Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Jasper

Piloot weigert dikke vrouw aan boord te nemen

In Kairo (Egypte) is een rel ontstaan nadat de piloot van een vlucht naar Dubai weigerde een vrouw van 190 kilo mee te nemen in zijn vliegtuig. Hij deed dit omdat hij moeilijkheden verwachtte tijdens de vlucht met de zwaarlijvige vrouw. Hierop volgde een protest en discussie met 100 medepassagiers die zeker drie uur duurde. Er werden twee artsen bijgehaald die schriftelijk verklaarden dat de vrouw volledig gezond was. Pas hierna stemde de piloot toe en liet de vrouw aan boord.


Martin

Jasper :oops:  :oops:  :oops:

Hey, leuk dat je een bericht plaats, maar ik moest er drie verwijderen, die stonden er al.

Lees eerst even terug.
Geld niet alleen voor Jasper.

Martin

Ruim 3 miljoen bezoekers door poorten Efteling

Attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel heeft dit seizoen 3,2 miljoen bezoekers getrokken. Zondag was het park voor het laatst open. Op 6 december begint de vijfde WinterEfteling. In 2002, het jaar waarin De Efteling haar vijftigste verjaardag vierde, passeerden 3,4 miljoen mensen de poorten.

Een woordvoerder van De Efteling is tevreden over het aantal bezoekers. Dat dit iets achterblijft bij het recordjaar 2002 wijt hij aan het extreem mooie zomerweer. "Dan kiezen mensen een alternatief. Ze gaan naar het strand en niet naar De Efteling", zei hij.

Op 7 november slaat De Efteling een nieuwe weg in. Dan is de première van de musical Doornroosje, waarvoor een speciaal theater is gebouwd, dat deel uitmaakt van het Uitrijk. Onderdeel van dit Uitrijk is ook een groot vakantiepark. De bouw van dit park wordt opgehouden door een aantal juridische procedures. Bovendien hebben actievoerders van GroenFront! een actiekamp opgeslagen in het bosgebied.

GroenFront! is tegen de bouw van het vakantiedorp omdat het vindt dat kostbare natuur verloren gaat door de bouwplannen van De Efteling.

Martin

Doden door kou in Hongarije

Door hevige kou zijn sinds zaterdagmorgen zeker zes mensen in Hongarije om het leven gekomen. Dat heeft de politie zondag gemeld.

De Hongaren werden verrast door een plotselinge daling van de temperatuur van gemiddeld 5 graden Celsius boven nul tot gemiddeld 5 graden onder nul. In het noorden van het land viel tussen de 5 en 20 centimeter sneeuw.

Vorig jaar eiste de kou in Hongarije zeker tachtig levens.

McChouffe

Tholos wil videogateways bouwen in grote steden

Tholos Systems, een relatief onbekend bedrijf uit Oostenrijk, is van plan om videogateways te bouwen in een aantal grote steden. Dit schrijft de Duitse nieuwssite Heise. De gateways hebben de vorm van een grote cilinder, met een doorsnede van ongeveer zeven meter. Ze zijn zeer geavanceerd: de buitenkant van de cilinders is bekleed met een scherm, dat een live 360°-panaromabeeld van een andere stad weergeeft. Bovendien kunnen voorbijgangers dankzij drie camera's, 22 microfoons en hetzelfde aantal luidsprekers communiceren met mensen uit de andere stad.

De kostprijs is niet mals, één gateway kost ongeveer twee miljoen euro. Die kosten zouden gedekt worden door het afbeelden van reclame, wat ongeveer 13 procent van de totale 'speeltijd' zal innemen.
Om de dure hardware te beschermen voor diefstal en vandalisme zijn de gateways voorzien van een speciale wand, waar graffity geen vat op heeft. Ook zal het geheel bewaakt worden door een security-dienst.
De eerste virtuele verbinding is gepland voor mei 2004, tussen Wenen en London. Eind 2008 zou elke Europese hoofdstad een gateway moeten hebben.


His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

MS Fan

Driftige automobilist laat flitskast ontploffen

Een onbekende heeft een flitskast aan de Julianalaan in Breda opgeblazen. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat een gefrustreerde 'geflitste' automobilist op een wel erg rigoureuze maatregel wraak heeft willen nemen.

Volgens een woordvoerder bedraagt de schade enkele tienduizenden euro's. Brokstukken van de kast met fotocamera en radarapparatuur lagen tientallen meters in het rond verspreid. Buurtbewoners werden wakker van de harde klap. De politie onderzoekt of de dader een hoeveelheid vuurwerk heeft gebruikt of springstof.
Bewoners van de Julianalaan hebben lange tijd bij gemeente en politie moeten vragen om de flitspaal. Die was sinds juni in gebruik. De politie hoopt dat de film met daarop de betrapte automobilisten nog voor het onderzoek is te gebruiken.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Ikea vliegt klanten op en neer naar winkel

Meubelwarenhuis Ikea vliegt klanten heen en weer naar de dichtstbijzijnde vestiging. De klanten hadden geklaagd dat zij in het afgelegen noordelijk deel van Noorwegen nooit naar de Ikea konden.

De speciale vluchten zullen vanaf november beginnen en kosten per persoon 50 pond voor een retourtje Ikea in Trondheim. Bussen zullen de klanten vervoeren van en naar de winkel. Wie dingen koopt die te groot zijn om mee te nemen, krijgen korting op de afleverkosten in het verre Noorden.

Ongeveer 6.000 mensen uit verschillende plaatsen in het hoge Noorden tekenden een petitie om een winkel van Ikea in hun omgeving te krijgen. Ikea reageert nu met de speciale chartervluchten. 'Het is een experiment en een teken van ons enthousiasme over de handtekeningenlijst', licht een woordvoerder van de winkelketen toe. De eerste vlucht vertrekt op 8 november.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Vrouwen gaan (bijna) even vaak vreemd als hun mannen

De gelijkheid tussen de seksen is weer een stapje dichterbij gekomen. Want volgens een onderzoek waarvan de Sunday Times de resultaten publiceert, plegen vrouwen vrijwel even vaak overspel als de mannen die zich daar al eeuwenlang aan te buiten gaan. De cijfers zijn afkomstig van Grant Tornton Forensic and Investigation Services, een Britse firma die zich bezig houdt met adviezen over de financiële kant van echtscheidingen.

Grant Tornton vroeg aan een vijftigtal prominente 'scheidingsadvocaten' wat de meest voorkomende oorzaken zijn voor het op de klippen lopen van relaties. Een daarvan is natuurlijk 'buitenechtelijke relaties' en daarover zei 55 procent van die advocaten dat het vooral mannen zijn die de schuld dragen, terwijl 45 procent de vrouw als de 'hoofdoverspelige' aanwees. Dat laatste is een veel hoger percentage dan bij eerdere onderzoeken en dat komt volgens de onderzoekers onder meer door de betere contraceptiva, de grotere gelijkberechtiging op het werk en de steeds simpeler echtscheidingsprocedures. "Vrouwen hebben tegenwoordig niet alleen de pil, ze hoeven ook niet langer zo bang te zijn dat hun man hen buitengooit als ze van het rechte pad afwijken en ze dan financieel aan de grond komen te zitten. En daarnaast zijn vrouwen niet meer zo aan hun huis gebonden als vroeger, zelfs als ze niet werken", zegt psychologe en relatie-expert Susan Quilliam over het onderzoek.

Wie van de partners ook verantwoordelijk is voor het groeiende aantal echtscheidingen, de ondervraagde advocaten signaleren hoe dan ook groeiende twijfels aan de duurzaamheid van het huwelijk. Dat wordt het duidelijkst weerspiegeld in het feit dat steeds meer koppels in Engeland nu 'voorhuwelijks-contracten' afsluiten, om de financiële gevolgen van een breuk vooraf te regelen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Inwoners Canadese Steinbach stemmen voor drankgebruik

De burgemeester van het Canandese Steinbach kan er niet om lachen maar het zal de inwoners een rotzorg wezen. Zij mogen voortaan alcohol drinken. In een referendum stemde 50,9 % van de inwoners pro alcohol.
Van een eerste café is er evenwel nog geen sprake. Restaurantuitbater Peter Verstoep is alvast blij met de uitslag van de stemming. De opheffing van het drankverbod maakt meteen ook een einde aan de alcoholvlucht naar het nabijgelegen Winnipeg. De burgemeester is minder gelukkig. «Omdat het lage criminaliteitscijfer te danken was aan het verbod. Nu de inwoners zich uitgesproken hebben voor alcoholgebruik vrees ik dat er nog referendums zullen volgen. Ze zullen ook pizzarestaurants en café's vragen waar alcohol geserveerd mag worden», besluit Les Magnusson.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Man overlijdt na botsing met tram

Op het Damrak in Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige Engelsman om het leven gekomen na een botsing met een tram. De tram schepte de man toen hij de weg overstak.
Hulpdiensten moesten eraan te pas komen om het slachtoffer onder de tram vandaan te krijgen. De Engelsman overleed ter plaatse.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Meisje ontsnapt aan ontvoering in Heerlen

Een 17-jarig meisje uit Heerlen is vandaag (zondag) tenauwernood ontsnapt aan een ontvoering.

Rond half vijf vanmiddag reed ze met haar scooter over de Groene Boord in Heerlen. Bij de kruising met de Gasthuisstraat en de Voskuilenweg moest ze vervolgens wachten voor een stoplicht.

De bestuurder van een Mercedes, die achter haar voor het rode licht stond te wachten, stond plots naast haar. De man sommeerde haar om in zijn auto te stappen. Hij trok haar helm van haar hoofd en pakte haar vast. De 17-jarige Heerlense kon echter ontkomen door flink gas te geven. De politie is dringend op zoek naar getuigen van het voorval.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

'Regering Bush verzwijgt info 11-9'

De Amerikaanse commissie die de aanslagen van 11 september onderzoekt, is van plan om de regering Bush voor de rechter te dagen. Dat meldt de krant The New York Times.
Directe aanleiding hiervoor is volgens commissievoorzitter Kean het achterhouden van cruciale informatie. De regering Bush zou opzettelijk geheime documenten van de inlichtingendiensten achterhouden. Hij wil die nu via de rechter loskrijgen, in het belang van het onderzoek.
De commissie doet onderzoek naar de gemaakt fouten van de inlichtingendiensten rondom de aanslagen. President Bush was destijds tegen het in het leven roepen van de commissie, maar heeft wel beloofd mee te zullen werken met het onderzoek.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Familie vindt drie dode baby's op zolder

Een familie op het platteland van Texas is bij een verbouwing aan het huis waar zij al drie jaar woont op zolder gestuit op drie gemummificeerde babylijkjes.

Een was gewikkeld in een handdoek, een in een deken en een in een laken in een papieren zak. De politie is op zoek naar de vorige bewoners.

Martin

Rechter verbiedt crucifix op school, opwinding in Italië

,,Een belediging voor het Italiaanse volk.'' Dat was gisteren de reactie van kardinaal Tonini op het besluit van een rechtbank in Aquila bij Rome dat een openbare school het kruisbeeld uit de klaslokalen moet verwijderen.

Het nieuws veroorzaakte grote opwinding in Italië: alle tv journaals en kranten openden er mee. Dat had ook alles te maken met de 'aanstichter' van deze 'beeldenstorm': Adel Smith, leider van een kleine militante moslimorganisatie. Smith, dit jaar eerder in het nieuws omdat hij tijdens een live-tv-show op de vuist ging met opponenten, pikte het niet dat zijn kinderen op school geconfronteerd werden met 'een religieus symbool'.

De rechtbank stelde hem in het gelijk en gaf een lagere en een kleuterschool in het dorp Ofena opdracht de kruisbeeldjes te verwijderen.Tonini noemde dat schandelijk, rechtse kranten als Il Giornale spraken van 'Taliban-justitie'.

Het conflict raakt een twistpunt tussen kerk en staat: omdat het bijzonder onderwijs nooit gefinancierd werd door de overheid, bevat het rooster op de openbare scholen ook godsdienstlessen en zijn Maria-afbeeldingen en kruisbeeldjes ook in scholen en klaslokalen van het openbaar onderwijs heel gewoon. In het verleden is daar vaker tegen geageerd, maar nog nooit door eenmoslim.

De overweging van de rechtbank wasdat het toestaan van kruisbeelden zou kunnen leiden tot symbolen van andere religies in de openbare scholen.

Martin

Overvallers verliezen kluis

Criminelen die zaterdagmorgen een ramkraak pleegden op een bank in het Groningse Sappemeer, zullen daar niet met veel plezier aan terugdenken. De dieven verloren onderweg hun buitgemaakte kluis.

De rovers reden met een shovel de gevel van een bank aan de Noorderstraat in puin. Ze tilden de kluis van de pinautomaat met de shovel in de laadbak van hun auto. Hierna maakten ze zich uit de voeten. Door de hoge snelheid van het voertuig schoof de kluis van de laadbak.

De daders durfden niet te stoppen om de buit weer op te rapen. De politie schakelde een berger in, die de kluis in de loop van de ochtend heeft weggehaald. De overvallers zijn ontkomen.