Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Duitse kat krijgt factuur voor kijk-en luistergeld

Klaus Görisch uit Freital viel bijna flauw van verbazing bij het lichten van zijn postbus. De Duitser moet ook voor zijn kat kijk-en luistergeld betalen.

«Mijn kat Maxi mag dan al gek zijn van dierenfilms maar ik ga voor hem geen kijk- en luistergeld betalen», aldus Görisch. ` De Duitse kabelmaatschappij GEZ stuurt elk jaar een factuur naar meer dan 13 miljoen klanten. Geen wonder dat er bij het adresseren af en toe iets misloopt. «Het kan dus soms gebeuren dat honden en katten een factuur krijgen. Natuurlijk hoeven de baasjes niet te betalen. Ook Maxi niet», besluit Christian Kramer van GEZ.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Thaise politie redt 800 honden van menukaart

De Thaise politie heeft meer dan achthonderd honden van de dood gered. De dieren werden illegaal gekweekt voor Vietnamese restaurants. De politie vond de honden na een tip op een boerderij in het noordoosten van Thailand.
Zes mensen zijn aangehouden en beschuldigd van dierensmokkel. Ze riskeren maximaal twee jaar celstraf. De honden zaten opgesloten in kleine metalen kooien en zouden met een boot over de Mekong-rivier naar Vietnam gesluisd worden. De dierenbeulen wilden de honden er verkopen aan restaurantuitbaters. De beesten moesten zeven euro per stuk opbrengen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Grap mislukt: trucker overrijdt vriendin

Een verrassingsactie liep bijna faliekant af. Een vriendin (25) wilde haar lief beetnemen en belandde zo onder de vrachtwagen van haar vriend. Het drama had plaats in het Oostenrijkse Suben.

Het slachtoffer van haar eigen grap sprak met haar vriend af op een parking. Ze gebruikte de list om haar vriend te verrassen. Ze kroop achter de vrachtwagen en belde haar vriend dat de afspraak niet doorging. Net op het ogenblik dat ze vanachter de vrachtwagen wilde komen en haar vriend verrassen, reed hij achteruit over zijn vriendin. Ze werd met ernstige verwondingen aan beide benen afgevoerd naar het ziekenhuis van Mühlviertel. Haar vriend verkeerde in shock en moest ook voor verzorging naar het hospitaal.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Roemeen ontvlucht 8 jaar cel en leeft 11 jaar in kelder

Een Roemeen moet dan toch de cel in. Elf jaar leefde hij ondergedoken in de kelder van zijn huis. Hij hoopte zo zijn celstraf te ontlopen maar een buur verklikte de kluizenaar.

De man van 31 uit het Roemeense dorpje Mironeasa werd elf jaar terug veroordeeld tot acht jaar cel. Hij kreeg de straf voor de poging tot doodslag van een buur. «Ik heb nooit iemand willen vermoorden. Ik ben onschuldig en daarom dook ik onder. Omdat ik nergens een schuilplaats vond, koos ik voor de kelder van mijn huis. Soms verliet ik de plaats en ging ik inkopen doen. Dat was geen probleem omdat iedereen zijn mond hield. Blijkbaar is er nu toch iemand die me verraden heeft en zo heeft de politie mijn schuilplaats alsnog ontdekt.»
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Tante redt neef uit de bek van krokodil

Manual Gandigorrtij (19) heeft een supertante en veel geluk gehad. Margater Rinybuma (53) redde haar neefje uit de bek van een woeste krokodil. Het incident had plaats in de buurt van het Australische Darwin.

Manual Gandigorrtij laadde op de bedding van een rivier wilde ganzen in zijn boot toen de krokodil plots toehapte. Het beest greep de jongen bij zijn been en sleurde hem het water in. Zijn tante reageerde razendsnel. Ze liep naar de rivier en gaf de krokodil een trap op de neus. Het beest schrok en liet zijn prooi los,waarna zijn tante hem uit het water sleepte. Het slachtoffer van het grijpgrage dier werd met drie gapende wonden in het linkerbeen naar het Royal Darwin ziekenhuis afgevoerd.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vrouw gered door kat

Een 63-jarige vrouw uit Breda heeft haar leven te danken aan haar kat. De vrouw was in slaap gevallen, maar had een kaars waarschijnlijk niet goed gedoofd. Hierdoor ontstond er brand in de woning. De kat sloeg alarm en maakte haar bazin wakker. De brandweer wist de brand snel te blussen. Ook de vier andere katten van de vrouw werden gered.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Agenten bedreigd met broodmes

Een 15-jarige jongen uit Venlo is opgepakt, nadat hij agenten bedreigde met een broodmes.
De agenten wilden de jongen pakken, omdat hij was weggelopen uit een zorg-instelling. Hij haalde echter een mes tevoorschijn. De agenten wisten de jongen uiteindelijk te overmeesteren met behulp van pepperspray. De jongen probeerde de agenten nog te raken, door het mes naar hen toe te gooien, maar miste zijn doel net. Inmiddels in hij terug bij de instelling.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Amerikaan aangeklaagd na bizarre castratie

Een man uit Norman, Oklahoma is aangeklaagd wegens dierenmishandeling nadat hij zijn hond op een wel heel bizarre manier heeft 'geholpen'.

Nadat een politieagent de hond bloedend aantrof verklaarde de eigenaar een shotgun gebruikt te hebben om de hond te castreren, omdat hij geen geld had om een dierenarts te betalen.

De hond, een kruising tussen een pitbull en een rottweiler houdt er, behalve een aantasting van zijn mannelijkheid, waarschijnlijk verder geen blijvende schade aan over.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Pentagon geeft Linda Tripp schadevergoeding

Het Pentagon heeft een een schikking getroffen in een conflict met Linda Tripp, die een belangrijke rol speelde in de Lewinsky-affaire. De vrouw krijgt 595.000 dollar omdat er vertrouwelijke informatie over haar was gelekt naar het blad The New Yorker.

In de jaren negentig was Tripp degene die in het geheim gesprekken opnam met Monica Lewinsky. Laatstgenoemde had als stagiaire op het Witte Huis een seksuele relatie met de toenmalige president Bill Clinton, dat breed in de media werd uitgemeten. Met name de Republikeinse tegenstanders van Clinton grepen de affaire aan om te pogen de toenmalige president ten val te brengen.

In de periode dat de affaire zich afspeelde, meldde het tijdschrift The New Yorker op basis van informatie van Defensiefunctionarissen dat Tripp bij haar sollicitatie cruciale details over haar verleden had verzwegen. Tripp was namelijk als tiener veroordeeld wegens diefstal. Tripp vond dat de overheid op deze manier wraak nemen voor haar onthullingen en eiste een schadevergoeding.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Grootste ijsberg ter wereld gebroken

Het weekblad Antartic Sun meldt dat de grootste ijsberg van de wereld vorige maand in twee stukken is gebroken. De berg brak in tweeën na een zware storm.

De ijsberg, genaamd B15, drijft voor de kust van Antarctica en was gigantisch van omvang. Voordat de ijsberg in tweeën brak bedroeg de oppervlakte alleen al 11.000 vierkante kilometer. Ter vergelijking: dit is net zo groot als het Caraïbische eiland Jamaica.

De ijsberg brak in maart 2000 af van het pakijs in de Rosszee. Het blokkeerde daarmee de toegang tot open zee, waardoor volgens wetenschappers miljoenen pinguïns zijn omgekomen.

De C19A, een andere ijsberg, is nu de grootste drijvende ijberg op de wereld. Deze berg is minder groot qua omvang dan de B15, 'slechts' 5.600 vierkante kilometer. Deze oppervlakte komt overeen met die van het Aziatische oliestaatje Brunei.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Italiaanse mannen geen snelle beslissers in de liefde

Italiaanse mannen kunnen in de liefde maar moeilijk beslissingen nemen. Uit een enquête blijkt dat een Italiaan er één tot vier maanden over doet vooraleer hij een liefdesverklaring aflegt. Dat schrijft de krant La Repubblica. Het beslissingsproces voor een huwelijksaanzoek neemt zelfs drie tot acht jaar in beslag. Italiaanse vrouwen zijn dan weer sneller in het nemen van dergelijke beslissingen. Zij verklaren een man hun liefde na minder dan een maand. De beslissing om te trouwen gebeurt na twee tot vier jaar.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dodelijk plasje van Chinese spoorwegarbeider

Een spoorwegarbeider in Zuid-China is om het leven gekomen toen hij per ongeluk urineerde op een 380.000 volt stroomkabel, zo meldt de South China Morning Post.

De arbeider werd door de kracht van de stroomstoot tien meter hoog de lucht ingeslingerd, en stierf bijna onmiddellijk. Het ongeval gebeurde in het spoorwegstation van Guangzhou, in de provincie Guangdong.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Zwangere vrouw snijdt penis van haar man af

Twintig maanden cel. Tot die straf is een Vietnamese van 31 veroordeeld in Hanoi voor het afsnijden van de penis van haar man. De vrouw pikte het overspel van haar echtgenoot niet langer en greep naar de schaar. Toen haar dronken man zijn roes uitsliep sneed ze zijn lid af.

De dronken kinderarts bloedde hevig en geschrokken van haar daad, bracht de vrouw haar man naar het ziekenhuis. De rechter hield bij zijn uitspraak rekening met het schuldgevoel van de vrouw en het feit dat ze zeven maanden zwanger is. Toch wil haar man geen risico meer nemen en scheiden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man stuurde ex bloempot met bom

In Nootdorp is, naar nu bekend is gemaakt, vorige week een 39-jarige Hilversummer gearresteerd voor een poging tot moord op zijn ex-vriendin. De man was kwaad dat hij haar huis was uitgezet waardoor hij op straat moest leven.

De boze man stuurde zijn ex een pot vol bloemen en planten met daarin een bom, die op afstand (via een mobieltje) tot ontploffing werd gebracht. De 36-jarige ex-vriendin, wonende aan de Gomarushof in Hilversum, raakte door de explosie niet gewond maar er ontstond wel roet- en rookschade in de woning.

De verdachte heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd. De man bekende tevens de auto van zijn ex voor haar woning in brand te hebben gestoken.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Gewapende overval kindertehuis Dordrecht

In Dordrecht is gisteravond het kindertehuis Trivium overvallen. Om 21.15 uur drongen drie gewapende mannen binnen en bedreigden een aantal kinderen en personeelsleden. Ze werden gedwongen om waardevolle spullen en geld af te geven. Het is niet bekend hoeveel de daders buit hebben gemaakt.

De politie heeft direct na de overval een buurtonderzoek ingesteld, maar vooralsnog zijn de daders spoorloos. In Trivium worden kinderen opgevangen tussen de 0 en 18 jaar. Slachtofferhulp is ingeschakeld om de betrokkenen bij te staan.
A sick mind is a true delight ...