Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

MS Fan

Britse filmmaker smokkelt Australische kikkers in koffer

Een Britse filmmaker, die reeds verschillende onderscheidingen ontving voor zijn natuurfilms, moest zich dinsdag in Perth voor het gerecht verantwoorden voor smokkel. Hij probeerde honderden kikkers en hagedissen het land uit te krijgen in zijn bagage.
Michael Linley werd gearresteerd op de luchthaven van Perth toen de douane meer dan 200 levende dieren aantrof in zijn koffers. Linley, die schuldig pleit, won internationale prijzen voor zijn werk voor natuurbehoud. Hij werkte onder meer voor National Geographic. Linley werd vrijgelaten op borgtocht. Of de kikkers en hagedissen vrijkwamen, wordt niet gemeld.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Hagenaar dreigt met mes in trein naar Den Helder

Een passagier die een 31-jarige inwoner van Den Haag aansprak op zijn gedrag in de trein naar Den Helder, is door de Hagenees bedreigd met een mes. De messentrekker viel een vrouw lastig en werd daarop aangesproken door een passagier.
De dader werd bij het station van Anna Paulowna bij het uitstappen opgepakt door de politie. Het steekwapen had hij niet meer op zak. Dat troffen de agenten echter aan in een vuilnisbak in de trein.
Vorige week maandag kreeg een inwoner uit Texel een pistool tegen zijn hoofd gedrukt in de trein op het traject Schagen-Den Helder. Het slachtoffer werd in een eerste-klassecoupé door drie gemaskerde jongeren beroofd van zijn jas, tas en portemonnee. Die daders zijn niet gepakt.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Burger King op luchthaven Bagdad populair

Fastfoodketen Burger King heeft een gouden slag geslagen met één van haar nieuwste vestigingen. Het bedrijf plaatste op de luchthaven van Bagdad de eerste Burger King van Irak. Dat heeft men geweten. Het restaurant verkoopt dagelijks ruim 5000 hamburgers, telt een omzet van 15.000 tot 18.000 dollar en zit daarmee in de toptien van bestlopende restaurants van het bedrijf ter wereld.
De omzet wordt echter niet door de Irakezen gegenereerd. Op het vliegveld zijn namelijk meer dan zesduizend Amerikaanse militaiten gestationeerd. Velen van hen verruilen hun gratis maaltijd in de kantine liever voor een vette maaltijd in de Burger King. Het personeel bestaat overigens ook niet uit Irakezen, maar uit gastarbeiders.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Brutale dief jat scooter bij tv-opname

Gistermiddag heeft een hele brutale dief een scooter onder de neus van drie rechercheurs gestolen. Het gebeurde tijdens opnamen voor het opsporingsprogramma 'Ter Plaatse' van TV Noord-Holland in Hilversum.
De rechercheurs figureerden in de reconstructie van een overval op een juwelier in het centrum van Hilversum. Voor de opnamen stond de scooter met draaiende motor klaar voor de winkel. De rechercheurs moesten enkele meters van de scooter buiten beeld vandaan blijven. Op dat moment sprong een ongeveer 20-jarige man op de scooter en reed er mee weg. Van de diefstal zijn geen opnamen gemaakt.
De drie rechercheurs wisten eerder tijdens de opnamen nog wel een winkeldief te pakken.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Echtgenote met pistool tegen het hoofd aan het strijken gezet

Een Franse bouwvakker heeft zijn vrouw een pistool tegen de slaap gedrukt om haar te dwingen zijn overhemden te strijken. Een rechtbank in Saint-Etienne veroordeelde hem daarvoor dinsdag tot vier maanden gevangenisstraf. Zijn advocaat had vrijspraak gevraagd met het argument dat de vrouw het incident alleen maar gebruikte om meer uit de scheiding te slepen waarin het paar verkeert.

Martin

Grote wapenvondst bij hobbyist in Uithoorn

De recherche van de Amsterdamse politie heeft maandagochtend in een woning in Uithoorn een grote hoeveelheid wapens inbeslag genomen. In totaal nam de politie achttien vuistvuurwapens en zeven geweren mee, zo liet zij dinsdag weten. De 58-jarige eigenaar van het wapentuig is gearresteerd.

Een groot deel van de wapens was antiek. Ze waren volgens de politie alleen te gebruiken voor het afvuren van alarmpatronen of onklaar gemaakt. Toch zag het wapentuig er gevaarlijk echt uit en kon er gemakkelijk iemand mee worden bedreigd.

De 58-jarige bewoner was ten tijde van de vondst niet thuis, maar meldde zich dinsdagochtend bij de politie. De man werd onmiddellijk gearresteerd en ingesloten. De politie denkt dat er sprake is van een uit de hand gelopen hobby, maar desondanks stelt de recherche een nader onderzoek in.

Martin

Luchtmacht heeft 'licence to kill' tijdens bezoek Bush

Australische jachtvliegtuigen hebben tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Bush aan dat land toestemming verdachte toestellen neer te schieten. Dat meldde een woordvoerder van het Australische leger dinsdag.

De F-18 Hornets gevechtstoestellen zullen het vliegtuig van president Bush, Air Force One, escorteren wanneer het aankomt in Canberra en patrouilleren tijdens de rest van zijn 20 uur durende bezoek. Het is de tweede keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat gevechtsvliegtuigen operationele vluchten uitvoeren boven Australië. De eerste keer was vorig jaar tijdens een bijeenkomst van leiders van de 54 Gemenebest landen.

Behalve de vliegtuigen staan ook commando-eenheden en andere legeronderdelen paraat om de veiligheid van Bush te garanderen.

Martin

Man overleeft duik in Niagara-waterval

Een man die maandag zonder enig drijfmiddel een duik maakte in de Canadese Niagara-waterval heeft deze val overleefd. Ooggetuigen zagen de man voorbij komen drijven in de snel stromende rivier de Niagara, over de rand van de 54 meter hoge waterval verdwijnen en zich beneden aan de rotsen uit het water hijsen. Per seconde stort zich 550 ton water over de rand naar beneden.

Op foto's die een Amerikaans toeristenpaar heeft gemaakt is een man in alledaagse kleding te zien die op de oever onderaan de waterval ligt. Later toonde de tv hoe de man met ontbloot bovenlijf en handboeien om door de politie werd weggeleid. Hij is naar een ziekenhuis gebracht, waar zijn toestand stabiel werd genoemd.

Slechts eenmaal eerder, in 1960, heeft iemand een duik van de Horseshoe Falls, de waterval waarlangs de man omlaag stortte, overleefd - een jongetje van zeven dat bij een bootongeluk overboord was geslagen. Hij droeg een reddingsvest. Een val van de smallere en rotsiger waterval aan de Amerikaanse kant heeft nog nooit iemand na kunnen vertellen.

Sinds 1901 heeft een twaalftal personen zich in tonnen of andere beschermende omhulsels van de Niagara-waterval gestort. Ongeveer de helft overleefde. Zelfmoord door een sprong in de diepte komt aan beide zijden van de grens voor, maar de politie geeft daar niet graag cijfers over.

Martin

Dronken trucker met 40-tonner over snelweg

De politie heeft gisteravond op de A12 bij Utrecht een zwaar beschonken vrachtwagenchauffeur aangehouden, die met zijn veertig ton zware voertuig over alle banen van de weg slingerde.

Medeweggebruikers, die de man over de A28 (Zwolle-Utrecht) en later over de A12 (Utrecht-Den Haag) zagen rijden, gaven het kentekennummer door aan de politie. De eigenaar van het transportbedrijf kon via het GPS-systeem van het bedrijf op de computer, zien waar het voertuig zich precies bevond. Hierdoor kon de chauffeur rond 19.00 uur bij de afslag De Meern/Vleuten worden aangehouden. De bestuurder, een 48-jarige man uit Voorschoten, zat met een koelbox met bier in de cabine, aldus een woordvoerder van het KLPD. ,,Het is een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd.'' Omdat de bestuurder zich tegen de aanhouding verzette, sloeg de politie hem in de boeien. Volgens de KLPD heeft de werkgever de chauffeur op staande voet ontslagen.

McChouffe

Sanyo ontwikkelt biologisch afbreekbare cd's

PC World meldt dat het Sanyo gelukt is om optische schijfjes te bouwen van een op maïs gebaseerd polymeer. Een dergelijk biopolymeer heeft als voordeel dat het na een normale levensduur van 50 tot 100 jaar afgebroken kan worden tot water en koolstofdioxide, terwijl bij het verbranden van normale plastics giftige gassen vrijkomen.

Omdat er ieder jaar alleen al negen miljard cd's worden geproduceerd kunnen dit soort ontwikkelingen op lange termijn bijdragen aan een schoner milieu. Er zijn ongeveer 85 maïskorrels nodig om een standaard 12cm-schijfje te maken, waardoor 0,1 procent van de wereldmaïsproductie al genoeg zou zijn om aan de totale vraag te voldoen.

In december begint Sanyo met de levering van de 'MildDisc'. In eerste instantie puur voor geperste cd's, maar in de toekomst kunnen er ook (re)writables en dvd's komen die gebruik maken van dezelfde technologie.

Naast de beperkte levensduur is de prijs een nadeel: de bio-cd's zijn nog drie keer zo duur dan plastic schijfjes, iets wat volgens het bedrijf trouwens snel gaat veranderen:

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

Martin

Digitale fotografie nekt Kodak

De sterke opkomst van de digitale fotografie betekent het het einde voor fotolaboratorium Hoogwerff Eikelenboom in Waddinxveen. Eigenaar Kodak heeft gezegd het verlieslatende lab te moeten sluiten. Daardoor verliezen alle 116 werknemers hun baan. Het fotografieconcern had de vestiging sinds 1982 in bezit.

,,Door de uitzonderlijk snelle groei van digitale fotografie bieden mensen veel minder rolletjes voor ontwikkeling aan'', lichtte algemeen directeur A. de Kerpel van Kodak Nederland het besluit toe. ,,Zij kunnen digitale foto's ook zelf printen of laten printen bij de vakfotograaf.''

Kodak wil mede door deze ontwikkeling ruim twintig van zijn 47 Europese laboratoria sluiten en zich concentreren in de resterende vestigingen. Zo worden alle fotorolletjes die Kodak in de Benelux ontvangt vanaf half december in het Belgische Oostende ontwikkeld. Kodak heeft in Nederland ook nog een verkoopkantoor in Vianen. Daar werken 120 verkopers voor het bedrijf.

JimPunkRawker

"Orgasme te vergelijken met shot heroïne"

Voor de hersenen heeft een orgasme hetzelfde effect als een shot heroïne. Deze conclusie staat in een tussenrapportage van onderzoek dat uitgevoerd wordt door de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Volgens Gert Holstege, de leider van het onderzoek, zijn de resultaten van dit onderzoek belangrijk bij het ontwikkelen van een medicijn voor mensen voor wie seks niet meer vanzelfsprekend is. Dat is iets wat vooral voorkomt bij ouderen.

De wetenschappers hebben voor dit onderzoek gebruik gemaakt van een PET-scan. Ze vroegen vrijwilligers om daarin seks te bedrijven. Degene die het orgasme onderging, moest tijdens het klaarkomen zijn/haar hoofd stilhouden. Hier hadden de vrijwilligers van tevoren op geoefend zodat het tijdens de scan goed ging. Verder was het een vereiste dat de vrijwilligers binnen zeven minuten hun orgasme bereikten. Ook dit lukte bij het merendeel van de vrijwilligers uitstekend, aldus Holstede.

F1 REM
5 zeges, 16 podiums, 7 poles, 227 punten
27 zeges, 85 podiums, 29 poles, 1860 punten, 443 races

JimPunkRawker

Crime passionel' gepleegd in Gronings zwembad

Maandagavond is in een overdekt zwembad in het Noord-Groningse Bedum een ware 'crime passionel' gepleegd. Een 28-jarige man uit Uithuizermeeden heeft geprobeerd om de echtgenoot van zijn vriendin te verdrinken, zo meldde de politie vandaag.

Toen de 26-jarige vrouw met haar minnaar was gaan zwemmen, kwam opeens haar 32-jarige man het zwembad binnengestormd. De twee mannen kregen ruzie, die zo hoog opliep dat de echtgenoot door de minnaar bij de keel gegrepen werd en meerdere malen voor lange tijd onder water geduwd werd.

De echtgenoot van de vrouw is uiteindelijk gered door andere badgasten en het personeel van het zwembad. Haar minnaar is overgedragen aan de politie en wordt nu verdacht van poging tot doodslag.

F1 REM
5 zeges, 16 podiums, 7 poles, 227 punten
27 zeges, 85 podiums, 29 poles, 1860 punten, 443 races

JimPunkRawker

85% Chinese computers heeft een virus

Ongeveer 85 procent van alle computers in China is geïnfecteerd met ten minste één virus, zo bleek uit een onderzoek van het ministerie van Publieke Veiligheid. Het aantal besmette computers is bijna twee procent hoger dan vorig jaar en zelfs een kwart hoger dan in 2001.

Deze hoge mate van besmetting is grotendeels toe te schrijven aan het feit dat er steeds meer internetgebruikers in China zijn, in combinatie met het ontbreken van goede antivirusprogramma's. Ook wordt er op grote schaal gebruik gemaakt van illegaal gekopieerde en vaak besmette software, ook door overheidsdiensten.

Op het moment zijn er ongeveer 68 miljoen internetters in China, op een bevolking van meer dan een miljard inwoners. Ongeveer 63 procent van hen heeft schade ondervonden door de besmettingen.

F1 REM
5 zeges, 16 podiums, 7 poles, 227 punten
27 zeges, 85 podiums, 29 poles, 1860 punten, 443 races

JimPunkRawker

Vrouw smijt TV 5 verdiepingen omlaag

Een 25-jarige vrouw uit het Duitse Potsdam maakte zich zaterdagavond zo kwaad over een herhaling op televisie, dat ze woedend haar televisie van de vijfde verdieping naar beneden gooide.

"Er was niets fatsoenlijks op tv, dus ik gooide dat ding maar uit het raam", vertelde Veronika K. aan het Duitse blad Bild. Later kalmeerde de vrouw en keek ze op een andere televisie verder. Bij het incident raakte niemand gewond.

F1 REM
5 zeges, 16 podiums, 7 poles, 227 punten
27 zeges, 85 podiums, 29 poles, 1860 punten, 443 races