Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

V&D huisvest winkel voor piercings

Het is het allereerste warenhuis in Nederland dat er een in huis heeft: een piercing-shop. Op de onderste verdieping van Vroom en Dreesmann in Hoog Catharijne, waar een afdeling wordt ingericht waar meisjes in no time hun kleed- en zakgeld kunnen besteden aan hippe spullen, zit er sinds een paar dagen een.

Danger Zone is de name van het particuliere piercingwinkeltje dat aan een wand vlakbij de lift een plek heeft gekregen. Yuri (,,mijn achternaam doet er niet toe''), 24 jaar oud, runt de 'winkel-in-de-winkel'. Zijn ouders hebben een groothandel in piercingsieraden. Hij heeft een cursus piercen achter de rug.

Voor zo'n 40 euro kan iedereen bij hem een piercing laten zetten. Niet overal, zegt Yuri. ,,Alles beneden de navel doen wij niet. En ook geen tongpiercings. Dat kan erg gaan bloeden en dat is niet handig in een winkel.''

Alleen jongeren van 14 jaar en ouder kunnen bij V&D een doorboring laten doen. Zo lang ze nog geen zeventien zijn, moet er bovendien een ouder mee. ,,Ik kreeg al een jongen van 13 jaar hier voor een oorpiercing. Dat heb ik dus niet gedaan,'' zegt Yuri.

Of het pijn doet, een gaatje prikken in bijvoorbeeld een navel? Yuri heeft geen idee. Zelf heeft hij geen piercing. Op zich vindt hij het best mooi, maar bij hem zelf past het niet. Hoewel hij nog denkt over een in zijn wenkbrauw.

Martin

Jongeren bedreigden agenten met de dood

De politie in Amsterdam heeft zes jongens tussen de 15 en 17 jaar oud opgepakt omdat zij herhaaldelijk agenten met de dood hebben bedreigd. Dat maakte de politie donderdag bekend.

De jongeren uit Amsterdam-West hingen op straat poppen aan een strop in een boom en aan een lantaarnpaal, met daarop doodsbedreigen en de naam van een betrokken agent. Ook schreven zij opruiende teksten op objecten op straat en intimeerden zij een vrouwelijk agent die in haar vrije tijd in de tram zat.

Twee jongens gaven de politievrouw een boodschap mee voor een van haar collega's. Zij moest aan een met name genoemde politieman vertellen ,,dat hij er aan ging.'' Aan de hand van videobeelden van een veiligheidscamera in de tram kon de recherche deze jongens traceren en aanhouden.

De bedreigingen aan het adres van met name genoemde agenten spelen al sinds september. In Amsterdam-West komt een groep probleemjongeren vaak in aanraking met de politie. Agenten grijpen deze jongeren regelmatig in de kraag omdat ze overlast veroorzaken of diefstal plegen.

In juni organiseerden buurtbewoners nog een voetbalwedstrijd tussen probleemjongeren en agenten die moest zorgen voor verbroedering tussen de twee groepen die vaak vijandig tegenover elkaar staan.

Martin

Vliegtuig vol, geld toe

Luchtvaartmaatschappijen moeten voortaan forse schadevergoedingen betalen bij overboekingen. Ook bij vertragingen moeten ze passagiers in de watten leggen.

Dat zijn het Europees Parlement en de Europese transportministers gisteren na lang beraad overeen gekomen. De bedragen lopen fors op: bij vluchten onder de 1500 kilometer, het overgrote deel binnen Europa, heeft de passagier recht op 250 euro als het vliegtuig onverwachts vol blijkt te zitten. Bij langere reizen stijgt de schadevergoeding tot 400 euro en zelfs 600 euro voor vluchten langer dan 3500 km. Ook lowbudget-maatschappijen, die vaak tickets voor enkele euro's aanbieden, vallen onder de regels.

Bij vertragingen krijgen passagiers ook meer rechten. Bij twee uur vertraging is de maatschappij verplicht een maaltijd en koffie aan te bieden. Vertrekt de vlucht pas de volgende dag, dan moeten ze minimaal voor een hotel, transport, twee telefoontjes en een internetaansluiting zorgen. Als het wachten langer dan vijf uur duurt, kan de passagier zijn geld terug eisen.

De maatschappijen houden wel een ontsnappingsmogelijkheid bij overmacht. Als de vertraging of annulering van de vlucht het gevolg is van slecht weer, vervalt het recht op schadevergoeding.

Martin

'Saddams' gaan op in rook

Irak heeft sinds gisteren nieuw geld. De oude 'Saddams' maken plaats voor in Groot-Brittannië gedrukte dinar-biljetten. Daarmee verdwijnt de laatste beeltenis van de verdreven dictator uit het openbare leven.

Het filiaal van de Rashid-bank in de woonwijk Karade van Bagdad lijkt wel een belegerde vesting. Voor de deur staat een Amerikaans pantservoertuig en een jeep. Soldaten met M-16's bespieden de omgeving.

Er worden grote zakken geld uitgeladen. De internationale troepenmacht in Irak ziet erop toe dat niets misgaat: het is 'gelddag'. Alle Irakezen krijgen drie maanden de tijd om hun 'Saddams', de oude biljetten met daarop de beeltenis van de verdreven dictator, in te ruilen voor hagelnieuwe briefjes.

In het bankfiliaal leggen vooral vrouwelijke bankbedienden bundels biljetten op tafels. Irak kende ook onder Saddam Hussein geen munten, en die zullen er, aldus de bestuurders, voorlopig ook nog zeker niet komen.

Niemand in Irak weet trouwens hoeveel geld er in omloop is. De boekhouding van Saddams Centrale Bank is verdwenen. Ook is onbekend hoeveel geld vals is.

MS Fan

Naam nieuwe Buick blijkt vies woord te zijn in Canada

De Buick LaCrosse zal in Canada een andere naam krijgen wanneer hij volgend jaar op de markt komt. In Quebec is LaCrosse immers dialect voor "zichzelf bevredigen". In de VS, waar er al flink wat geld en tijd in de promotie van de auto werd gestoken, zal de "familie-sedan" gewoon zijn naam behouden. De vice-chairman van General Motors, Bob Lutz, deed de zaak opvallend humoristisch van de hand. "Ik heb drie jaar lang gewerkt en gewoond in Parijs", verklaarde hij op de persconferentie, "en ik dacht dat ik alle vieze woorden onder de knie had. Zo zie je maar."
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Oma van 95 slaat 77-jarige buur ziekenhuis in

Een 95-jarig omaatje uit het Duitse Rodewisch heeft haar 77-jarige buurvrouw bij een ruzie over een appelboom het ziekenhuis ingeslagen met een tuinspade. Volgens het slachtoffer vallen er rotte appels in haar tuin sinds Martha N. een hek langs de boom liet plaatsen. De 95-jarige buur beweerde dat ze het gezeur daarover zo beu was, dat ze erop los sloeg met de spade. De 77-jarige Anni D. moest in het ziekenhuis behandeld worden voor snijwonden en ze liep ook kneuzingen op. Martha N. zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Dikke man twee dagen klem in kleine caravan

In de buurt van Miami hebben reddingswerkers een caravan moeten slopen om de 61-jarige George Daniels te kunnen redden. Daniels, die meer dan 200 kilo weegt, was twee dagen eerder door de vloer gezakt. Een 80-jarige buur vond hem en waarschuwde de hulpdiensten. Die probeerden met acht man om Daniels uit de kleine caravan te halen, tevergeefs, en er bleek niks anders op te zitten dan die te slopen.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Onderzoek naar masturberende rechter

Dominique Perben, de Franse minister van Justitie, heeft de Hoge Raad gevraagd een onderzoek in te stellen naar de masturbatiepraktijken van een rechter in Angoulême.
De zaak kwam aan het licht toen een verslaggever van de West-Franse krant 'Charente Libre' zag hoe een rechter zich tijdens het pleidooi van een advocaat bevredigde. Verschillende ooggetuigen hebben het verhaal later bevestigd. Als uit het onderzoek van de Hoge Raad blijkt dat de rechter schuldig is, loopt hij kans geschorst te worden.
A sick mind is a true delight ...

MS Fan

Anticonceptiepil in strijd tegen ratten

In de Chinese stad Shanghai heeft men nu een geheel nieuw middel gevonden in de strijd tegen ratten. Omdat het huidige rattengif de ratten slechts twintig dagen buiten de deur houdt, gaan de autoriteiten vanaf nu de rattenplaag bestrijden met een anticonceptiepil.
De pillen zijn bedoeld voor mannetjesratten en moeten de zaadproductie stoppen. Een voordeel van de pillen is dat ze niet schadelijk zijn voor mensen of andere dieren, aldus een functionaris van de stadsvolksgezondheidsdienst. De pil zal de komende drie maanden op in totaal 300.000 locaties worden ingezet. Deskundigen hopen op deze manier de rattenpopulatie uiteindelijk uit te roeien.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Pamela boycot kipkluifjes KFC

Voormalige Baywatchster Pamela Anderson roept op tot de boycot van de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC). Volgens de actrice komen de kippen bij KFC op een afgrijselijke manier aan hun einde.

"Als mensen zouden weten hoe KFC hun kippen afslachtt, zouden nooit meer een drumstick eten", zo schrijft Anderson in een fax aan de voorzitter van het Canadese moederbedrijf van KFC, Priszm Brandz.
Volgens Pamela slacht KFC hun kippen door ze levend te verbranden. Daarbij zou het bedrijf drugs gebruiken die de kippen verlammen en verminken.

Met haar actie heeft de rondborstige actrice zich aangesloten bij de organisatie voor dierenactivisten PETA. Deze organisatie voert al geruime tijd actie tegen KFC. Volgens PETA fokt KFC elk jaar 750 miljoen kippen in veel te kleine hokken en vermoordt het bedrijf die kippen vervolgens op een afgrijselijke wijze.

KFC zelf heeft lange tijd ontkend dat ze de kippen zouden mishandelen. Maar in mei bracht het bedrijf in een persbericht naar buiten dat het 'een uitvoerige, toonaangevende richtlijn' zou aannemen voor het humaan behandelen van gevogelte.

Martin

Tien militairen geschorst na ontgroening

Tien militairen uit Oirschot zijn vrijdag door hun commandant geschorst na een uit de hand gelopen ontgroening. De ontgroening had donderdagavond plaats binnen het 17 pantserinfanteriebataljon op de generaal-majoor De Ruyter Van Steveninck-kazerne in Oirschot.

Dat is vrijdag bevestigd door een woordvoerster van de landmacht. Drie militairen hebben bij de koninklijke marechaussee aangifte gedaan. Ze hebben onder meer kneuzingen en brandwonden. De marechaussee onderzoekt de zaak nu verder. De betrokken militairen kunnen eventueel worden ontslagen maar ook strafrechtelijk worden vervolgd.

Martin

Illusionist in kooi heeft gezondheidsproblemen

De Amerikaanse illusionist die in een glazen kooi boven de Thames in Londen hangt, heeft last van hartkloppingen en ademhalingsproblemen. Dat meldde een woordvoerder van de artiest vrijdag.

De 30-jarige David Blaine mag zondagavond de kooi verlaten. Hij heeft dan vrijwillig 44 dagen zonder voedsel in de kooi doorgebracht. Na 42 dagen verkeerde hij volgens zijn woordvoerder "niet in de beste gezondheid" . Ook zijn zicht schijnt wat verslechterd te zijn.

Hij begon 5 september met zijn stunt en heeft sindsdien alleen maar water gedronken. Ook had hij gedurende zijn verblijf geen direct contact met de buitenwereld. Hij zal ongeveer een week in een ziekenhuis blijven om te herstellen. Bijna 250.000 mensen kwamen de afgelopen maand naar Blaine kijken.

Martin

Duitse circussen wellicht zonder wilde dieren

De Duitse regering komt steeds meer onder druk te staan om het circussen te verbieden wilde dieren te gebruiken. De Duitse Eerste Kamer (Bondsraad) heeft vrijdag besloten om zo'n verbod te vragen.

Volgens een motie, ingediend door de deelstaat Hesse, hebben wilde dieren recht op goede leefomstandigheden, goede voeding en verzorging en deskundige oppassers. Circusdieren brengen 90 procent van hun tijd door in kooien en hebben weinig bewegingsruimte, aldus de motie.

Slechts enkele circussen hebben verwarmde winteraccommodatie, terwijl vele nauwelijks geld hebben om een dierenarts te betalen. Dieren worden daar ziek van. De Bondsraad heeft in een resolutie gevraagd om het inzetten van met name grote dieren als olifanten, beren en grote primaten tegen te gaan. De Bondsraadbestaat uit vertegenwoordigers van de zestien Duitse deelstaten.

Een verbond van dierenbeschermers en politici is al enige tijd bezig om het verbod erdoor te krijgen.

Martin

Mont Blanc is bijna twee meter gekrompen

De hoogste berg van Europa, de Mont Blanc, is bijna 2 meter gekrompen. De oorzaak van het hoogteverlies is waarschijnlijk de hittegolf van afgelopen zomer, zei vrijdag een woordvoerder van het team dat de meting uitvoerde.

Met GPS-metingen in september bleek dat de top van de Mont Blanc zich 4808,45 meter boven zeeniveau bevindt. Bij de vorige meting in 2001 was dat nog 1,95 meter hoger. Het team van het National Geographic Institute en Leica Geosystem ontdekte bovendien dat de top 70 centimeter naar het noordwesten is verschoven.

Martin

Pretparkbezoekers veroorzaken aardbeving

Een groep van ongeveer duizend mensen heeft vrijdagmorgen in De Efteling een aardbeving met een kracht van 1,2 op de schaal van Richter veroorzaakt. Op het centrale plein van het attractiepark werd om half twaalf massaal gesprongen.

De trillingen in de aarde werden gemeten door seismologen van het KNMI. Een uitslag van 1.2 op de schaal van Richter is volgens de deskundigen " meer dan een rimpeling in de vijver". Volgens een van de seismologen van het KNMI was de uitslag "er boven de verwachting".Het veroorzaken van de aardbeving was het initiatief van het nieuwe wetenschapsprogramma Hoe? Zo!.

Het is onwaarschijnlijk dat iemand verder iets van de springende menigte heeft gemerkt. De trillingen worden heel snel gedempt, dus dat is onwaarschijnlijk", aldus een van de seismologen.