Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Spin veroorzaakt sneeuwalarm

Misleid door een spin heeft de nationale meteorologische dienst van Frankrijk per abuis gewaarschuwd voor sneeuw. Het dier had een web over een weerstation gesponnen. Het web was door de aanhoudende koude in een sluier van ijs veranderd.

De data van het station in Dinard (Bretagne) waren automatisch doorgegeven aan de centrale computer, die de verkeerde conclusie trok en waarschuwde voor sneeuw. Volgens een woordvoerder van Météo-France woensdag komen vergissingen ook wel eens voor door vogels die een nest op een weerstation bouwen.

Martin

Ziekenhuispastor ontslagen wegens verduistering

Het Tilburgse St. Elisabethziekenhuis heeft een pastoraal medewerker van de ziekenhuiskapel ontslagen wegens fraude. De man heeft bekend dat hij vele tienduizenden euro's heeft verduisterd. De pastor haalde onder meer geld uit de collecteschalen van de ziekenhuiskapel en gebruikte rekeningen van het ziekenhuis om privébetalingen te doen.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is voor minimaal 80.000 euro gefraudeerd. Het ziekenhuis onderzoekt het exacte bedrag. De man was bijna 25 jaar in dienst van het ziekenhuis. De woordvoerder spreekt van een " tragische gebeurtenis". "Een pastor is een vertrouwenspersoon. Het is de laatste mens waarvan je zoiets verwacht."

De geestelijk verzorger kon de afgelopen vijftien jaar zijn gang gaan. " Hij had het beheer over een rekening voor de ziekenhuiskapel. Wij wisten niet van het bestaan van deze rekening", aldus de woordvoerder. De rekening werd niet gecontroleerd door de accountantsdienst van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat in de toekomst weer gefraudeerd kan worden. Tegen de fraudeur is aangifte gedaan en het verduisterde geld wordt teruggevorderd. Op zijn bankrekeningen is beslag gelegd.

Martin

Rekenles nog vaak met guldens

Naar schatting 300.000 kinderen op basisscholen leren bijna twee jaar na invoering van de euro nog steeds rekenen in guldens.

De kinderen krijgen daardoor geen goed besef van prijzen. Veel scholen hebben overheidsgeld voor aangepast lesmateriaal aan andere zaken besteed. Dat blijkt uit onderzoek van Winkelman en Van Hessen (WVH), een adviesbureau dat ontwikkelingen in het onderwijs volgt.

WVH stelt na een steekproef onder 150 basisscholen dat veel scholen het budget niet voor nieuwe leermethodes hebben aangewend. WVH vindt dat schokkend, omdat kinderen nu leren rekenen met de gulden, terwijl ze opgroeien met de euro. Zij worden daardoor gestoord in hun ontwikkeling van prijsbesef, aldus WVH.

Martin

Frankrijk schrapt vrije pinksterdag

Op tweede pinksterdag wordt er voortaan gewerkt in Frankrijk. De regering heeft besloten de dag als officiële feestdag te schrappen.

Dat meldden gisteren zowel de zakenkrant Les Echos als het populaire dagblad France-Soir. De premies van de extra werkdag, berekend op 1,9 miljard euro, zullen worden besteed aan uitbreiding van voorzieningen voor bejaarden. Het zou volgens de twee kranten onder andere gaan om een uitbreiding van 100.000 speciale bedden in bejaardentehuizen. Alleen boeren, beoefenaars van vrije beroepen, werklozen en niet-belastingplichtige bejaarden hoeven niet mee te betalen. Aanleiding voor de maatregel is de dood afgelopen zomer van 15.000 Franse bejaarden tijdens de hittegolf. Uit onderzoek bleek dat het aan veel voorzieningen voor bejaarden ontbrak.

MS Fan

Poolse bisschop veroordeeld voor ongeval in dronken toestand

De Poolse bisschop Mgr. Andrzej Sliwinski is maandag door een Poolse rechtbank tot achttien maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld. De bisschop werd schuldig bevonden aan het veroorzaken van een aanrijding in dronken toestand.
Na het ongeval, waarbij een vader en zijn dochtertje gewond raakten, bood de bisschop onmiddellijk zijn ontslag aan bij paus Johannes Paulus II. Die aanvaardde het ontslag.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Eén klant op twintig is weegschaalfraudeur

Vijf procent van de Belgische consumenten sjoemelt wel eens met het afwegen en prijzen van groente en fruit in de supermarkt. Zo blijkt uit navraag bij verschillende supermarkten. Simpelweg door stiekem na het wegen nog een appeltje extra in het zakje te leggen of bijvoorbeeld de Jonagold voor een Elstar aan te zien. Fraude op kleine 'schaal', maar op jaarbasis berokkenen weegschaalfraudeurs heel wat euro's schade.

Appelen met peren vergelijken, heel wat consumenten doen het. Letterlijk dan wel. Supermarkten als Delhaize en Carrefour bieden de consument de mogelijkheid om groente en fruit zelf te wegen. Maar dat gebeurt niet altijd met de juiste maten en gewichten.

De methode is simpel: na het wegen van groente of fruit nog gauw iets extra's in het zakje gooien. Of in plaats van de toets van de dure Jonagold-appel 'per ongeluk' die van de goedkopere Elstar indrukken. Een appeltje voor de dorst zou je kunnen zeggen, maar supermarkten kunnen er niet om lachen. "Het is erg moeilijk om zo'n diefstal vast te stellen", zegt Delhaize-zaakvoerder Jozef Schroeders. "Je kan iemand niet zomaar beschuldigen van diefstal. Als ik iets zie maak ik meestal een opmerking. Voor we kunnen ingrijpen, moet de man of vrouw in kwestie eerst alle kassa's gepasseerd zijn. Appelen en peren zijn producten die zich er toe lenen. En in het aardbeienseizoen zijn de bakjes meestal ook iets voller dan anders. Als ik iets zie, maak ik gewoon een opmerking."

Als de weegschaalfraudeur toch weet te ontsnappen aan het oog van het personeel, zijn er nog altijd de inspecteurs. "Delhaize werkt samen met de bewakingsfirma Eurogard", aldus Schroeders. "Geregeld loopt er wel een inspecteur in onze supermarkt. En als je pech hebt, loop je tegen de lamp."

Kassa

Supermarkt-keten Aldi heeft de weegschaalfraude op een andere manier opgelost. Daar rekenen ze op het fingerspitzengefühl van de kassiersters. "Bij ons staan de weegschalen aan de kassa's", zegt zaakvoerster José Roijens. "Uit ervaring weten onze kassiersters wel of de afgebeelde prijs overeenkomt met de hoeveelheid. Dit systeem is nu al drie jaar ingevoerd. Want voorheen merkten we dat er toch heel wat gesjoemeld werd met de prijzen. Dat risico hebben we nu zowat tot nul herleid."

Veel winkels schakelen over op een dergelijk systeem, maar haken dan weer af, omdat de investering niet opweegt tegen de schade die weegschaalfraude oplevert. Schroeders: "Het gaat natuurlijk maar om enkele producten. Maar vele kleintjes, maken één groot."

Hoe zwaar weegschaalfraude doorweegt in het kostenplaatje is moeilijk te zeggen. "Weegschaalfraude klasseren we onder de noemer winkeldiefstal. In grootsteden kan dat oplopen van 0,5 tot 1 procent van de totale omzet", zegt Luc Andries van Unizo.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Liefdadigheid met een betaalpasje in Singapore

Moslims in Singapore kunnen liefdadigheidsdonaties tijdens de ramadan met een betaalpasje doen. De ultramoderne stadstaat heeft bij verschillende moskeeën een apparaatje geplaatst waarmee elektronisch geld wordt afgeschreven voor de minder bedeelden, maakte de Islamitische Religieuze Raad van Singapore dinsdag bekend. De betaalpasjes, die door de stad worden uitgegeven, werden al gebruikt als metropassen. Ongeveer 15 procent van de vier miljoen inwoners van Singapore is moslim.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Brandende Jackass-Aussie breekt botten

Australiërs zijn rare vaders. Een man (39) wilde zijn twee zoontjes entertainen met een échte Jackass-stunt.
Net als de gek van de populaire muziekzender MTV overgoot hij zichzelf met benzine. Hij kroop daarna op een mountainbike en stak zichzelf in brand. Als een brandende toorts reed hij van de trappen van een gebouw naar beneden en toen liep het mis. De bedoeling was dat een aantal matrassen de rijdende fakkel moesten opvangen, maar de man knalde er door. De vader brak bij de val heel wat botten, neus en pols en hij liep ook nog ernstige brandwonden op.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Alligator ontsnapt in bagageruimte Boeing

Een alligator ontsnapte maandag uit zijn kooi in de bagageruimte van een Boeing 767 die uit Miami in Florida kwam.
Toen de bagageruimte van het vliegtuig bij de landing in Newark werd geopend, merkte men dat de krokodil vrij rondliep tussen de bagage. Speciale agenten slaagden erin om het reptiel terug in zijn kooi bij zijn drie vriendjes te steken. Of dit gebeurde na een rondje 'gator wrestling', een erg populaire sport in Florida, is niet bekend.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Citaat van: MS FanEén klant op twintig is weegschaalfraudeur

Vijf procent van de Belgische consumenten sjoemelt wel eens met het afwegen en prijzen van groente en fruit in de supermarkt. Zo blijkt uit navraag bij verschillende supermarkten. Simpelweg door stiekem na het wegen nog een appeltje extra in het zakje te leggen of bijvoorbeeld de Jonagold voor een Elstar aan te zien. Fraude op kleine 'schaal', maar op jaarbasis berokkenen weegschaalfraudeurs heel wat euro's schade.

Appelen met peren vergelijken, heel wat consumenten doen het. Letterlijk dan wel. Supermarkten als Delhaize en Carrefour bieden de consument de mogelijkheid om groente en fruit zelf te wegen. Maar dat gebeurt niet altijd met de juiste maten en gewichten.

De methode is simpel: na het wegen van groente of fruit nog gauw iets extra's in het zakje gooien. Of in plaats van de toets van de dure Jonagold-appel 'per ongeluk' die van de goedkopere Elstar indrukken. Een appeltje voor de dorst zou je kunnen zeggen, maar supermarkten kunnen er niet om lachen. "Het is erg moeilijk om zo'n diefstal vast te stellen", zegt Delhaize-zaakvoerder Jozef Schroeders. "Je kan iemand niet zomaar beschuldigen van diefstal. Als ik iets zie maak ik meestal een opmerking. Voor we kunnen ingrijpen, moet de man of vrouw in kwestie eerst alle kassa's gepasseerd zijn. Appelen en peren zijn producten die zich er toe lenen. En in het aardbeienseizoen zijn de bakjes meestal ook iets voller dan anders. Als ik iets zie, maak ik gewoon een opmerking."

Als de weegschaalfraudeur toch weet te ontsnappen aan het oog van het personeel, zijn er nog altijd de inspecteurs. "Delhaize werkt samen met de bewakingsfirma Eurogard", aldus Schroeders. "Geregeld loopt er wel een inspecteur in onze supermarkt. En als je pech hebt, loop je tegen de lamp."

Kassa

Supermarkt-keten Aldi heeft de weegschaalfraude op een andere manier opgelost. Daar rekenen ze op het fingerspitzengefühl van de kassiersters. "Bij ons staan de weegschalen aan de kassa's", zegt zaakvoerster José Roijens. "Uit ervaring weten onze kassiersters wel of de afgebeelde prijs overeenkomt met de hoeveelheid. Dit systeem is nu al drie jaar ingevoerd. Want voorheen merkten we dat er toch heel wat gesjoemeld werd met de prijzen. Dat risico hebben we nu zowat tot nul herleid."

Veel winkels schakelen over op een dergelijk systeem, maar haken dan weer af, omdat de investering niet opweegt tegen de schade die weegschaalfraude oplevert. Schroeders: "Het gaat natuurlijk maar om enkele producten. Maar vele kleintjes, maken één groot."

Hoe zwaar weegschaalfraude doorweegt in het kostenplaatje is moeilijk te zeggen. "Weegschaalfraude klasseren we onder de noemer winkeldiefstal. In grootsteden kan dat oplopen van 0,5 tot 1 procent van de totale omzet", zegt Luc Andries van Unizo.

Kan in Nederland bij de meeste AH's niet gebeuren. Daar wordt de groente en het fruit aan de kassa gewogen. Zit in de prijsscanner ingebouwd.
Maar de kassieëre moet wel het verschil weten tussen een spruitje en een spercieboon.
De meeste appelsoorten zijn er ook per 6 voorverpakt en niet los verkrijgbaar. Ook twee keer drie soorten.  
Dus kan ik, en zou ook niet, frauderen.

Martin

Uitgehongerde kinderen schokken VS

Op de koelkast was een slot gemonteerd. Daardoor kon geen van de kinderen eten 'stelen'. Hun dagelijkse voeding bestond uit cornflakes, pannenkoekbeslag, pindakaas en jam. Toen de politie de vier uitgehongerde kinderen ontdekte, woog geen van hen meer dan 25 kilo.
De vier kinderen waren zwaar ondervoed. Zó erg, dat zij rondliepen met opgezwollen buiken en zwart tandvlees.

Bruce (19), de oudste van de vier, werd acht jaar geleden geadopteerd. Hij was toen 11 jaar en werd weggehaald bij zijn biologische ouders omdat hij ernstig ondervoed was. Zijn adoptief ouders, Raymond (50) en Vanessa Jackson (48), namen talloze probleemkinderen op. Het gezin stond in de buurt bekend als liefdevol en zeer godsdienstig.

Officier van justitie Vincent Sarubbi kan zijn afschuw amper onder woorden brengen en spreekt van de 'meest vreselijk vorm van kindermishandeling ooit' in de staat New Jersey.

Een van de maatschappelijk werkers meldde diverse keren dat het gewicht van de jongens beneden peil was.

Negen medewerkers van de kinderbescherming in de staat New Jersey die direct of indirect verantwoordelijk waren voor het toezicht op het adoptiegezin, zijn ontslagen. De adoptief ouders zitten in voorarrest. Zij zijn aangeklaagd wegens ernstige mishandeling en het in gevaar brengen van het welzijn van de vier kinderen: Bruce (19); Keith (14); Tyrone (10) en Michael (9).

Martin

Agenten ontslagen vanwege mishandeling

Drie agenten van de Utrechtse politie worden ontslagen omdat ze afgelopen zomer op het politiebureau een arrestant hebben mishandeld.

De korpsleiding had de drie mannen - een 42-jarige brigadier, een 29-jarige hoofdagent en een 34-jarige agent - meteen na het incident al geschorst. Na een intern onderzoek besloot de leiding tot het ontslag. Binnenkort beslist het openbaar ministerie of de betrokken agenten ook strafrechtelijk worden vervolgd.

De arrestant was in juni van dit jaar opgepakt wegens openbare dronkenschap. Politiewoordvoerder Jens wil niet zeggen wat zich daarna precies afspeelde. Wel laat hij weten dat de agenten meer geweld dan noodzakelijk gebruikten toen de man zich verzette. Volgens de politie heeft hij geen blijvende schade overgehouden aan de mishandeling.

(Ja, ik weet het, ik woon ook in Utrecht.
Maar ik werk niet bij de politie, ik ben onschuldig. :lol:  :lol: )

Martin

Turkse krijgt zesde drieling

Een 28-jarige Turkse vrouw uit het stadje Kahtali in Oost-Turkije krijgt voor de zesde keer op rij een drieling. Dat meldde het Turkse dagblad Radikal woensdag.

Fatma Saygi beviel op haar achttiende van haar eerste drieling. Over drie maanden verwacht ze moeder van achttien kinderen te zijn.

Volgens hoogleraar Mecit Aryaz van de universiteit van Istanbul gaat het om een unieke gebeurtenis. Bij zijn weten is het in de wereld nog nooit voorgekomen dat een vrouw zes keer achter elkaar van een drieling is bevallen.

De familie Saygi woont in een woning van twee kamers en heeft grote financiële problemen. "Ik heb alle vijftien met de borst moeten voeden", zei de zwangere moeder in een vraaggesprek met de krant. Turkije kent geen kinderbijslag.

JimPunkRawker

Britse toeriste overlijdt door roltrap

Een 63-jarige Britse toeriste is gisteren op het Tiburtina-station in Rome een zeer pijnlijke dood gestorven. Toen ze via de roltrap het perron op wilde zakte ze door de roltrap heen en werd ze door de ronddraaiende cilinders platgedrukt. Hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

*slik*

F1 REM
5 zeges, 16 podiums, 7 poles, 227 punten
27 zeges, 85 podiums, 29 poles, 1860 punten, 443 races

sledge

Martin, ben je geen bericht vergeten?  :wink:
Ik leef ook nog (een (heel klein) beetje)