Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Citaat van: sledgeMartin, ben je geen bericht vergeten?  :wink:

Dagelijks, waar doel je op :?:

Martin

Peuter in buggy overreden door vrachtwagen

Een jongetje van twee jaar oud is woensdag in Amersfoort in een buggy overreden door een vrachtwagen. Hij overleed vrijwel direct. Zijn zusje van vier raakte gewond, aldus de politie. De moeder, die met haar kinderen de kruising Arnhemseweg met de Everhard Meysterweg wilde oversteken, bleef ongedeerd.

Volgens de politie had de vrachtwagenchauffeur de vrouw en de kinderen over het hoofd gezien. De precieze toedracht van het ongeval staat echter nog niet vast. De chauffeur van de vrachtwagen raakte na het ongeval in een ernstige shocktoestand.

Alan Blues

Citaat van: jimpunkrawkerBritse toeriste overlijdt door roltrap

Een 63-jarige Britse toeriste is gisteren op het Tiburtina-station in Rome een zeer pijnlijke dood gestorven. Toen ze via de roltrap het perron op wilde zakte ze door de roltrap heen en werd ze door de ronddraaiende cilinders platgedrukt. Hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

*slik*

Liever door jouw avatar platgedrukt worden dan door de cilinders van een roltrap....  :?  :?  :?  :?  :?

Martin

Paul McCartney opnieuw vader

Ex-Beattle Sir Paul McCartney is woensdag opnieuw vader geworden. Zijn vrouw Heather Mills zette een zoon op de wereld, zo meldde diverse Britse media donderdag. Het kind kwam een maand te vroeg ter wereld met een keizersnede, aldus de tabloid Daily Mirror.

Het jongetje zal naar verluidt worden vernoemd naar een oom van McCartney, Joseph. De jongste telg in de familie McCartney is een nakomertje. De zanger heeft al drie kinderen uit zijn eerdere huwelijk met Linda McCartney die in 1998 overleed. Dochter Stella is met haar 31 jaar de oudste, gevolgd door Paul van 25 en Mary van 23.

Paul McCartney (61) hertrouwde in juni 2001 met de 35-jarige Heather Mills. Volgens onbevestigde berichten hebben artsen bij Mills, die door een verkeersongeluk een been verloor, stalen platen in haar heupen geplaatst waardoor een natuurlijke bevalling niet mogelijk was.

Martin

Poppenhuis brengt 125.000 pond op

Dingley Hall, een overdadig aangekleed negentiende-eeuws huis met vijftien kamers dat wordt beheerd door zo'n twee dozijn knechten en dienstmeiden, heeft woensdag maar liefst 125.000 Britse pond opgebracht (182.000 euro). Dat is niet gek voor een poppenhuis van nauwelijks drie meter breed.



Dingley Hall is een creatie uit de jaren '70 van de negentiende eeuw. Het is wereldberoemd bij fans van poppenhuizen en het was jarenlang te zien in een Londens museum. Woensdag werd het geveild en het Noord-Duitse Speelgoedmuseum uit Hamburg was bereid er ruim twee keer zoveel als de verwachte prijs van 50.000 pond voor neer te tellen.

Martin

Dief maanrots krijgt acht jaar cel

Een Amerikaanse rechter heeft woensdag een man veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het stelen van stukken rots van de maan uit een kluis van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

De 26-jarige Thad Roberts, een voormalig stagiair aan het Johnson Space Center in Houston, bekende in december de stukken rotsen te hebben gestolen. De maanrotsen werden meegenomen door de astronauten van iedere Apollo-expeditie tussen 1969 en 1972 en zijn 2,5 tot 7 miljoen dollar waard.

Roberts werd gearresteerd in het kader van een FBI-onderzoek dat werd geopend nadat een Belgische rotsverzamelaar de Amerikaanse autoriteiten erop wees dat er via internet maanrots werd aangeboden voor 1.000 tot 5.000 dollar per gram. De rotsen werden aangetroffen in een hotel in Orlando, nadat FBI-agenten via e-mail hadden onderhandeld over de verkoop ervan.

Drie handlangers van Roberts werden eerder veroordeeld voor de diefstal en poging tot heling. Ze kregen straffen variërend van vijf jaar gevangenisstraf tot betaling van een schadevergoeding van 9.000 dollar aan NASA.

Martin

Artsen verwijderen voor 32 kilo aan tumoren

In Mexico hebben artsen bij een vrouw drie tumoren weggehaald die in totaal 32 kilo wogen. Dat meldden Mexicaanse media woensdag op gezag van een woordvoerder van het ziekenhuis in Mexico-stad waar de vrouw werd behandeld.

De kankergezwellen zaten vergroeid in de maag van de 46-jarige vrouw. Door het enorme extra gewicht was ze al een half jaar niet meer in staat om te lopen. Tijdens de operatieve verwijdering drie dagen geleden moest de vrouw op haar zij liggen. Volgens de artsen maakt de vrouw het goed en mag ze binnenkort weer naar huis.

JimPunkRawker

Stel geeft ja-woord per SMS


De Belgische Ingrid (43) en Ronald (40) uit Munsterbilzen zullen vrijdag met elkaar in het huwelijk treden. Zo bijzonder is dit niet, ware het niet dat ze het ja-woord per sms zullen geven.

Het stel vind deze manier van trouwen niet vreemd. "Ingrid heeft me ook via sms ten huwelijk gevraagd. Onze relatie is heel erg afhankelijk van gsm-gebruik", aldus Ronald. Hij werkt zes maanden per jaar als buschauffeur en rijdt dan heel Europa door. Het meeste contact hebben de twee dan via sms.

F1 REM
5 zeges, 16 podiums, 7 poles, 227 punten
27 zeges, 85 podiums, 29 poles, 1860 punten, 443 races

Martin

Dieven met spijt sturen buit naar politie

Een stel berouwvolle dieven uit Den Haag heeft woensdag hun 'buit' per post bij de politie laten afleveren. De politie meldde donderdag dat het bureau in Scheveningen een doos ontving met daarin vijf kentekenplaten. Ook zaten er vijf aan de eigenaren gerichte brieven bij, waarin de dieven anoniem hun spijt betuigden.

In een dronken bui hadden ze de kentekenplaten van de auto's gehaald en naar huis meegenomen. Eenmaal thuis bedachten ze dat ze eigenlijk een hekel aan dit soort vandalisme hadden. Ze besloten daarop de kentekenplaten terug te geven en stuurden bij iedere brief ook 20 euro als schadevergoeding. De politie zorgt ervoor dat de kentekenplaten bij de rechtmatige eigenaars terechtkomen.

Martin

Mel C bang door fanmail uit Utrecht

Ex-Spice Girl Mel C. barst in tranen uit als de Metropolitan Police in Londen haar een videoband toont. Gestuurd door Utrechter A.A. (38) en geadresseerd aan haar privé-adres. Op de band bevredigt de Utrechter zichzelf en besmeurt een foto van Mel C. met zijn sperma.

,,Ik word er misselijk van. Vind het schokkend en angstaanjagend. Natuurlijk krijg ik veel aandacht, maar zoiets heb ik nog nooit mee gemaakt'', zegt Mel C. -voluit Melanie Chrisholm- op 25 oktober 2001 tegen de politie. Utrechter A. is op dan al opgepakt door de recherche.

De zangeres is zich maar al te bewust dat de videoband deel uit maakte van vele pakketten, brieven en kaarten uit Utrecht. En dat maakt het voor haar zo bedreigend. Stelselmatig en zonder aanleiding kreeg ze onaangename post toegestuurd.

(Weer iets uit Utrecht, ik ontken alles :lol: )

Martin

Dodental '11 september' officieel bijgesteld

Het aantal doden door de aanslagen in New York op 11 september 2001 is officieel bijgesteld naar 2752.

Na onderzoek door het bestuur van de Amerikaanse stad zijn er veertig namen geschrapt van de lijst van slachtoffers, aldus The New York Times woensdag.

De aanpassing heeft verscheidene oorzaken. Sommige personen op de dodenlijst bleken toch in leven (in het buitenland), anderen stonden bij nader inzien tweemaal vermeld. Een aantal mensen poogde verzekeringsfraude te plegen door valse namen van slachtoffers op te geven.

Martin

Eerste Franse flitspaal gesloopt

De maandag met veel vertoon in gebruik gestelde flitspaal in La Ville-du-Bois ten oosten van Parijs, heeft het nog geen twee dagen uitgehouden.

Gisteren constateerde de politie dat het volautomatische apparaat volledig was vernield 'met een steen, een zware hamer of een moker'. Eind van het jaar moeten er zeventig van dergelijke flitspalen staan in Frankrijk.

Probleem is dat de palen illegaal zijn. Een wet uit 1978 bepaalt namelijk dat een agent de overtreding moet constateren.

Martin

Voormalige CIA-agent na 20 jaar vrijgesproken

Een voormalige CIA-agent die twintig jaar heeft vastgezeten omdat hij wapens naar Libië zou hebben gesmokkeld, is woensdag alsnog vrijgesproken. Volgens de federale rechtbank in Washington is Edwin Wilson veroordeeld op basis van valse informatie.

Deze zou zijn verstrekt door het Amerikaanse ministerie van Justitie onder de toenmalige president Reagan. Ook zouden ontlastende verklaringen zijn achtergehouden.

De nu 75-jarige Wilson zou eind jaren zeventig illegaal 20 ton explosieven naar Libië hebben verscheept. Het land werd toen al als een pariastaat gezien door de VS. Nadat Wilson in 1980 officieel in staat van beschuldiging was gesteld, vluchtte hij naar Libië. Twee jaar later werd hij door CIA-agenten gekidnapt en teruggebracht naar de Verenigde Staten.

In 1983 werd Wilson door een lagere rechtbank in Texas tot 52 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Tijdens dat proces zei Wilson dat hij de explosieven in opdracht van de CIA aan Libië had geleverd om de banden met Tripoli aan te halen. De dienst ontkende dit toen en beweerde dat Wilson al sinds 1971 niet meer voor de CIA werkte. Uit interne memoranda van de CIA die jaren later boven tafel zijn gekomen blijkt nu het tegendeel.

Martin

Hotelrekening familie Beckham: 635.000 euro

Voor David Beckham is het te hopen dat zijn club Real Madrid een ruimhartig declaratiebeleid voert. De Engelse vedette verblijft met zijn gezin al elf weken in een Madrileens vijfsterrenhotel, in afwachting van "passende" woonruimte voor de glamourfamilie. In die periode is de hotelrekening opgelopen tot het slordige bedrag van 635.000 euro.

De penningmeester van Real Madrid kan de volgende specificatie, met bonnetjes, verwachten: accommodatie (twee suites): 117.000 euro; restaurant: 80.000 euro; roomservice: 26.000 euro; ontvangst gasten: 113.000 euro; parkeren: 26.000 euro; overige kosten (onder meer massage, stomerij, wasserette, verjaardagspartijtje zoon Romeo): 261.000 euro. De barrekening valt relatief mee: 10.000 euro.

"David is onbetwist onze favoriete gast", liet een hotelmedewerker weten. "We zijn gewend aan belangrijke klanten, maar hij vormt een positieve uitzondering. Hij is altijd vriendelijk en aardig. Hij is nooit te beroerd om een handtekening te geven aan andere gasten of het hotelpersoneel. "

Martin

Miljoenen aan bedrijfsgeld via internet vergokt

Een Australische bankmedewerker heeft de afgelopen vijf jaar ongeveer 19 miljoen dollar van zijn werkgever weggesluisd en vergokt op het internet. Kim David Faithfull werd hiervoor woensdag tot vijf jaar cel veroordeeld.

De 36-jarige verspeelde soms een half miljoen per week aan zijn gokverslaving. Hij maakte electronisch geld over van de Commonwealth Bank om zijn illegale praktijken te kunnen volhouden. Rechter Kevin Hammond zei verbaasd te zijn dat Faithfull zolang zijn gang kon gaan. Dit meldt The Sydney Morning Herald.

De fraude werd pas ontdekt toen een vertwijfelde Faithfull zijn misdrijf via een briefje bekende aan zijn bankcollega's. De Commonwealth Bank heeft intussen laten weten de procedures en controles te hebben aangescherpt om risico's in de toekomst te minimaliseren.