecollector geplaatst (oppervlakte tienduizend vierkante meter, lengte driehonderd meter).

Het systeem dat de temperatuur reguleert, slaat 's zomers warmte op waarmee 's winters het wegdek wordt verwarmd. De reusachtige vloerverwarming moet minder slijtage in de zomer en minder gladheid in de winter opleveren.

In het wegdek zijn buisjes gelegd, waardoor water stroomt. Het in de zon opgewarmde vocht gaat naar een diepe zandlaag, waar het in de koude maanden weer uit wordt gepompt. De collector is zo groot dat er nog genoeg energie overblijft om gebouwen in de omgeving te verwarmen.

Martin

Leerlingen mishandelen leraar

Een 16-jarige leerling van een middelbare school in Amsterdam is dinsdag opgepakt voor het mishandelen van een leerkracht. De jongen had samen met een aantal andere leerlingen de leraar geschopt en geslagen. Dat maakte de politie woensdag bekend. De leraar is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het gevecht begon in de kantine van de school. De leraar had net een broodje gekocht toen de 16-jarige jongen hem vastgreep en het broodje aan zijn muis probeerde te voeren. De leraar wilde dat te voorkomen en er onstond een worsteling. De congiërge haalde de twee uit elkaar, maar toen de jongen iets later een aantal meisjes de stuipen op het lijf joeg met het knaagdier escaleerde de zaak alsnog.

De onderwijzer greep in, maar kreeg vervolgens een pak slaag van de jongen en een paar andere leerlingen. De onderwijzer belandde op de grond waar hij werd geschopt en geslagen. De groep werd uit elkaar gehaald, waarop de politie de vechtersbaas arresteerde. De politie verwacht meer aanhoudingen.

De politie wilde niet zeggen om welke school het ging of in welk deel van de stad de kwestie zich afspeelde.