Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Spaanse troonopvolger trouwt in 2004 met tv-journaliste

De Spaanse kroonprins Felipe de Bourbon gaat volgende zomer trouwen met de Spaanse televisiejournaliste Leticia Ortiz Rocasolano, zo is zaterdag bij het Spaanse Hof vernomen.
De 35-jarige zoon van koning Juan Carlos van Spanje en koningin Sofia en prins van Asturië zal donderdag de 31-jarige Leticia Ortiz officieel ten huwelijk vragen in het Zarzuelapaleis, de koninklijk residentie. Leticia Ortiz presenteert het journaal van de Spaanse openbare omroep RTVE.
"Het huwelijk zal in het begin van de zomer 2004 plaatsvinden in de Almudena-kathedraal in Madrid", stelt de officiële mededeling.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Hondsdolheid bedreigt Ethiopische wolf

Een uitbarsting van rabies bedreigt de uiterst zeldzame wolven in Ethiopië, heeft de Britse natuurvorser Stuart Williams vrijdag gezegd. In het Bale-gebergte, het belangrijkste leefgebied van de wolven, zijn in de afgelopen maand minstens twintig wolven aan rabies gestorven, zei Williams. De ziekte is waarschijnlijk verspreid door besmette honden. De wolvenstand in de bergketen had zich net hersteld van een eerdere uitbarsting in 1991. Williams zei dat een vaccinatieprogramma de wolven kan redden, maar dat daarvoor toestemming nodig is van de Ethiopische autoriteiten.
Van de Ethiopische wolf zijn naar schatting 500 exemplaren in het wild overgebleven. De dieren leven in roedels, maar anders dan hun soortgenoten in Europa en Noord-Amerika jagen zij alleen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Franse onbemande camera's missen hun debuut niet

De eerste tien onbemande verkeerscamera's die dit weekeinde op de Franse wegen in gebruik werden genomen, hebben hun debuut niet gemist. Op twee dagen tijd liepen meer dan 2.000 snelheidsduivels tegen de lamp, zo maakten de autoriteiten zondag bekend.
Vrijdag werden 447 chauffeurs geflitst, zaterdag al 1.700 snelheidsduivels. Ze ontvangen hun boete maandag of dinsdag. Voor zondag waren nog geen cijfers bekend. In het weekeind van Allerheiligen is het zeer druk op de Franse wegen.

Op het Franse ministerie van verkeer is men verwonderd over het groot aantal chauffeurs dat betrapt is op overdreven snelheid ondanks de ruime mediabelangstelling en de bekendmaking van de lijst van camera's. Het ministerie benadrukt dat de vrijgeleide die veel automobilisten dachten te hebben met de komst van de flitspalen zal verdwijnen.
"Overdreven snelheid, verantwoordelijk voor één op de twee ongevallen, zal niet meer worden getolereerd", zegt het ministerie. De politiediensten zullen enkel rekening houden met een marge van 5 procent, die overeenkomt met de technische foutenmarge.

Minister van Verkeer Gilles De Robien verklaarde op de radio France Inter dat de Franse regering de druk en de repressie wil opvoeren. De centrum-rechtse regering Raffarin wil het aantal verkeersdoden terugbrengen tot onder de drempel van 6.000 per jaar.
Tegen eind van de maand november zullen over heel Frankrijk honderd radars geïnstalleerd worden. In de "komende 12 en 18 maanden" volgt een duizendtal, herhaalde De Robien.

De invoering van de eerste onbemande camera's bij onze zuiderburen had nochtans een valse start genomen. Amper 48 uur nadat de ministers van Binnenlandse Zaken Sarkozy en van Verkeer De Robien op 27 oktober de eerste camera ingehuldigd hadden, werd deze door vandalen vernield. Maar niet voor lang, het toestel werd hersteld en is opnieuw operationeel.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Toscaanse truffel van 410 gram voor 35.000 dollar verkocht

Een Toscaanse truffel die 410 gram weegt is zaterdagavond per opbod verkocht voor 35.000 dollar. De veiling had plaats in Barberino di Mugello, nabij Firenze.
Het topstuk werd aangekocht door een groep liefhebbers uit Los Angeles, met in hun rangen meerdere restauranthouders. In totaal werden een 20-tal truffels verkocht. De witte truffel van Piemonte is de meest vermaarde uit Italië.
De opbrengst (102.000 dollar) gaat naar drie ziekenhuizen in Firenze, Los Angeles en New York die kinderen met zeldzame aandoeningen verzorgen en missiewerken voor armen in Argentinië.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Zeven x 42.195

Twee Britse avonturiers zijn er in geslaagd in zeven dagen tijd zeven marathons te lopen, verspreid over de hele wereld. Zondag voltooiden de ontdekkingsreiziger Ranulph Fiennes en de arts Michael Stroud in New York hun laatste 42,195 kilometer in een tijd van vijf uur en 25 minuten.

Sir Ranulph (59) en zijn vaste expeditiegenoot Stroud waren aanvankelijk van plan om elke marathon in een ander werelddeel te lopen, onder het motto 7 x 7 x 7. Op Antarctica konden ze echter vanwege slecht weer niet terecht, zodat ze voor hun tweede marathon, afgelopen dinsdag, moesten uitwijken naar de Zuid-Amerikaanse Falkland-eilanden. De overige races waren in Patagonië in Chili (maandag), Australië (woensdag), Singapore (donderdag), Londen (vrijdag) en Caïro (zaterdag). De twee mannen liepen elk in een week tijd 294 kilometer; daarnaast legden ze 72.400 kilometer af in vliegtuigen en auto's.

Ranulph, die ooit als eerste zonder hulp de Zuidpool overstak en door het Guinness Book of Records de grootste hedendaagse ontdekkingsreiziger wordt genoemd, zamelde met de marathons geld in voor de Britse hartstichting. Hij werd afgelopen juni getroffen door een hartaanval, waarna hij een dubbele bypass onderging.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Buitenlandse studenten schuwen VS

Het aantal buitenlandse studenten dat colleges volgt aan Amerikaanse universiteiten is het afgelopen studiejaar met slechts 0,6 procent toegenomen, het laagste percentage in zeven jaar. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoeksrapport. De twee jaren ervoor nam het aantal buitenlandse studenten in de Verenigde Staten nog met bijna 6,5 procent per jaar toe.
Volgens het Amerikaanse Instituut voor Internationale Educatie (IIE), dat het onderzoek liet uitvoeren, is de ontwikkeling te wijten aan het strengere visumbeleid dat de Amerikaanse regering sinds de aanslagen van 11 september 2001 voert. Als het visumbeleid voor studenten niet snel wordt versoepeld, dan dreigen de Amerikaanse universiteiten hun vermogen om de beste studenten ter wereld aan zich te binden te verliezen, aldus het IIE. De universiteiten verdienen jaarlijks zo'n twaalf miljard dollar aan buitenlandse studenten.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Spanje sluit grens Gibraltar na komst cruiseschip met zieke passagiers

Spanje heeft maandagmorgen de grens met de Britse kroonkolonie Gibraltar gesloten. Eerste minister José Maria Aznar heeft daartoe besloten nadat de Britten het cruiseschip Aurora met zieke passagiers aan boord de toestemming hadden gegeven om de haven binnen te varen.

De autoriteiten in Gibraltar zijn niet te spreken over het afsluiten van de grens en spreken van een"buitensporige overreactie". Volgens een woordvoerder van de lokale regering zijn er nog nauwelijks 11 zieken aan boord. Vrijdag waren er dat nog 430. De passagiers werden ziek door een virale darmontsteking. Omwille van de besmettelijke ziekte mocht de Aurora, een schip van de Britse rederij P&O Cruises, vrijdag niet aanmeren in de haven van het Griekse Piraeus. In Gibraltar mogen alleen de gezond verklaarde passagiers het luxeschip verlaten. De Aurora is met 1.900 Britse passagiers en meer dan 800 bemanningsleden op rondreis door de Middellandse Zee. Het cruiseschip vertrok op 20 oktober uit Southampton en heeft reeds Palma (Spanje), Venetië (Italië) en Dubrovnik (Kroatië) aangedaan. Na de tussenstop in Gibraltar wordt het schip woensdag opnieuw in Southampton verwacht.
A sick mind is a true delight ...

Scuderia Ferrari

Kleuter deelt harddrugs uit op school

 Een vijfjarig meisje heeft vorige week op haar school in Hilversum harddrugs uitgedeeld aan klasgenootjes. Ze had de "snoepjes" van haar broer gekregen. Het bleek te gaan om XTC-pillen en heroïne- en cocaïnebolletjes.

Een lerares van de school vertrouwde het niet toen ze zag dat de snoepjes uit een etui kwamen. Bij ondervraging van de klas bleek dat één kind al een pilletje had aangenomen. Niet bekend is of het kind het pilletje ook heeft opgegeten.

De politie heeft de 43-jarige moeder en de drie broers (21, 19 en 16 jaar) van het meisje aangehouden. In de auto van de 21-jarige trof de politie een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De moeder is weer op vrije voeten, maar de broers zijn voorgeleid en zitten nog vast.

Ziek, ziek, ziek, ziek, ziek :( :evil:

Martin

Brit met HIV krijgt acht jaar cel

Een man besmet met het HIV-virus is maandag tot acht jaar cel veroordeeld door een rechter in Londen wegens het besmetten van twee vrouwen met het HIV-virus dat aids kan veroorzaken. De man had bewust onveilige seks met de vrouwen.

De 38-jarige Mohammed Dica is de eerste persoon in Engeland en Wales die met succes is vervolgd wegens het seksueel overdragen van het HIV-virus. Rechter Nicholas Philpot noemde het gedrag van de man tijdens zijn uitspraak " verachtelijk".

Een jury had Dica, een vader van drie kinderen uit Mitcham in zuidwest-Londen, half oktober al schuldig verklaard. Dica toonde geen reactie tijdens de uitspraak. Beide vrouwen, een gescheiden vrouw en een moeder van twee kinderen, lopen nu de kans binnen tien jaar te sterven.

Martin

Man opgepakt na omvangrijke grafschennis

De politie heeft een 59-jarige man uit Wijhe aangehouden, omdat hij ongeveer 250 voorwerpen van openbare begraafplaatsen zou hebben gestolen. Deze objecten, voornamelijk beelden, lantaarns, potjes en vazen zijn bij de man thuis aangetroffen.

De man is vorige week dinsdag aangehouden, maar de politie bracht het nieuws pas maandag naar buiten in belang van het onderzoek. De verdachte heeft diefstallen bekend van begraafplaatsen in onder meer Hattem, Heerde, Epe, Harderwijk, Warnsveld, Holten, Nijverdal, Zwolle en Raalte. Waarschijnlijk is hij tussen een halfjaar en een jaar actief geweest. De man heeft geen motief genoemd.

Volgens de politie reed de Wijhenaar met zijn auto langs begraafplaatsen en nam hij voorwerpen mee die hij mooi vond. De man kon worden opgepakt, nadat getuigen zijn signalement en een beschrijving van zijn auto hadden gegeven. De gestolen voorwerpen brengen in financiële zin weinig op, maar hebben voor nabestaanden een grote emotionele waarde. De politie is een procedure begonnen om de voorwerpen bij de rechtmatige eigenaren terug te brengen.

Martin

Man bereidde vrouw op Tandoori-wijze

Een rechtbank in India heeft een man schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw, die hij daarna op traditionele wijze bereidde, voor zover bekend het eerste geval van Tandoori-mens. Sushil Sharma hangt de doodstraf boven het hoofd.

De voormalige politicus en eigenaar van meerdere restaurants in New Delhi schoot zijn vrouw in 1995 dood en sneed haar in stukjes. Vervolgens ging hij naar een van zijn etablissementen en legde de met boter ingesmeerde lichaamsdelen in een traditionele Indiaase kleioven, waarin het vlees boven houtskool gaar wordt.

Sharma kwam naar eigen zeggen tot zijn daad omdat hij vermoedde dat zijn vrouw overspel had gepleegd. Na de moord dook hij onder bij vrienden. Twee van hen, die net als Sharma belangrijke functies hadden binnen de Congres-partij, zijn maandag schuldig bevonden aan medeplichtigheid.

Martin

Seriemoordenaar vestigt record

Een man die ervan wordt verdacht de zogeheten Green River Killer te zijn, staat op het punt de moord op 48 vrouwen te bekennen. Volgens verscheidene Amerikaanse media ontloopt de 54-jarige verdachte met zijn bekentenis de doodstraf.

Gary Ridgway zal deze week bekennen dat hij 42 vrouwen heeft vermoord van de 49 vrouwen die te boek staan als vermoedelijke slachtoffers van de Green River Killer. Daarnaast bekent hij de moord op zes vrouwen die niet op de lijst slachtoffers voorkomen, aldus bronnen die bij het rechercheonderzoek zijn betrokken.

De Green River Killer dankt zijn naam aan de rivier waar zijn eerste slachtoffers in 1982 werden gevonden. Door zijn hand stierven vooral prostituées, drugsverslaafden en weggelopen tieners. De moorden vonden grotendeels plaats in de jaren tachtig.

De vrachtwagenchauffeur Ridgway werd twee jaar geleden gearresteerd op verdenking van het plegen van zeven moorden.Hij wijst zichzelf met zijn bekentenis wel aan als een van de grootste seriemoordenaars van de Verenigde Staten.

Onder de bekendste Amerikaanse seriemoordenaars zijn 'Pogo de Clown' ofwel John Wayne Gacy, die 33 moorden bekende, Ted Bundy alias 'The Ladykiller' (28 slachtoffers), Jeffrey 'de kanibaal' Dahmer (vijftien moorden), Richard Ramirez (veertien), de 'Wurger van Boston' 'Son of Sam' David Berkowitz (zes) en Charles Manson (vijf).

Martin

Politie houdt verdachte 'wespengraaier' aan

De politie in Breda denkt met de aanhouding maandagmorgen van een 36-jarige Bredanaar de 'wespengraaier' gepakt te hebben. In totaal heeft de politie uit de regio Breda in anderhalve maand tijd 46 meldingen gekregen dat een man vrouwen aansprak dat er een wesp op hun rug zat. Hij zou die er wel even afhalen. Als een vrouw dat goed vond, probeerde de man haar onzedelijk te betasten. Een vrouw deed zelfs haar pantalon omlaag, nadat de man had gezegd dat de wesp daarin was gevallen.

De verdachte is in verzekering gesteld. Volgens de politie ontkent hij elke betrokkenheid.

MS Fan

Delen van Concorde geveild in Parijs

Wie droomt van de pilootstoel van een Concorde in zijn huiskamer, moet op 15 november in Parijs zijn. Daar worden bij Christie's meer dan tweehonderd stukken van 's werelds snelste vliegtuig geveild. Dat meldt de Franse krant 'Le Parisien' maandag.
De stukken die onder de hamer gaan, zijn afkomstig van vijf Concordes van Air France. Geïnteresseerden kunnen onder meer een bod doen op de neus van één van de supersonische vliegtuigen, twee Olympus jetmotoren en verscheidene zogenaamde 'machmeters', waarop de passagiers konden zien met welke snelheid de Concorde op dat moment aan het vliegen was.
Voor de veiling selecteerden Christie's en Air France de zeldzaamste stukken. De meeste daarvan liggen al enkele jaren opgeslagen in pakhuizen.

Omdat het de eerste maal is dat een dergelijke veiling wordt georganiseerd, zijn de startprijzen op "intuïtie' gekozen, aldus veilingmeester Emmanuelle Vidal. De stoel van de boordcommandant werd geschat op 800 à 1.000 euro. Wie een machmeter in handen wil krijgen, zal tussen de 1.500 en 2.000 euro moeten op tafel leggen.
Air France besloot omwille van de oplopende verliezen de Concorde na 27 jaar uit dienst te nemen. Dat gebeurde op 31 mei. British Airways, de andere maatschappij die met Concordes vloog, stopte met supersonische vluchten in oktober.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Medaille voor Russische reddingswerkers

De reddingswerkers die vorige week 33 mijnwerkers bevrijdden uit de Zapadnaya-mijn in het zuiden van Rusland hebben maandag van president Vladimir Poetin een onderscheiding gekregen. Poetin bedankte de 55 reddingswerkers voor hun dapperheid, professionaliteit en doorzettingsvermogen.
Poetin beloofde de veiligheid in de mijnen te verbeteren. Naar het drama in de Zapadnaya-mijn, waar mijnwerkers meer dan een week vastzaten na een ongeluk op 23 oktober, is een onderzoek ingesteld, aldus de president.

Er gebeuren veel ongelukken in de Russische kolenmijnen. Volgens de mijnwerkersbond kwamen daarbij vorig jaar 68 kompels om het leven. In 2001 waren dat er 98. Mijnwerkers protesteren regelmatig omdat hun loon niet wordt uitbetaald of vanwege het toenemende gebrek aan veiligheid in de mijnen.
A sick mind is a true delight ...